«Ο Τζίτζιρας κι ο Mίτζιρας» τρώνε κεμπάπ και σφακιανόπιτα

Πληθωρικές μερίδες και καλές τιμές σε ένα φαληριώτικο στέκι με φιλική διάθεση και χρωματική ζωντάνια.

«Ο Τζίτζιρας κι ο Mίτζιρας» τρώνε κεμπάπ και σφακιανόπιτα

Πληθωρικές μερίδες και καλές τιμές σε ένα φαληριώτικο στέκι με φιλική διάθεση και χρωματική ζωντάνια.

«Ο Τζίτζιρας κι ο Mίτζιρας» τρώνε κεμπάπ και σφακιανόπιτα - εικόνα 1

Χαρούμενο, πολύχρωμο μαγαζί δίπλα στην Παναγίτσα του Παλαιού Φαλήρου, έχει μια μεγάλη αυλή με ωραία χρωματιστά ποδήλατα. Η κουζίνα είναι καλή, με μερίδες πληθωρικές και προσιτές τιμές. Η φέτα σε φύλλο, τηγανισμένη και σερβιρισμένη με μέλι, είναι πολύ καλή, αλλά ακόμη καλύτερα είναι τα αφράτα αβγά μάτια τηγανισμένα με στάκα, μεζές που σε μαγνητίζει με τη βελούδινη υφή του.
Υπάρχει μια κρητική απόχρωση στην κουζίνα, που εκφράζεται με ωραία μαραθόπιτα, σφακιανόπιτα και γαμοπίλαφο (χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στο βράσιμο του ρυζιού ώστε να κρατάει λίγο). Σας προτείνω επίσης τους γευστικούς και τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες και ακόμη πιο πολύ το ανατολίτικο κεμπάπ, ζουμερό και καλοφτιαγμένο όπως δεν το βρίσκεις συχνά. Ωραίο σεμιφρέντο, ελαφριά σοκολατόπιτα, συμπαθής πανακότα.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας (Ο)

Αλκυόνης 77, Παναγίτσα, Π. Φάληρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.