Jerome Serres

Πριν ανοίξει επισήμως τις πόρτες του, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δοκίμασε τα highlights από το μενού του βραβευμένου Γάλλου σεφ.

Jerome Serres

Επώνυμος γαλλικός εκσυγχρονισμός

Πριν ανοίξει επισήμως τις πόρτες του, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δοκίμασε τα highlights από το μενού του βραβευμένου Γάλλου σεφ.

Jerome Serres - εικόνα 1

Δεν έχει κλείσει καλά καλά μια εβδομάδα λειτουργίας, αλλά το πρώτο πολύ τρανταχτό opening της σεζόν είναι γεγονός. Για το βραβευμένο σεφ (Χρυσοί Σκούφοι, Michelin) Jerome Serres η μετά-Σπονδή περίοδος στην Ελλάδα αρχίζει σ' ένα εστιατόριο που τον τίτλο του υπογράφει φαρδιά-πλατιά με τ' όνομά του - το πρώτο σήμα ότι η Αθήνα εισέρχεται στον αστερισμό της επώνυμης γαστρονομίας. Σας μεταφέρουμε λοιπόν τις πρώτες ante primas εντυπώσεις μας από μερικά χαρακτηριστικά πιάτα που θα περιλαμβάνονται στο μενού.

Η πιο χαρακτηριστική σπεσιαλιτέ που αντιπροσωπεύει το βασικό στυλ του Jerome (κλασική γαλλική κουζίνα, αλλά ανάλαφρη και ραφιναρισμένη) είναι ο λαγός a la royale. Έδεσμα εξαιρετικό, που καταφέρνει να συνδυάζει το μεγάλο γευστικό βάθος μιας τέτοιας συνταγής, σβήνοντας όμως το ρουστίκ, παλιομοδίτικο βάρος της. Το κοντράστ του υπερνόστιμου λαγού με τη γραμμένη γεύση του «άσπρου καρότου» panais και την εξωτική, φαντεζί γλύκα του λωτού που τον γαρνίρουν είναι ακόμη ένα βήμα εκσυγχρονισμού αυτού του παμπάλαιου εδέσματος, που σερβίρεται σε γαστρονομικό επίπεδο αστεριού Michelin.

Άλλο ένα από τα πιο γοητευτικά πιάτα του Serres είναι τα περίφημα ξεχασμένα λαχανικά, που η τρυφεράδα τους συνδυάζεται μ' ένα μεταξωτό πουρέ topinambour και κάστανου και περιχύνονται με μια ελαφριά σος υπέρπυκνου αρώματος από χυμό τρούφας. Ο τελευταίος έρχεται μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα, υιοθετώντας μια προχωρημένη τεχνική του διάσημου Γάλλου σεφ Marc Veyrat (τελετή Χρυσών Σκούφων 2003). Στον Jerome επίσης αρέσει να κλείνει το μάτι στην ελληνική παράδοση. Ψήνει λοιπόν στην εντέλεια ένα πλοκάμι χταποδιού (άψογα μελωμένο), μόνο που αντί για ξίδι το σερβίρει με μια ελαφριά, μυρωδάτη βινεγκρέτ εσπεριδοειδών^ δεν τελειώσαμε, αφού γεμίζει μεγαλοφυώς τις βεντούζες του με μια καραμέλα λευκού balsamico που οδηγούν το πιάτο σε μια απρόσμενη ξινόγλυκη διάσταση.

Στον Jerome όμως αρέσουν και τα παιχνιδίσματα των υφών. Είναι πολύ ραφινάτη η ράβδος σοκολάτας, αλλά με το τραγάνισμα εκείνης της φεγιαντίν φουντουκιού απογειώνεται.

Η μικρή σάλα με τα μόνο 45 καθίσματα προβλέπεται ήρεμα πολυτελής, αλλά χρειάζονται ακόμη μερικά στοιχεία για να τη ζεστάνουν.

Δημήτρης Αντωνόπουλος INFO

Jerome Serres, Πειραιώς 78, Κεραμεικός, 2105200630-1.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.