"Mozzart Pizza": Πίτσα φτιαγμένη με μαεστρία!

Μια πιτσαρία που αξίζει να δοκιμάσεις για το άψογο ζυμάρι της και τα λαχταριστά toppings, σε δύο τοποθεσίες: στην καρδιά της Αθήνας και τον Χολαργό.

mozzart pizza ©Λεωνίδας Τούμπανος

Η πίτσα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα. Η αφράτη της ζύμη τυλίγει ιδανικά τα topping σε ένα αποτέλεσμα λιτό και πεντανόστιμο, που όλοι αγαπούν. Αν είσαι στο κέντρο ή στον Χολαργό, λοιπόν, και λαχταράς ένα κομμάτι, τότε ένας είναι ο προορισμός σου: το "Mozzart Pizza”. "Mozz", από το mozzarella, και "art", από την τέχνη που βάζουν σε κάθε παρασκευή: αυτά είναι τα δύο συνθετικά του ονόματος της πιτσαρίας, η οποία προσέθεσε ένα z στο όνομα του κλασικού συνθέτη και δύο στέκια για καλή πίτσα στην Αθήνα (Χρυσοσπηλιωτίσσης 1, κέντρο / 25ης Μαρτίου 9, Χολαργός).

mozzart pizza
©Λεωνίδας Τούμπανος

Το μυστικό της γεύσης

 

Το μυστικό του "Mozzart" κρύβεται στο ζυμάρι του. Φτιαγμένο με μαστοριά, ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στην ντελικάτη απαλότητα της ναπολιτάνικης εκδοχής και τη λαχταριστή τραγανότητα της pinsa romana. Ο συνδυασμός αυτός μαζί με τη 48ωρη ωρίμανση δημιουργούν ένα αποτέλεσμα στο οποίο δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Όσο για τα toppings, αυτά έχουν προέλευση κατευθείαν από την Ιταλία ή μικρούς Έλληνες παραγωγούς και συνδυάζονται με τρόπους που απογειώνουν τη γεύση. 

Mozzart Pizza

Τι να δοκιμάσω;

 

Αξιοσημείωτες είναι οι πίτσες που διαθέτουν ιταλικά ντελικατέσεν αλλαντικά, όπως η Σπεκ, η Κόπα, η Ντούγια με παντζάρι αλλά και η Προσούτο με ρόκα ή και μανιτάρια. Παραδεισένια είναι η γεύση της πίτσας με τα πέντε τυριά, δηλαδή μοτσαρέλα, παρμεζάνα, πεκορίνο, προβολόνε, φέτα. Άφταστη, βέβαια, είναι και η "Πατατίνα" η οποία ενώνει δύο υλικά που δεν τα περιμένεις αλλά ξέρεις ότι θα απογειώνουν τη γεύση: την πατάτα και το καραμελωμένο κρεμμύδι. Φυσικά, δεν λείπουν οι βετζετέριαν επιλογές, όπως αυτή με μοτσαρέλα, κολοκυθάκι, γκοργκονζόλα και καρύδια, ενώ θα βρεις και την "Βεγκάνα” με μπρόκολο-μελιτζάνα-κρεμμύδι.

Mozzart pizza
©Λεωνίδας Τούμπανος

Η πιτσαρία διαθέτει και περιποιημένες σαλάτες: μία με φακή, παντζάρι και δυόσμο φουλ δροσιστική, και δύο με ρόκα ντοματίνια σε δύο παραλλαγές. Σημείωσε, τέλος, ότι στο "Mozzart" θα βρείς και πίτσα με το κομμάτι, για τις ώρες που αυτό είναι το μόνο που θες μετά τη βόλτα σου.

Χρυσοσπηλιωτίσσης 1, κέντρο, 2103214183 / 25ης Μαρτίου 9, Χολαργός, 210 6547190, FB: Mozzart Pizza, IG: @mozzart.athens

Περισσότερες πληροφορίες

Mozzart Pizza

Χρυσοσπηλιωτίσσης 1, κέντρο
  • Εστιατόρια

Mozzart Pizza

25ης Μαρτίου 9, Χολαργός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.