«Τα Στέκια»: Βάλε ένα κατρουτσάκι ιστορία

Η «Ταβέρνα» είναι το θέμα του 7ου επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς του Νίκου Τριανταφυλλίδη που θα προβληθεί αυτή την Πέμπτη 3/7 στις 7.15 μ.μ. Εκεί όπου άνθισε η λαϊκή ψυχή.

«Τα Στέκια»: Βάλε ένα κατρουτσάκι ιστορία

Η «Ταβέρνα» είναι το θέμα του 7ου επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς του Νίκου Τριανταφυλλίδη που θα προβληθεί αυτή την Πέμπτη 3/7 στις 7.15 μ.μ. Εκεί όπου άνθισε η λαϊκή ψυχή.

«Τα Στέκια»: Βάλε ένα κατρουτσάκι ιστορία - εικόνα 1

Δεν ξέρω αν έχετε δει καθόλου τη σειρά του Νίκου Τριανταφυλλίδη «Τα Στέκια – Ιστορίες Αγοραίου Πολιτισμού» που προβάλλεται εδώ και λίγο καιρό στη ΝΕΡΙΤ. Προσωπικά έχω πετύχει εκείνο το επεισόδιο με το inside στόρι του «Au Revoir» της Πατησίων (αυτό θα πει καλλιτεχνόφιλο/ιντελεκτουέλ ποτάδικο-εξομολογητήριο), κι ένα ακόμη αφιερωμένο στις αθηναϊκές ντισκοτέκ, με το Σταμάτη Γαρδέλλη, τον Στηβ Ντούζο, την Ελένη Φιλίνη και κάποιους από τους disk jockeys που στρόφαραν τα βινύλιά τους στη θρυλική «Barbarella», στην «Αυτοκίνηση», κ.α., να ξεδιπλώνουν καρεκλάδικες ιστορίες πίστας και βιντεοταινίας. Με τα « Στέκια» να χωράνε στα 50’ τους αρκετές αφηγήσεις που ξεδιπλώνουν εποχές, ελληνικές κουλτούρες και ανθρωπογεωγραφίες, περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το καινούργιο επεισόδιο με θέμα την «Ταβέρνα» που προβάλλεται αυτή την Πέμπτη 3/7 στις 7.15 μ.μ., και μαζί του το τι έχουν να πουν ταβερνιάρηδες-οικοδεσπότες, συγγραφείς και εκπαιδευτικοί για αυτό το «τοπίο» κρασιού και φαγητού, καημών και γλεντιών, συνάντησης και αποφόρτισης, όπου άνθισε η λαϊκή ψυχή. Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Πέτρος Βέττας (εκπαιδευτικός), Γιάννης Γαλανόπουλος (ταβέρνα «Κοτταρού» και «Μεταξού», Πέτρος Δριτσώνας (εκπαιδευτικός), Χρήστος Κονδηλώρος (εκπαιδευτικός), Κώστας Καραβίτης (3η γενιά της ταβέρνας «Καραβίτης»), Αποστόλης και Γιώργος Κατσανάκης (ταβέρνα «το Κουτούκι»), Νίκος Κιζήλος (εκπαιδευτικός), Δημήτρης Κολολιός (ταβέρνα «Δίπορτο»), Βασίλης και Δημήτρης Λελούδας (ταβέρνα «Λελούδας»), Στέλιος Λουκιδέλης (ταβέρνα «Μίστερ Λουκιδέλης»), Ε. Ζάχος Παπαζαχαρίου (συγγραφέας), Γιώργος Τζώρτζης (ρεμπέτης) και Δημήτρης Φύσσας (συγγραφέας).
Τα επεισόδια των «Στεκιών» που έχουν προβληθεί ως σήμερα μπορείτε να τα δείτε on-line στο: http://webtv.nerit.gr/category/katigories/politismos/ta-stekia/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.