"Urbana Gastroteka": Το fine bistronomy αντάρτικο της Μεγαλόπολης

Urbana Gastroteka Μεγαλόπολη

Εκεί που δεν το περιμένεις, στο κέντρο της Πελοποννήσου, ανάμεσα σε Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα, ξεπηδά μια γαστρονομική εμπειρία που μοιάζει να ήρθε από άλλο κόσμο ή μάλλον από άλλη χώρα. Σε ένα όχι και τόσο δημοφιλή προορισμό, την Μεγαλόπολη, το "Urbana Gastroteka" δεν μοιάζει με τίποτε απ’ όσα έχουμε συνηθίσει. Ένα κομψό, αποικιακού ύφους bar restaurant, που χτίζει μεθοδικά το δικό του κοινό, ποντάροντας στην ουσία κι όχι στη βιτρίνα. Μακριά από τα φώτα, δίνοντας στη Μεγαλόπολη τον ρόλο ενός απρόσμενου γαστρονομικού προορισμού, ο Γιώργος Κούτσουρας και ο Γιάννης Αριδάς τόλμησαν να στήσουν ένα μαγαζί "υψηλών στροφών" πετυχαίνοντας μια σπάνια εξίσωση: φαγητό σύγχρονα παραδοσιακό.

Urbana gastroteka

Στο τιμόνι της κουζίνας, ο σεφ Θοδωρής Μανώλης, με αγάπη στην ιταλική γαστρονομία, φέρνει νέα δυναμική στο ήδη ανατρεπτικό concept του "Urbana Gastroteka". Μετά από αυτή την ολόφρεσκη προσθήκη το μπιστρονομικού ύφους μενού του επιδεικνύει κεραίες ανοιχτές σε μια κουζίνα που αντλεί δάνεια από όλη την Μεσόγειο και κυρίως την Ιταλία.

Στο πεδίο του φαγητού, δημιουργικά comfort πιάτα όπως ή οι αρτιζάνικες πίτσες σε ιταλικό ύφος συνομιλούν με πιο απαιτητικές γευστικές προτάσεις. Πέντε διαφορετικές προτάσεις για χειροποίητη, κυψελωτή, πεντανόστιμη πίτσα μεριμνούν για το ευ τρώγειν, πριν, μετά και παράλληλα με το ευ πίνειν.

Urbana gastroteka

Το μπαρ -σφραγίδα του Γιάννη Αριδά ο οποίος έχει διακριθεί δεύτερος στο METAXA TWELVE International Cocktail Competition, ξεδιπλώνει μια fine drinking εμπειρία με τσαγανό, ευρηματικότητα και βαθιά γνώση. Συνθέτοντας ένα πλήρες ταξίδι γεύσης και αισθήσεων, το κοκτέιλ Αμάλθεια όπου συνδυάζει το Μεταξά 12 αστέρων με γιαούρτι και βύσσινο, ξεκάθαρα εμπνευσμένο από την τοπική παράδοση, επιβεβαιώνει τη δυναμική των μίξεων.

Πρόκειται για μια εμπνευσμένη λίστα κοκτέιλ, με διαφορετικές signature προτάσεις, καθεμία από τις οποίες έχει κάτι να πει, όπως το Co4, με βότκα, μπισκότο, χαμομήλι, τόνικ κερασιού, πιπέρι και Μοσχοφίλερο και το Zombie Star, με blend από ρούμια, aperol, ανανά, μπαχαρικά και ένα passion fruit. Στο "Urbana Gastroteka", η casual καλοφαγία αποκτά άλλες διαστάσεις. Και –ναι– μπορεί όντως ένα εστιατόριο να κάνει μια ολόκληρη πόλη προορισμό!

Αγίου Αθανασίου 72, Μεγαλόπολη, 2791022284, FB: Urbana gastroteka, IG: urbana_gastroteka

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/11/2025

Μια παριζιάνικη ταβέρνα στρώνει τραπέζι μαζί με τον Οικονόμου

Η Taverna Paris έρχεται σήμερα από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering.

Σε ένα από τα πιο cool ιταλικά της Αθήνας στήνουν μια πραγματική γιορτή γεύσης

Brunch all’italiana με θέα το Σαρωνικό και νέο μενού που σε ταξιδεύει από τη Νάπολη ως το Τορίνο.

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα, εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

Σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας σερβίρουν νέο μενού

Μία προνομιακή βεράντα με την Αθήνα στο πιάτο, έμφαση στην τέχνη και ωραίες γεύσεις.

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.