Ο Κομνηνός Μουφλουζέλης στο… μουσείο

Ο ταλαντούχος νεαρός σεφ ανέλαβε την κουζίνα του «Μuseum Cafe-Restaurant» στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά – εκείνο με τον φοβερό κήπο.

Ο Κομνηνός Μουφλουζέλης στο… μουσείο

Ο ταλαντούχος νεαρός σεφ ανέλαβε την κουζίνα του «Μuseum Cafe-Restaurant» στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά – εκείνο με τον φοβερό κήπο.

Ο Κομνηνός Μουφλουζέλης στο… μουσείο - εικόνα 1

Στην Αθήνα δεν έχει κάποιος συχνά τη δυνατότητα να πίνει καφέ ή να τρώει δίπλα σε μια λίμνη με νούφαρα, περιστοιχισμένος από πλατάνια, αμυγδαλιές, ελιές και αρωματικά βότανα. Με το υπερ-ατού αυτού του καταπράσινου κήπου το «Μuseum Cafe-Restaurant» στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, τη διαχείριση του οποίου έχει το «Δειπνοσοφιστήριον», πέρασε ένα γεμάτο καλοκαίρι και σχεδιάζει εξίσου δυναμική συνέχεια: ο καινούργιος σεφ του είναι από τις αρχές του μήνα ο Κομνηνός Μουφλουζέλης, ο οποίος έχει περάσει από κουζίνες όπως αυτή του «Αleria», του «1800» στη Σαντορίνη ή του «Βαρούλκου» κι έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Πλέον, ανάμεσα στα πιάτα του (βραδινού, γιατί υπάρχει κι ένα μεσημεριανό λίγο πιο απλό) μενού θα συναντήσετε π.χ. ριζότο με μοσχαρίσια ελιά, σταφίδες και μαντζουράνα, κόκορα με χυλοπίτες, βερίκοκο και αρσενικό Νάξου ή τόνο σοτέ παναρισμένο σε πολέντα με καραμελωμένα εσαλότ. Όσο για τα γλυκά, αυτά έχουν την υπογραφή του Διονύση Αλέρτα (βλ. «Ivoire» στο Χαλάνδρι). Και μια που ο καιρός τελευταία είναι μια στα πάνω του και μια στα κάτω του, θυμίζοντάς μας ότι ο χειμώνας είναι προ των πυλών, να σας πούμε ότι ο εσωτερικός χώρος του «Μuseum Cafe-Restaurant» αναδιαμορφώνεται κι αυτός, και σε λίγο καιρό θα τον ξαναδούμε ανανεωμένο, κάνοντας και μια βόλτα και χαζεύοντας, λίγο νωρίτερα, τις προθήκες με τα πετρώματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.