Recovery breakfast: τα πρωινά της Πρωτοχρονιάς στα ξενοδοχεία

Να σας πούμε τον... μπουφέ; Τις πρώτες πρωινές ώρες του 2015, όπως κάθε χρόνο, τα αθηναϊκά ξενοδοχεία έχουν σκοπό να επιστρατεύσουν αλμυρές και γλυκές γευστικές δυνάμεις.

Recovery breakfast: τα πρωινά της Πρωτοχρονιάς στα ξενοδοχεία

Να σας πούμε τον... μπουφέ; Τις πρώτες πρωινές ώρες του 2015, όπως κάθε χρόνο, τα αθηναϊκά ξενοδοχεία έχουν σκοπό να επιστρατεύσουν αλμυρές και γλυκές γευστικές δυνάμεις.

Recovery breakfast: τα πρωινά της Πρωτοχρονιάς στα ξενοδοχεία - εικόνα 1
Semiramis

Μετά τα τραπέζια του ρεβεγιόν και τα πρωτοχρονιάτικα πάρτι, τα χαρτιά και τα συναπαντήματα με τις γιορτινές ορδές πεζών και μηχανοκίνητων είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε μια μικρή ή μεγαλύτερη γευστική ώθηση. Καντίνες, σαντουιτσάδικα και κρεπερί θα είναι σίγουρα υπ’ ατμόν, αν όμως έχετε όρεξη (και χώρο) για πρωινό-υπερπαραγωγή, με το ανάλογο γιορ­τινό αμπαλάζ, τότε περάστε από το λόμπι και πάρτε ένα κλειδί για τον μπουφέ. Τα αθηναϊκά ξενοδοχεία στρώνουν τραπέζι από νωρίς.

Ο μπουφές στο Βυζαντινό του «Hilton» την 1/1 ξεκινάει πριν από τα χαράματα (4.30-10.30 π.μ., € 40 το άτομο, 2107281000) φορτωμένος με φρούτα, δημητριακά, τηγανίτες με μπανάνα, ψητά αμύγδαλα και English cream, bagels με καπνιστό σολομό και πάει λέγοντας, ενώ λίγο πιο πάνω, στην ίδια περιοχή, το «Divani Caravel» αντιπροτείνει στο εστιατόριο Κωνσταντινούπολις (4-10 π.μ., € 35 το άτομο, 2107207000) ένα πλούσιο εδεσματολόγιο, που ξεκινάει από κρουασάν, brownies, κέικ και αβγά σε διάφορες εκδοχές και φτάνει μέχρι σούπες και ζυμαρικά.

Στο La Suite Lounge του «St George Lycabettus» το πρωινό σερβίρεται­ στις 5-10.30 π.μ. (€ 38 το άτομο, 2107416000), στο ιδανικό σημείο για να δείτε την πρώτη ανατολή του χρόνου, ενώ η «Μεγάλη Βρεταννία» κάνει την πρώτη πρωινή πρόποση για τη νέα χρονιά στο Royal Room με ακόμη ένα ποτήρι σαμπάνια, μπουφέ και γιορτινή μουσική (5-9 π.μ., € 50 το άτομο, 2103330000).

Στο «Titania» o μπουφές του πρωινού (€ 18 το άτομο, 2103326000) ξετυλίγεται 6-10 π.μ. στην αίθουσα Βεργίνα, στην Πλατεία Κοτζιά το Grecotel Pallas Αthena συμπληρώνει το κλασικά του εδέσματα με σούπα μοσχαράκι, φιλετάκια κοτόπουλο με εστραγκόν, χοιρινά φιλετάκια με θυμάρι, μίνι μπιφτεκάκια κ.ά. (5.30 π.μ.-12 μ., € 30 το άτομο, 2103250900), ενώ στο Πεδίον του Άρεως, το «Radisson Blu Park» κάνει την αντίστοιχη δική του πρόταση εν είδει μπουφέ (5.30-10.30 π.μ., € 30, 2108894500) στο Gallo Nero.

