Jerome Serres

Πριν ανοίξει επισήμως τις πόρτες του, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δοκίμασε τα highlights από το μενού του βραβευμένου Γάλλου σεφ.

Jerome Serres

Επώνυμος γαλλικός εκσυγχρονισμός

Πριν ανοίξει επισήμως τις πόρτες του, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος δοκίμασε τα highlights από το μενού του βραβευμένου Γάλλου σεφ.

Jerome Serres - εικόνα 1

Δεν έχει κλείσει καλά καλά μια εβδομάδα λειτουργίας, αλλά το πρώτο πολύ τρανταχτό opening της σεζόν είναι γεγονός. Για το βραβευμένο σεφ (Χρυσοί Σκούφοι, Michelin) Jerome Serres η μετά-Σπονδή περίοδος στην Ελλάδα αρχίζει σ' ένα εστιατόριο που τον τίτλο του υπογράφει φαρδιά-πλατιά με τ' όνομά του - το πρώτο σήμα ότι η Αθήνα εισέρχεται στον αστερισμό της επώνυμης γαστρονομίας. Σας μεταφέρουμε λοιπόν τις πρώτες ante primas εντυπώσεις μας από μερικά χαρακτηριστικά πιάτα που θα περιλαμβάνονται στο μενού.

Η πιο χαρακτηριστική σπεσιαλιτέ που αντιπροσωπεύει το βασικό στυλ του Jerome (κλασική γαλλική κουζίνα, αλλά ανάλαφρη και ραφιναρισμένη) είναι ο λαγός a la royale. Έδεσμα εξαιρετικό, που καταφέρνει να συνδυάζει το μεγάλο γευστικό βάθος μιας τέτοιας συνταγής, σβήνοντας όμως το ρουστίκ, παλιομοδίτικο βάρος της. Το κοντράστ του υπερνόστιμου λαγού με τη γραμμένη γεύση του «άσπρου καρότου» panais και την εξωτική, φαντεζί γλύκα του λωτού που τον γαρνίρουν είναι ακόμη ένα βήμα εκσυγχρονισμού αυτού του παμπάλαιου εδέσματος, που σερβίρεται σε γαστρονομικό επίπεδο αστεριού Michelin.

Άλλο ένα από τα πιο γοητευτικά πιάτα του Serres είναι τα περίφημα ξεχασμένα λαχανικά, που η τρυφεράδα τους συνδυάζεται μ' ένα μεταξωτό πουρέ topinambour και κάστανου και περιχύνονται με μια ελαφριά σος υπέρπυκνου αρώματος από χυμό τρούφας. Ο τελευταίος έρχεται μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα, υιοθετώντας μια προχωρημένη τεχνική του διάσημου Γάλλου σεφ Marc Veyrat (τελετή Χρυσών Σκούφων 2003). Στον Jerome επίσης αρέσει να κλείνει το μάτι στην ελληνική παράδοση. Ψήνει λοιπόν στην εντέλεια ένα πλοκάμι χταποδιού (άψογα μελωμένο), μόνο που αντί για ξίδι το σερβίρει με μια ελαφριά, μυρωδάτη βινεγκρέτ εσπεριδοειδών^ δεν τελειώσαμε, αφού γεμίζει μεγαλοφυώς τις βεντούζες του με μια καραμέλα λευκού balsamico που οδηγούν το πιάτο σε μια απρόσμενη ξινόγλυκη διάσταση.

Στον Jerome όμως αρέσουν και τα παιχνιδίσματα των υφών. Είναι πολύ ραφινάτη η ράβδος σοκολάτας, αλλά με το τραγάνισμα εκείνης της φεγιαντίν φουντουκιού απογειώνεται.

Η μικρή σάλα με τα μόνο 45 καθίσματα προβλέπεται ήρεμα πολυτελής, αλλά χρειάζονται ακόμη μερικά στοιχεία για να τη ζεστάνουν.

Δημήτρης Αντωνόπουλος INFO

Jerome Serres, Πειραιώς 78, Κεραμεικός, 2105200630-1.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.