«Mossets & Vino» στη Γλυφάδα

Ένα μικρό, ανοιχτόκαρδο στέκι για κρασί και τσιμπολόγημα μόλις μας συστήθηκε στην πλατεία Εσπερίδων. Ξεκίνησε ισπανικά, αλλά έχει σκοπό να παρουσιάσει σύντομα και πιατάκια εμπνευσμένα από την ευρύτερη Μεσόγειο.

«Mossets & Vino» στη Γλυφάδα

Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε αυτό το λιλιπούτειο στέκι σε στιλ tapas bar με την ξύλινη πρόσοψη, την «ταπετσαρία» από μαδριλένικες-σεβιγιάνικες αφισέτες, τα πολύχρωμα γυάλινα φωτιστικά και τη βιτρίνα με τα μεζεδάκια και τα jamon και ήδη πέτυχα αρκετούς στα τραπεζάκια που αραδιάζει στο πεζοδρόμιο να τσιμπολογάνε ισπανικές ομελέτες, μύδια αχνιστά, τσορίθο σβησμένο με μηλίτη και φυσικά patatas bravas πίνοντας το κρασί τους ή τη μπίρα τους. Χαλαρό, χαριτωμένο, το «Mossets & Vino» έκανε το ντεμπούτο του με εμφανές ισπανικό χρώμα στα πιατάκια του, σύντομα όμως, από ό,τι έμαθα, θα προσθέσει και κάποιες ελληνικές και ιταλικές εκδοχές τόσο στις γραμμένες στο μαυροπίνακα προτάσεις ημέρας όσο και στις πιο «σταθερές» του. Από όσα δοκίμασα, ξεχώρισα τις κροκέτες μπακαλιάρου, τις κροκέτες με jamon και τα τραγανά φρυγανισμένα ψωμάκια με τη σαρδέλα και την πιπεριά. Οι γαρίδες με σκόρδο και peperoncino λίγη ένταση ακόμη, πιστεύω, την θέλουν, και τα churros, τα ισπανικά λουκουμαδένια μπαστουνάκια που βουτάς σε σοκολάτα, θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο ανάλαφρα, αλλά σε γενικές γραμμές το άρτι αφιχθέν «Mossets & Vino» είναι πρόσχαρο κι ευγενικό, έχει ωραίο ρυθμό, κι είναι μια χαρά ιδέα για μια μικρή, καλοκαιρινή στάση στα νότια. Θα το βρείτε ανοικτό από το μεσημέρι.
Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.