Η κινηματογραφική ατμόσφαιρα στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας σε μεταφέρει αμέσως σε περασμένες δεκαετίες, ανάμεσα σε μπουγάδες που ανεμίζουν πάνω από επιβλητικά αρχοντικά. Παρότι το "Brisk", φωλιασμένο σε ένα γραφικό καντούνι, αποπνέει αδιάληπτα ρομαντισμό, την ίδια στιγμή χαρίζει μια αίσθηση οικειότητας στον επισκέπτη.

Σε αυτό το γουστόζικο μπιστρό, ο chef patron Σπύρος Βαραγγούλης παντρεύει ντόπια προϊόντα και σωστή τεχνική σε comfort πιάτα που τιμούν την Κερκυραϊκή και Ελληνική κουζίνα. Πειστικά αποτελέσματα της δημιουργικής γευστικής αντίληψης, το "κερκυραϊκό σεβίτσε" με φαγκρί σε υφές μπουρδέτο και τα αρνίσια γαρδουμπάκια με φρικασέ λαχανικών. Στο πεδίο των κρεατικών, πετεινός σε μπαλοτίνα γεμιστός με γραβιέρα, σούγο με σπετσιερικό και πατάτες τηγανητές πασπαλισμένες με Αρσενικό Νάξου ή το ραβιόλι "μουσάκας" προσθέτουν πληθωρικότητα χωρίς να χάνουν σε κομψότητα.

Κάτι που δεν πρέπει να παραλείψετε, στο εστιατόριο κάθε μέρα φτιάχνετε το δικό τους προζυμένιο ψωμί το οποίο το φθινόπωρο σας καλωσορίζει με ένα ζεστό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο αρωματισμένο με λεμόνι, φέρνοντας στο τραπέζι μια παιδική ανάμνηση του σεφ, στο ελαιοτριβείο καθώς έβγαινε ζεστό το λάδι, λίγο ζεστό ψωμί, και μερικές σταγόνες λεμόνι.

Συνδύασέ τα με ένα από τα επιλεγμένα κρασιά του ελληνικού ή διεθνούς αμπελώνα και ολόκληρο το γεύμα αναδεικνύεται σε μια comfort fine dining εμπειρία με αέρα Κέρκυρας.
Αγίων Πάντων 43, Κέρκυρα, 2661023573, brisk.gr, BRISK Restaurant, @brisk_restaurant_corfu