Malconi’s

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος επισκέφθηκε το all day, cool εστιατόριο του Κολωνακίου.

Malconi’s

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος επισκέφθηκε το all day, cool εστιατόριο του Κολωνακίου.

Malconi’s - εικόνα 1

Το "Malconi's" που μόλις άνοιξε ανήκει σε 'κεινη την κατηγορία εστιατορίων που βάφουν με ποιότητα την καθημερινότητά, χωρίς να φορτώνουν με επισημότητες ένα καθ' όλα πολύ ωραίο γεύμα. Είναι cool, όμορφο με ζεστά υλικά, επιμελημένα ατημέλητη αγριάδα στους τοίχους, γοητευτικά και καθόλου κρύα τραπέζια από ματ μαύρο μάρμαρο, φωτιστικά γιγάντιες λάμπες, και ψαγμένο artwork σε μερικούς τοίχους. Με το που ξεκίνησε να λειτουργεί γέμισε προσωπικότητες από ποικίλους χώρους, αθλητισμό, ποδόσφαιρο, τηλεόραση, clubbing), από γυναικοπαρέες σε στιλ "Sex & the city", εξοδούχους της γεύσης και Κολωνακιώτες. Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής θα σερβίρει από το πρωί^ στην αρχή σάντουιτς και γενικώς φαγητά που συνηθίζονται στο brunch (π.χ. αυγά Βenedicte), κατόπιν μεσημεριανό που εστιάζει σε ζυμαρικά και σύνθετες σαλάτες, ενώ το βράδυ η κουζίνα θα αναπτύσσει πλήρως το εμπνευσμένο από Ιταλία κυρίως ρεπερτόριό της. Πολύ σύντομα το μενού θα εμπλουτιστεί με αρκετές πίτσες που θα ψήνονται στον ξυλόφουρνο. Έφαγα βράδυ και σας επισημαίνω: τις μυρωδάτες tartine με "bolognese" από πορτοκαλάτο σύγκλινο Μάνης που πάνω σπάει το τέλειο αυγό ψημένο στους 65°C^ την ωραία, παιχνιδιάρικη σαλάτα με ψημένα στο φούρνο παντζάρια και τα φύλλα τους^ το γλυκοπικάντικο ριζότο με κρέμα κολοκύθας, που αξίζει να τρίψετε τα φύλλα του θυμαριού μέσα του^ τις αλαβάστρινες σιγοψημένες πανσέτες^ το εξαιρετικό τρυφερότατο, μελωμένο ossobuco, που και το μεδούλι του λέει πολλά, ψημένο εν κενώ για πολλές ώρες. Πολύ ωραίο δυναμικό τιραμισού με πλούσια κρέμα και μους σοκολάτας που λέει πολλά. Πατριάρχου Ιωακείμ & Πλουτάρχου 23, 2107248920-2. Τιμή: € 32-35 (μεσ.), € 38-43 (βρ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.