«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: στη θάλασσα της Νέας Ερυθραίας

Ξαναπήγαμε στο «αδερφάκι» της καλής ψαροταβέρνας του Κερατσινίου, ήπιαμε τα ούζα μας, φάγαμε και αναμεταδίδουμε.

«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: στη θάλασσα της Νέας Ερυθραίας

Ξαναπήγαμε στο «αδερφάκι» της καλής ψαρο-ταβέρνας του Κερατσινίου, ήπιαμε τα ούζα μας, φάγαμε και αναμεταδίδουμε.

«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: στη θάλασσα της Νέας Ερυθραίας - εικόνα 1

Από το Κερατσίνι (κοντά στη θάλασσα) μέχρι τη Νέα Ερυθραία (στεριά με τα όλα της), η απόσταση είναι μεγάλη – ειδικά όταν στο στεριανό προάστιο εγκαθίσταται το «αδερφάκι» ενός εστιατορίου που ομνύει στο ψάρι κι έχει γράψει ιστορία στο Κερατσίνι. Παρά ταύτα, το «Ταξιδεύοντας…» διέσχισε την απόσταση χωρίς απώλειες και το αδελφό «Ταξιδεύοντας… στα βόρεια» τα καταφέρνει εξίσου καλά. Στο νέο αυτό ψαροφαγικό στέκι κυριαρχούν το λευκό χρώμα και μια διακριτική διακόσμηση που παραπέμπει σε θάλασσα (πυροφάνια για φωτιστικά, εξαρτήματα από πλεούμενα κ.λπ.).
Το μενού προφανώς εστιάζει στο απέραντο γαλάζιο και δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα οστρακοειδή: ενίοτε ωμά, συχνότερα όμως σε συνδυασμό με ένα χάδι φωτιάς. Σε ό,τι αφορά την ποικιλία των προτάσεων, τώρα, θα πω ενδεικτικά ότι ο κατάλογος κάνει πάνω από 25 προτάσεις μόνο σε ορεκτικά και είναι απολύτως επαρκής για κάθε γούστο. Το ψάρι σε καλές εκδοχές φρεσκάδας δηλώνει επίσης «παρών» και τα επιδόρπια είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από τα αναμενόμενα για ψαρο-εστιατόριο. Στα συν θα πρέπει να υπολογίσετε μια καλή λίστα από ούζα και τσίπουρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/04/2024

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.