Εστιατόρια προσβάσιμα σε ΑμεΑ

Μια νέα κατηγορία προστίθεται στους ηλεκτρονικούς οδηγούς του «α» με σκοπό να διευκολύνει τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας.

Εστιατόρια προσβάσιμα σε ΑμεΑ

Μια νέα κατηγορία προστίθεται στους ηλεκτρονικούς οδηγούς του «α» με σκοπό να διευκολύνει τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας.

Εστιατόρια προσβάσιμα σε ΑμεΑ - εικόνα 1

Δεν χρειάζεται να είναι και ο πιο παρατηρητικός άνθρωπος του κόσμου για να δει ότι κάποιος με προβλήματα κινητικότητας ζορίζεται να κυκλοφορήσει στην πόλη. Ούτε το αστικό περιβάλλον είναι το πλέον φιλόξενο ούτε η κοινωνική ευαισθησία μας τρέχει από τα μπατζάκια. Νοοτροπία σε όσους παρκάρουν σε θέσεις ατόμων με αναπηρία ή μπλοκάρουν τα σημεία πρόσβασης των αμαξιδίων δε μπορούμε να αλλάξουμε εν μια νυκτί, προσπαθήσαμε όμως να συγκεντρώσουμε μια σειρά από εστιατόρια και ταβέρνες με πρόσβαση για ΑμεΑ, δημιουργώντας μια νέα ειδική κατηγορία στους ηλεκτρονικούς οδηγούς του «α» ώστε να διευκολύνουμε όσο μπορούμε τις εξόδους τους. Παρακαλούμε όσους γνωρίζουν χώρους εστίασης με ανάλογες προδιαγραφές (ράμπα εφόσον είναι απαραίτητη και ειδική τουαλέτα) να μας βοηθήσουν να εμπλουτίσουμε κι άλλο αυτή τη λίστα, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο σεφ Θοδωρής Κυριακίδης σαλπάρει για Ίο

Μετά από σύντομο ελλιμενισμό στο πειραιώτικο "Βαρούλκο", ο σεφ επιστρέφει στο Αιγαίο για να αναλάβει την κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου "Grandma’s" του "Liostasi Hotel & Suites" στην Ίο, πλάι στον Σωτήρη Ευαγγέλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
07/02/2023

Η Johanne Syi είναι η γυναικεία φιγούρα που ξεχώρισε φέτος στις κουζίνες της Ασίας

Η καταξιωμένη επικεφαλής σεφ του εστιατορίου "Lolla" στη Σιγκαπούρη ανακηρύχθηκε από τον θεσμό "Asia's 50 Best Restaurants" ως η καλύτερη γυναίκα σεφ της Ασίας για φέτος.

Τρώγοντας και πίνοντας στο μικρό Παρίσι των Αθηνών

Εστιατόρια, μπαρ και όλα τα υπόλοιπα μέρη που φέρνουν κάτι από γαλλική κουλτούρα στα γευστικά δρώμενα της πόλης.

Το "Napul’è" ανοίγει πανιά για Τήνο

Το ιταλιάνικο σουξέ της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio σαλπάρει για το "Aeolis Tinos Suites".

Μπορεί η γαστρονομία να γίνει energy saving;

Οι σεφ αλλά κι εμείς πρέπει να προβληματιστούμε και με τη βοήθεια αρχαίων τεχνικών αλλά και με νέες τεχνολογίες να πετύχουμε το στόχο της ενεργειακής εξοικονόμησης.

"Acan": Κάτι από Λατινική Αμερική στο Μοσχάτο

Ένα νέο εστιατόριο εμπνέεται από τον θεό των Μάγια και παρουσιάζει μία λάτιν πολυσυλλεκτική κουζίνα.

Η αθηναϊκή αρτιότητα του εστιατορικού ψωμιού

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα θεάματα, στα τραπέζια των αθηναϊκών εστιατορίων, τον πρώτο λόγο έχει ο (πολύ καλός πια) άρτος.