Την καλή, κλασική «Αγορά»

Ένας all-day χώρος πληθωρικός, σταθερά νόστιμος με πολλούς πιστούς –τόσο για το ζεστό περιβάλλον όσο και για το μεγάλο του κατάλογο που πραγματικά δεν αφήνει κενά.

Την καλή, κλασική «Αγορά»

Ένας all-day χώρος πληθωρικός, σταθερά νόστιμος με πολλούς πιστούς –τόσο για το ζεστό περιβάλλον όσο και για το μεγάλο του κατάλογο που πραγματικά δεν αφήνει κενά.

Την καλή, κλασική «Αγορά» - εικόνα 1

Δίπλα στο μετρό των Αμπελοκήπων, μπιστρουδένια, με ζεστή, κλασική αύρα, η «Αγορά» συνεχίζει με το ίδιο σταθερό τέμπο και το ίδιο καθημερινό πηγαινέλα του κόσμου που μοιράζεται στη σάλα –με φόντο τον «Φαντομά», την «Καζαμπλάνκα» και τους σκαλιστούς καθρέφτες – και στη σκεπαστή βεράντα. Το φαγητό είναι γενναιόδωρο. Ο κατάλογος μοιάζει ατελείωτος, τόσο που και κάθε μέρα να τρως εκεί θα αργήσεις να τον εξαντλήσεις. Μπορείς να ξεκινήσεις με μια πλούσια μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας και φρυγανισμένο ψωμάκι. Δίπλα σε ένα ποτήρι κρασί να βάλεις τα μανιτάρια provencal, με σκόρδο και θυμάρι, μια μπρουσκετούλα με προσούτο, παρμεζάνα και μαρμελάδα σύκο και το κατσικίσιο τυρί με την πυκνή, τραγανή κρούστα δημητριακών και σος μελιού, που έχει εδώ και χρόνια τους φαν του. Τα νιόκι τα βρήκα βαριά. όμως ο σολομός φρικασέ με γαρίδες είναι μυρωδάτος, με γευστικότατο ζουμάκι, και το ψαρονέφρι, που το γεμίζουν με χαλούμι και δαμάσκηνο, ζουμερό και αρκούντως χειμωνιάτικο. Στο τέλος δοκίμασε και τη μηλόπιτα που έρχεται «τυλιχτή» σε τραγανό φύλλο τορτίγιας με σάλτσα καραμέλας.

Περισσότερες πληροφορίες

Αγορά

Λεωφ. Αλεξάνδρας & Βουρνάζου 31, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.