Jerome Serres

Πριν ανοίξει επισήμως τις πόρτες του, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δοκίμασε τα highlights από το μενού του βραβευμένου Γάλλου σεφ.

Jerome Serres

Επώνυμος γαλλικός εκσυγχρονισμός

Πριν ανοίξει επισήμως τις πόρτες του, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δοκίμασε τα highlights από το μενού του βραβευμένου Γάλλου σεφ.

Jerome Serres - εικόνα 1

Δεν έχει κλείσει καλά καλά μια εβδομάδα λειτουργίας, αλλά το πρώτο πολύ τρανταχτό opening της σεζόν είναι γεγονός. Για το βραβευμένο σεφ (Χρυσοί Σκούφοι, Michelin) Jerome Serres η μετά-Σπονδή περίοδος στην Ελλάδα αρχίζει σ' ένα εστιατόριο που τον τίτλο του υπογράφει φαρδιά-πλατιά με τ' όνομά του - το πρώτο σήμα ότι η Αθήνα εισέρχεται στον αστερισμό της επώνυμης γαστρονομίας. Σας μεταφέρουμε λοιπόν τις πρώτες ante primas εντυπώσεις μας από μερικά χαρακτηριστικά πιάτα που θα περιλαμβάνονται στο μενού.

Η πιο χαρακτηριστική σπεσιαλιτέ που αντιπροσωπεύει το βασικό στυλ του Jerome (κλασική γαλλική κουζίνα, αλλά ανάλαφρη και ραφιναρισμένη) είναι ο λαγός a la royale. Έδεσμα εξαιρετικό, που καταφέρνει να συνδυάζει το μεγάλο γευστικό βάθος μιας τέτοιας συνταγής, σβήνοντας όμως το ρουστίκ, παλιομοδίτικο βάρος της. Το κοντράστ του υπερνόστιμου λαγού με τη γραμμένη γεύση του «άσπρου καρότου» panais και την εξωτική, φαντεζί γλύκα του λωτού που τον γαρνίρουν είναι ακόμη ένα βήμα εκσυγχρονισμού αυτού του παμπάλαιου εδέσματος, που σερβίρεται σε γαστρονομικό επίπεδο αστεριού Michelin.

Άλλο ένα από τα πιο γοητευτικά πιάτα του Serres είναι τα περίφημα ξεχασμένα λαχανικά, που η τρυφεράδα τους συνδυάζεται μ' ένα μεταξωτό πουρέ topinambour και κάστανου και περιχύνονται με μια ελαφριά σος υπέρπυκνου αρώματος από χυμό τρούφας. Ο τελευταίος έρχεται μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα, υιοθετώντας μια προχωρημένη τεχνική του διάσημου Γάλλου σεφ Marc Veyrat (τελετή Χρυσών Σκούφων 2003). Στον Jerome επίσης αρέσει να κλείνει το μάτι στην ελληνική παράδοση. Ψήνει λοιπόν στην εντέλεια ένα πλοκάμι χταποδιού (άψογα μελωμένο), μόνο που αντί για ξίδι το σερβίρει με μια ελαφριά, μυρωδάτη βινεγκρέτ εσπεριδοειδών^ δεν τελειώσαμε, αφού γεμίζει μεγαλοφυώς τις βεντούζες του με μια καραμέλα λευκού balsamico που οδηγούν το πιάτο σε μια απρόσμενη ξινόγλυκη διάσταση.

Στον Jerome όμως αρέσουν και τα παιχνιδίσματα των υφών. Είναι πολύ ραφινάτη η ράβδος σοκολάτας, αλλά με το τραγάνισμα εκείνης της φεγιαντίν φουντουκιού απογειώνεται.

Η μικρή σάλα με τα μόνο 45 καθίσματα προβλέπεται ήρεμα πολυτελής, αλλά χρειάζονται ακόμη μερικά στοιχεία για να τη ζεστάνουν.

Δημήτρης Αντωνόπουλος INFO

Jerome Serres, Πειραιώς 78, Κεραμεικός, 2105200630-1.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/12/2025

Ένα All Day Resto Bar με κάτι από Νάξο στο Παγκράτι

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.

11+1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Πoύ θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, μπαρ και δίπλα στο κύμα.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

"Villa Grigio 46": Brunch αλά ιταλικά

To aperitivo bar στο Παλαιό Φάληρο τιμά την κουλτούρα των aperitif αλλά και του brunch.

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.