«St’ Astra»: Με νέο γευστικό στιλ

East meets west: αλλαγή πλεύσης για την κουζίνα του εστιατορίου με την πανοραμική θέα στην κορυφή του «Radisson Blu Park».

«St’ Astra»: Με νέο γευστικό στιλ

East meets west: αλλαγή πλεύσης για την κουζίνα του εστιατορίου με την πανοραμική θέα στην κορυφή του «Radisson Blu Park».

«St’ Astra»: Με νέο γευστικό στιλ - εικόνα 1

Τα τελευταία χρόνια η κουζίνα του «St’ Astra» είχε στραφεί προς την Ανατολή, συνδυάζοντας γεύσεις Ινδίας, Κίνας, Ιαπωνίας και Μαυρίκιου. Πλέον όμως, έχοντας στο τιμόνι της τον Γιάννη Λιόκα (που νωρίτερα έκανε πολύ καλή δουλειά στο «Block 146» στη Νέα Ερυθραία και όχι μόνο), προτιμά μια πιο μοντέρνα, διεθνών τόνων προσέγγιση. Έτσι, ανάμεσα στα πιάτα που σερβίρονται στη σάλα με τη φοβερή θέα στον 8ο όροφο του «Radisson Blu Park», συναντά κάποιος από λαβράκι με πουρέ αγκινάρας και μαύρο ταραμά ή spaghetti chitarra carbonara μέχρι πανσέτα με σόγια και τζίντζερ με πουρέ και τσιπς λευκού καρότου. Το ότι σε αυτήν τη νέα γευστική λογική τα ασιατικά στοιχεία λειτουργούν ως αναφορές και όχι ως επίκεντρο δεν σημαίνει ότι το sushi bar δεν δίνει και φέτος το «παρών» – τον sushi chef Eric de Leon θα τον βρείτε στη θέση του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.