Μύκονος: Γνωριμία με την κοπανιστή

Το τριήμερο από τις 3 έως και τις 5/10 αφιερώνεται σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό κυκλαδίτικο Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης με ανθρώπους από το χώρο της παραγωγής, της γαστρονομίας και του τουρισμού να δίνουν ραντεβού στο νησί.

Μύκονος: Γνωριμία με την κοπανιστή

Το τριήμερο από τις 3 έως και τις 5/10 αφιερώνεται σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό κυκλαδίτικο Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης με ανθρώπους από το χώρο της παραγωγής, της γαστρονομίας και του τουρισμού να δίνουν ραντεβού στο νησί.

Μύκονος: Γνωριμία με την κοπανιστή - εικόνα 1

Διεθνούς βεληνεκούς προορισμός και με ικανή –και κοσμοπολίτικη– γευστική «σκηνή» που κινείται κατά παράδοση σε ποικίλες γευστικές κατευθύνσεις, η Μύκονος τα τελευταία χρόνια δείχνει να στρέφεται περισσότερο στην ανάδειξη της ελληνικής/τοπικής γαστρονομίας. Με αρκετά εστιατόρια και σεφ να διερευνούν και να αντιπροσωπεύουν πλέον αυτό το πεδίο, τον Ερασιτεχνικό Οινοελαιουργικό Σύνδεσμο Μυκόνου να έχει συμπληρώσει δέκα χρόνια δραστηριότητας και τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου δύο, έρχεται τον Οκτώβριο μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία αφιερωμένη στην κοπανιστή –από τις 3 έως και τις 5/10. Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, καταξιωμένη στην αγορά, η κοπανιστή γίνεται αφορμή να συναντηθούν άνθρωποι προερχόμενοι από διαφορετικού χώρους: της παραγωγής, της γαστρονομίας, του τουρισμού… Σε μια ανοικτή για το κοινό εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο το Σάββατο 4/10 όσοι βρεθείτε στο νησί θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε εισηγήσεις του ειδικού σε θέματα οίνου Ανδρέα Ανδρουλιδάκη, του συγγραφέα και γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη, του μέλους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και υπεύθυνου του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», συγγραφέα Γιώργου Πίττα, του κτηνίατρου (με διδακτορική διατριβή και αντικείμενο μελέτης την κοπανιστή) Γιώργου Ρόζου, του καθηγητή της Γεωπονικής Σέρκου Χαρουτουνιάν, και από τη Μύκονο της Άννας Γρυπάρη, Δημήτρη Ρουσουνέλου και Γιώργου Συριανού. Έχετε πάντως υπόψη ότι με το «Γεύση από Μύκονο: Η Κοπανιστή» το πικάντικο, μαλακό μυκονιάτικο τυρί κάνει την αρχή. Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου αγκάλιασε πρόταση της Λέσχης Γαστρονομίας για ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα ανάδειξης των μυκονιάτικων προϊόντων και θα ακολουθήσουν κι άλλα: λούζα, λουκάνικα, αμυγδαλωτά, καφεμάτικα φασουλάκια, ξινότυρο, τυροβολιά… Περισσότερες πληροφορίες στο www.tasteofmykonos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.