«Hug Pizza & Pasta Bar» στο Κολωνάκι

Το μικρό ιταλο-ελληνικό «μυστικό» του Εμπορικού Κέντρου Λαιμού: ζεστό, φιλικό και νόστιμο.

«Hug Pizza & Pasta Bar» στο Κολωνάκι

Το μικρό ιταλο-ελληνικό «μυστικό» του Εμπορικού Κέντρου Λαιμού: ζεστό, φιλικό και νόστιμο.

«Hug Pizza & Pasta Bar» στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στο Εμπορικό Κέντρο Λαιμού στο Κολωνάκι. Είναι λίγο… κρυμμένο. Είναι και λίγο ιδιόμορφο. Τον μεν χώρο τον έχουν ζεστάνει με γήινα χρώματα και κάποιες έθνικ πινελιές (ξύλινα ειδώλια, σεντούκια, μαξιλαράκια), που ταιριάζουν με την πέτρα στον τοίχο, η κουζίνα του όμως, την οποία επιμελείται ο Δημήτρης Χωματάς (τον οποίο ξέρετε και ως Mr. Jukes και μαζί του μια σειρά από πρωτότυπες μαρμελάδες και τσάτνεϊ), είναι στραμμένη προς την Ιταλία κι εστιάζει στην πίτσα και στα ζυμαρικά. Μια Ιταλία διανθισμένη με ντόπιες αποχρώσεις – δοκίμασα, ας πούμε, μια ωραία πίτσα με μοτσαρέλα, λούτζα, χαλούμι και λιαστή ντομάτα, σπαγκέτι με πολύ νόστιμο καβουρμά από τη Δράμα και πορτσίνι από το όρος Δίρφυς αλλά και μια δεύτερη εκδοχή με μελιτζάνα, ψητά ντοματίνια, δυόσμο και ξινομυζήθρα, πλούσια, ανάλαφρη και ζουμερή, ενώ και το λάδι τρούφας στο ριζότο ήταν ελληνικό. Ξεκάθαρες γεύσεις, καλές πρώτες ύλες, προσοχή στα βρασίματα, στα ψησίματα, στα χυλώματα και στα ντρέσινγκ, τίμιο και φιλικό στις τιμές του, το «Hug» είναι μια καλή πρόταση για όσους μένουν, κινούνται ή δουλεύουν στην περιοχή. Κι αν έχετε κατά νου εορταστική βόλτα στην αγορά του Κολωνακίου, να ξέρετε ότι αυτές τις ημέρες (μέχρι 31/12) προτείνουν ένα μενού με σαλάτα, πίτσα ή πάστα κι ένα ποτήρι κρασί με μόλις € 13.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.