Recovery breakfast: τα πρωινά της Πρωτοχρονιάς στα ξενοδοχεία - εικόνα 2
Βυζαντινό

Τα μεγάλα ξενοδοχεία της Συγγρού δεν αποτελούν εξαίρεση όσον αφορά τη γευστική πληθώρα: το Zephyros στο «Athens Ledra» σερβίρει αμερικανικό πρωινό στις 4-11 π.μ. (€ 20 το άτομο), το Cafezoe του «Intercontinental» προτείνει με τη σειρά του έναν πλουσιοπάροχο μπουφέ (5-11 π.μ., € 34,50 το άτομο, 2109206000). το ίδιο κάνει και το Trocadero του «Metropolitan» (4-11.30 π.μ., € 35 το άτομο, 2109471000).

Από εκεί και πέρα, αν βρεθείτε στα νότια προάστια, να σας πούμε ότι το ξενοδοχείο Poseidon στο Παλαιό Φάληρο θα έχει ετοιμάσει κρύα και ζεστά πιάτα, υγιεινές προτάσεις, κέικ, κρέπες, μπουγάτσες και γλυκά (7 π.μ.-12 μ., € 15 το άτομο, 2109872000), ενώ και το Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη έχει στα πλάνα του έναν πλούσιο μπουφέ με € 35 το άτομο (4.30-10.30 π.μ., 2108911100).

Recovery breakfast: τα πρωινά της Πρωτοχρονιάς στα ξενοδοχεία - εικόνα 3
Pallas Athena

Αν πάλι προτιμήσετε­ τα βόρεια, το Civitel Olympic στο Μαρούσι θα σερβίρει στο εστιατόριο του ισογείου early brunch (5 π.μ.-12 μ., € 25 το άτομο, 2106801900) με κέικ, μηλόπιτες, κρουασάν, αλλαντικά, αβγά και μια κρητική γωνιά με χορτοπιτάκια, λυχναράκια κ.ά. Το Semiramis στην Κηφισιά, τέλος, θα προτείνει muffins, panettone, pancakes, κις, αβγά, λουκάνικα, wraps (7-10.30 π.μ., € 40 το άτομο, 2106284500).

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Poseidon’s

Ξεν. «Poseidon», Ποσειδώνος 72, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο σεφ Θοδωρής Κυριακίδης σαλπάρει για Ίο

Μετά από σύντομο ελλιμενισμό στο πειραιώτικο "Βαρούλκο", ο σεφ επιστρέφει στο Αιγαίο για να αναλάβει την κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου "Grandma’s" του "Liostasi Hotel & Suites" στην Ίο, πλάι στον Σωτήρη Ευαγγέλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
07/02/2023

Η Johanne Syi είναι η γυναικεία φιγούρα που ξεχώρισε φέτος στις κουζίνες της Ασίας

Η καταξιωμένη επικεφαλής σεφ του εστιατορίου "Lolla" στη Σιγκαπούρη ανακηρύχθηκε από τον θεσμό "Asia's 50 Best Restaurants" ως η καλύτερη γυναίκα σεφ της Ασίας για φέτος.

Τρώγοντας και πίνοντας στο μικρό Παρίσι των Αθηνών

Εστιατόρια, μπαρ και όλα τα υπόλοιπα μέρη που φέρνουν κάτι από γαλλική κουλτούρα στα γευστικά δρώμενα της πόλης.

Το "Napul’è" ανοίγει πανιά για Τήνο

Το ιταλιάνικο σουξέ της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio σαλπάρει για το "Aeolis Tinos Suites".

Μπορεί η γαστρονομία να γίνει energy saving;

Οι σεφ αλλά κι εμείς πρέπει να προβληματιστούμε και με τη βοήθεια αρχαίων τεχνικών αλλά και με νέες τεχνολογίες να πετύχουμε το στόχο της ενεργειακής εξοικονόμησης.

"Acan": Κάτι από Λατινική Αμερική στο Μοσχάτο

Ένα νέο εστιατόριο εμπνέεται από τον θεό των Μάγια και παρουσιάζει μία λάτιν πολυσυλλεκτική κουζίνα.

Η αθηναϊκή αρτιότητα του εστιατορικού ψωμιού

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα θεάματα, στα τραπέζια των αθηναϊκών εστιατορίων, τον πρώτο λόγο έχει ο (πολύ καλός πια) άρτος.