Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.

brisk

Η κινηματογραφική ατμόσφαιρα στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας σε μεταφέρει αμέσως σε περασμένες δεκαετίες, ανάμεσα σε μπουγάδες που ανεμίζουν πάνω από επιβλητικά αρχοντικά. Παρότι το "Brisk", φωλιασμένο σε ένα γραφικό καντούνι, αποπνέει αδιάληπτα ρομαντισμό, την ίδια στιγμή χαρίζει μια αίσθηση οικειότητας στον επισκέπτη.

brisk

Σε αυτό το γουστόζικο μπιστρό, ο chef patron Σπύρος Βαραγγούλης παντρεύει ντόπια προϊόντα και σωστή τεχνική σε comfort πιάτα που τιμούν την Κερκυραϊκή και Ελληνική κουζίνα. Πειστικά αποτελέσματα της δημιουργικής γευστικής αντίληψης, το "κερκυραϊκό σεβίτσε" με φαγκρί σε υφές μπουρδέτο και τα αρνίσια γαρδουμπάκια με φρικασέ λαχανικών. Στο πεδίο των κρεατικών, πετεινός σε μπαλοτίνα γεμιστός με γραβιέρα, σούγο με σπετσιερικό και πατάτες τηγανητές πασπαλισμένες με Αρσενικό Νάξου ή το ραβιόλι "μουσάκας" προσθέτουν πληθωρικότητα χωρίς να χάνουν σε κομψότητα.

brisk

Κάτι που δεν πρέπει να παραλείψετε, στο εστιατόριο κάθε μέρα φτιάχνετε το δικό τους προζυμένιο ψωμί το οποίο το φθινόπωρο σας καλωσορίζει με ένα ζεστό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο αρωματισμένο με λεμόνι, φέρνοντας στο τραπέζι μια παιδική ανάμνηση του σεφ, στο ελαιοτριβείο καθώς έβγαινε ζεστό το λάδι, λίγο ζεστό ψωμί, και μερικές σταγόνες λεμόνι.

brisk

Συνδύασέ τα με ένα από τα επιλεγμένα κρασιά του ελληνικού ή διεθνούς αμπελώνα και ολόκληρο το γεύμα αναδεικνύεται σε μια comfort fine dining εμπειρία με αέρα Κέρκυρας.

Αγίων Πάντων 43, Κέρκυρα, 2661023573, brisk.gr, BRISK Restaurant, @brisk_restaurant_corfu

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Εορταστική fusion umaminess στο "Garum"

Το νεοσύστατο εστιατόριο του Χρήστου Γλωσσίδη φορά τα γιορτινά του έτοιμο να μας υποδεχτεί για ρεβεγιόν με γεύσεις φουλ umami-κές.

Η Αθήνα του Ανατέλλοντος Ηλίου: Η νέα ιαπωνική γεύση της πόλης

4 νέες προσθήκες στον αθηναϊκό χάρτη ανανεώνουν το ενδιαφέρον για την εξ' Ιαπωνίας νοστιμιά σε πιάτα και ποτήρια.

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.