To δυνατό comeback του ιστορικού ελληνικού εστιατορίου πριν από περίπου ένα χρόνο έκανε αίσθηση στην πιάτσα του Νέου Ψυχικού, που ξαναβρήκε το αγαπημένο all day στέκι του.
Φέτος ανανεώνει και εμπλουτίζει το μενού του με επικεφαλής τον σεφ Δημήτρη Πολίτη, παραμένοντας ωστόσο στο γευστικό πνεύμα της ελληνικής-μεσογειακής κουζίνας. Ποντάρει στα χειροποίητα εδέσματα και στις ελληνικές πρώτες ύλες και, απηχώντας το πνεύμα της εποχής, χαμηλώνει τις τιμές. Το ελληνικό «σούσι» (λαβράκι, σολομός, χταπόδι ή τόνος πάνω σε ρύζι) ως σήμα κατατεθέν του μενού παραμένει στη θέση του, ενώ καινούργιες αφίξεις είναι η αρωματική μαραθόπιτα με κρητική ξινομυζήθρα, το αρνάκι φρικασέ με σταμναγκάθι και μαραθόριζα, το σιγομαγειρεμένο χοιρινό με σελινόριζα και πράσο, λινγκουίνι καλαμαριού με πέστο λιαστής ντομάτας σε βάση φρυγανισμένης πατάτας. Η ελκυστική βεντάλια των γλυκών παίρνει καλοκαιρινά χρώματα (και αρώματα) από ένα εκμέκ κανταΐφι με κρέμα μαστίχα, σαντιγί βανίλιας και γλυκό του κουταλιού βύσσινο και μια μαστιχωτή πάβλοβα με φρούτα εποχής. Oι τριαντάρηδες και οι fans του γκουρµέ dining µοιράζονται στους χώρους με την απροσδόκητα χαλαρωτική lounge ατµόσφαιρα. Ένα δέντρο… ξεφυτρώνει στο κέντρο της σκεπαστής με πέργκολες βεράντας, στη φωτεινή μεγάλη µπάρα προσφέρονται καφές, σαλάτες και ιδιαίτερα σνακ –συναρπαστική η ποικιλία από σαντουιτσάκια σε όλες τις μεσογειακές γεύσεις–, ενώ ο ιδιοκτήτης Στέλιος Θεολόγου φροντίζει προσωπικά για τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της κουζίνας. Μουσική από DJ Παρασκευή και Σάββατο, εξαιρετική wine list και signature cocktails αλλά και τιμές άκρως φιλικές.
Δημ. Βασιλείου 16, Νέο Ψυχικό, 2106713997, 2106772386, www.dioscuri.gr