Το high tea των θαυμάτων!

Η «Μεγάλη Βρεταννία» παρουσίασε με ένα ευρηματικά παραμυθένιο event την Τετάρτη 22/10 την τελετουργία του απογευματινού τσαγιού που σερβίρεται, παραδοσιακά, στο «Winter Garden».

Το high tea των θαυμάτων!

Η «Μεγάλη Βρεταννία» παρουσίασε με ένα ευρηματικά παραμυθένιο event την Τετάρτη 22/10 την τελετουργία του απογευματινού τσαγιού που σερβίρεται, παραδοσιακά, στο «Winter Garden».

Το high tea των θαυμάτων! - εικόνα 1

Φαντάσου να ανοίξεις μια πόρτα και να βρεθείς σε ένα μεγάλο, σπονδυλωτό τραπέζι, κάτω από έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο όπου κρέμεται ένα δάσος από φλιτζάνια και κούπες του περασμένου αιώνα, έχοντας απέναντί σου οθόνες με σεκάνς της κινηματογραφικής «Alice in Wonderland» του Τιμ Μπάρτον. Κι εκτός από τα στοπ καρέ στο καρτουνίστικα διαταραγμένο βλέμμα του Τζόνι Ντεπ, χάρη σε μια μικρή performance των σπουδαστών της σχολής χορού της Λυρικής Σκηνής, τριγύρω σου να κυκλοφορούν η Αλίκη, ο τρελο-καπελάς, λευκά κουνέλια και λουλούδια. Ήμουν ανάμεσα στους λίγους τυχερούς που ήπιαν την Τετάρτη 22/10 το τσάι τους σε συνθήκες real time παραμυθιού, πλαισιωμένο από αφράτα κέικ, fingerfood, scones με σταφίδα, clotted cream, σπιτικές μαρμελάδες, και μικρά χαριτωμένα γλυκάκια και πραγματικά νομίζω ότι θα ήταν εξαιρετικό στη «Μεγάλη Βρεταννία» να διοργάνωναν τέτοια τεϊο-κεντρικά μαγικά events πιο συχνά.

Το high tea των θαυμάτων! - εικόνα 2

Το «Winter Garden» πάντως, με τα υπέροχα ταβάνια, τους σκαλιστούς καθρέφτες, τα μάρμαρα, και τις άνετες old fashioned πολυθρόνες, δίνει ικανή αφορμή να τρατάρεις τον εαυτό σου λίγη μαγεία, ακόμη και χωρίς την λογοτεχνική υπογραφή του Λιούις Κάρολ. Με την περίτεχνη, τελετουργική συνήθεια της βρετανικής αριστοκρατίας που ακούει στο όνομα «afternoon tea» να σερβίρεται καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι έως τις οκτώ το βράδυ, Εnglish Breakfast, Earl Grey, Darjeeling, Granny’s Garden, Fancy Sencha, Vanilla, Chamomile και Assam έρχονται σε υπέροχα σερβίτσια^ αγκαζέ με σαντουιτσάκια με καβουρόψιχα και αγγούρι, με καπνιστό σολομό και κρέμα τυριού, με egg salad και με ροζμπίφ, εκείνα τα φρεσκοψημένα scones που λέγαμε, τις σπιτικές μαρμελάδες τους ξενοδοχείου και μια σειρά από χαριτωμένα μικρά γλυκάκια με την επιμέλεια του pastry chef του ξενοδοχείου Ευγένιου Βαρδακαστάνη.

Το high tea των θαυμάτων! - εικόνα 3

Το απογευματινό τσάι της Μεγάλης Βρεταννίας με όλα του τα συνοδευτικά κοστίζει € 28 κι αν βάλετε στην σοφιστικέ εξίσωση κι ένα ποτήρι σαμπάνιας ανέρχεται στα € 38. Τελευταία τείνουμε να την εξοστρακίζουμε την πολυτέλεια, αλλά λίγο self pampering, έστω και κατ’ εξαίρεση δρα επουλωτικά, πόσο μάλλον όταν η καθημερινότητα έχει πιο ζόρικα λαγούμια από αυτό της Αλίκης.

Το high tea των θαυμάτων! - εικόνα 4

photo credit: Studio Panoulis

Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», Πλατεία Συντάγματος, 2103330000.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.