Ταξιδεύοντας πλέον (και) στα βόρεια

Η επιτυχημένη θαλασσινή συνταγή του Κερατσινίου γίνεται… διπλή: την Δευτέρα 19/5 το «Ταξιδεύοντας» δένει και στη Νέα Ερυθραία έχοντας μαζί του όλη την ψαριά του.

Ταξιδεύοντας πλέον (και) στα βόρεια

Δεύτερη έδρα αποκτά το θαλασσινό «E/Γ Ταξιδεύοντας…» του Κερατσινίου στη Νέα Ερυθραία. Από ό,τι μάθαμε, το «Ε/Γ Ταξιδεύοντας… στα Βόρεια» είναι βαμμένο στα λευκά και στρωμένο με άσπρα-μπλε καρό τραπεζομάντιλα, ενώ ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος της «αγοράς», που θα τη βλέπεις απέναντί σου με το που μπαίνεις, έχει στόχο την απόδοση –και οπτικά, εκτός από γευστικά– της φιλοσοφίας της καλής πρώτης ύλης. Εκεί, στο μαρμάρινο πάγκο, με φόντο το λευκό πλακάκι, θα δειγματίζεται η ψαριά της ημέρας: όστρακα, γαρίδες, καλαμάρια, συναγρίδες, σφυρίδες, σκορπίνες, πεσκανδρίτσες κ.ά. Τη γευστική επιμέλεια και των δύο μαγαζιών έχει πλέον ο Ηλίας Κόκκορης, κι η γκάμα θαλασσινών συνταγών που θα συναντήσετε στον κατάλογο είναι ιδιαίτερα πλούσια: από ρεγγοσαλάτα, λακέρδα, και γαβροντολμάδες, γάμπαρη και σαρδέλα ψητή ή φούρνου, σε στρειδομακαρονάδες και γαριδομακαρονάδες, ρύζι με σουπιές στο μελάνι τους ή βασιλικά καβούρια. Ξεκινάει την Δευτέρα 19/5.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.