Ανοιξιάτικο «Abovo»

Είστε για κοντοσούβλι με κουσκουσάκι αρωματισμένο με αμύγδαλα και μανταρίνι και ιβηρικό γουρουνάκι με πολέντα και σάλτσα gastrique;

Ανοιξιάτικο «Abovo»

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου είχε δυνατό χειμώνα στο «Αbovo»: πιο ώριμη η κουζίνα του, δημιουργική, ισορροπημένη, νόστιμη, φέτος κέρδισε και τον πρώτο της Χρυσό Σκούφο. Τώρα που την έπιασε η ανανεωτική διάθεση της άνοιξης άνθησε και μια σειρά από νέα πιάτα: το ορτύκι έγινε κοντοσούβλι με κουσκουσάκι αρωματισμένο με αμύγδαλα και μανταρίνι, η σούπα από φρέσκο καβούρι Σκοτίας και γλυκιά πάπρικα που την είχαμε δοκιμάσει ως amuse bouche έχει πλέον κερδίσει τη θέση της στο μενού, ενώ τα κανελόνια γεμιστά με μοσχαρίσια ουρά και σάλτσα με γκοργκοντζόλα ή το ιβηρικό γουρουνάκι με πολέντα και σάλτσα gastrique ακούγονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.