"Urbana Gastroteka": Το fine bistronomy αντάρτικο της Μεγαλόπολης

Urbana Gastroteka Μεγαλόπολη

Εκεί που δεν το περιμένεις, στο κέντρο της Πελοποννήσου, ανάμεσα σε Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα, ξεπηδά μια γαστρονομική εμπειρία που μοιάζει να ήρθε από άλλο κόσμο ή μάλλον από άλλη χώρα. Σε ένα όχι και τόσο δημοφιλή προορισμό, την Μεγαλόπολη, το "Urbana Gastroteka" δεν μοιάζει με τίποτε απ’ όσα έχουμε συνηθίσει. Ένα κομψό, αποικιακού ύφους bar restaurant, που χτίζει μεθοδικά το δικό του κοινό, ποντάροντας στην ουσία κι όχι στη βιτρίνα. Μακριά από τα φώτα, δίνοντας στη Μεγαλόπολη τον ρόλο ενός απρόσμενου γαστρονομικού προορισμού, ο Γιώργος Κούτσουρας και ο Γιάννης Αριδάς τόλμησαν να στήσουν ένα μαγαζί "υψηλών στροφών" πετυχαίνοντας μια σπάνια εξίσωση: φαγητό σύγχρονα παραδοσιακό.

Urbana gastroteka

Στο τιμόνι της κουζίνας, ο σεφ Θοδωρής Μανώλης, με αγάπη στην ιταλική γαστρονομία, φέρνει νέα δυναμική στο ήδη ανατρεπτικό concept του "Urbana Gastroteka". Μετά από αυτή την ολόφρεσκη προσθήκη το μπιστρονομικού ύφους μενού του επιδεικνύει κεραίες ανοιχτές σε μια κουζίνα που αντλεί δάνεια από όλη την Μεσόγειο και κυρίως την Ιταλία.

Στο πεδίο του φαγητού, δημιουργικά comfort πιάτα όπως ή οι αρτιζάνικες πίτσες σε ιταλικό ύφος συνομιλούν με πιο απαιτητικές γευστικές προτάσεις. Πέντε διαφορετικές προτάσεις για χειροποίητη, κυψελωτή, πεντανόστιμη πίτσα μεριμνούν για το ευ τρώγειν, πριν, μετά και παράλληλα με το ευ πίνειν.

Urbana gastroteka

Το μπαρ -σφραγίδα του Γιάννη Αριδά ο οποίος έχει διακριθεί δεύτερος στο METAXA TWELVE International Cocktail Competition, ξεδιπλώνει μια fine drinking εμπειρία με τσαγανό, ευρηματικότητα και βαθιά γνώση. Συνθέτοντας ένα πλήρες ταξίδι γεύσης και αισθήσεων, το κοκτέιλ Αμάλθεια όπου συνδυάζει το Μεταξά 12 αστέρων με γιαούρτι και βύσσινο, ξεκάθαρα εμπνευσμένο από την τοπική παράδοση, επιβεβαιώνει τη δυναμική των μίξεων.

Πρόκειται για μια εμπνευσμένη λίστα κοκτέιλ, με διαφορετικές signature προτάσεις, καθεμία από τις οποίες έχει κάτι να πει, όπως το Co4, με βότκα, μπισκότο, χαμομήλι, τόνικ κερασιού, πιπέρι και Μοσχοφίλερο και το Zombie Star, με blend από ρούμια, aperol, ανανά, μπαχαρικά και ένα passion fruit. Στο "Urbana Gastroteka", η casual καλοφαγία αποκτά άλλες διαστάσεις. Και –ναι– μπορεί όντως ένα εστιατόριο να κάνει μια ολόκληρη πόλη προορισμό!

Αγίου Αθανασίου 72, Μεγαλόπολη, 2791022284, FB: Urbana gastroteka, IG: urbana_gastroteka

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.