To «Mono» διασχίζει την Ελλάδα

Η Τρίτη 25/11, η πρώτη χειμερινή βραδιά παντρέματος κρασιού και φαγητού για το γνωστό εστιατόριο πίσω από τη Μητρόπολη, έχει ταξιδιωτικό mood.

To «Mono» διασχίζει την Ελλάδα

Η Τρίτη 25/11, η πρώτη χειμερινή βραδιά παντρέματος κρασιού και φαγητού για το γνωστό εστιατόριο πίσω από τη Μητρόπολη, έχει ταξιδιωτικό mood.

To «Mono» διασχίζει την Ελλάδα - εικόνα 1
Η σάλα του "Μοno Restaurant"

Ένα ιδιαίτερο οινογευστικό ταξίδι ετοιμάζει το «Μοno Restaurant» πίσω από τη Μητρόπολη την ερχόμενη Τρίτη 25/11, το πρώτο του για τη χειμερινή σεζόν. Ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Βασίλης Βασιλείου συνοδεύει τρία κρασιά από τα κτήματα Τσέλεπου, Μουσών και Μιχαηλίδη κι ένα παλαιωμένο τσίπουρο του Τσιλιλή με τέσσερα πιάτα μοντέρνας-μεσογειακής κουζίνας που αντλούν στοιχεία/υλικά από τις ιδιαίτερες πατρίδες των οινοποιείων/αποσταγματοποιείων. Το ειδικό μενού που διασχίζει την ηπειρωτική Ελλάδα συναντώντας στην πορεία Μαλαγουζιά και Αγιωργίτικο, ανθότυρο Μαινάλου, κράνα και άλλα πολλά κοστίζει € 35 το άτομο μαζί με το κρασί.

To «Mono» διασχίζει την Ελλάδα - εικόνα 2
O σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Βασίλης Βασιλείου

Το μενού «Διασχίζοντας την Ελλάδα»

Τριλογία από τσιπούρα ευβοϊκού κόλπου: ταρτάρ με τζίντζερ και ροζ γκρέιπφρουτ, σασίμι με λεμόνι κονφί και ceviche με μανταρίνι και λουίζα
Χρυσόλιθος, Κτήμα Μουσών 2013, Βοιωτία
Chardonnay, Μαλαγουζιά

Κανελόνια με ουρά μόσχου, ρόδι και ανθότυρο Μαίναλου
Νεμέα Κτήμα Δρυόπη 2012, Αρκαδία
Αγιωργίτικο

Σιγομαγειρεμένο ζαρκάδι στους χυμούς του με παντζαρόφυλλα και κράνα
Πύλη ερυθρός, Κτήμα Μιχαηλίδη 2010, Δράμα
Cabernet, Merlot, Syrah

Φλογέρες με καρύδι και κανέλα, κρέμα αρωματισμένη με σφένδαμο
Dark Cave Τσιλιλή, Μετέωρα
Παλαιωμένο τσίπουρο 5 ετών

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.