S. Pellegrino: Μας καλωσορίζει στο "Lasmari Apraos" στην Κέρκυρα

Όταν η κορφιάτικη γευστική κληρονομιά συναντά τη μοντέρνα μαγειρική αισθητική.

Lasmari

'Ένα από τα διαμάντια της βορειανατολικής Κέρκυρας μάς προσκαλεί σε ένα καλοκαιρινό ταξίδι στη σύγχρονη κερκυραϊκή κουζίνα από Μάιο έως Οκτώβριο, αποκλειστικά για δείπνο, σε μια γευστική σύνθεση όπου δημιουργικά πιάτα συναντούν ανατολίτικα στοιχεία στο μουσικό χαλί, εμπνευσμένα από την ενετική εποχή κοκτέιλ και μια λίστα με επιλεγμένα ελληνικά κρασιά. 

Lasmari

Lasmari

Σε αυτόν τον αρμονικό χορό της παράδοσης με την εξέλιξη αγκαλιάζεται η ουσία της Κέρκυρας με τις διαχρονικές γεύσεις, τις ιστορίες που υφαίνονται σε κάθε πιάτο, την καρδιά και την ψυχή της.  Εδώ, η ακατέργαστη ομορφιά της φύσης συναντά τη γοητευτική υπερβολή της θάλασσας σε ένα περιβάλλον με απαλό ατμοσφαιρικό φωτισμό ενώ το μενού συνδυάζει την κερκυραϊκή κληρονομιά με τη σύγχρονη τέχνη δίνοντας έμφαση στα φρέσκα, τοπικά υλικά σε προτάσεις ιδωμένες με μοντέρνα ματιά.

Lasmari

Όσο για το τι περιλαμβάνει; Από gyozas παστιτσάδα, surf ‘n turf γαρίδες τυλιγμένες με μπέικον, αρωματική σούπα σαβόρο, ψαροκεφτέδες και παραδοσιακή σάλτσα μπουρδέτο, χρυσοτηγανισμένο καλαμάρι με σάλτσα ταρτάρ και νούμπουλο καρπάτσο, έως πικάνια σοφρίτο και λαβράκι μπιάνκο, ενδεικτικά πιάτα που εκφράζουν την παραπάνω γευστική λογική. Τέλος, σημειώστε πως το "Lasmari" προσφέρει υπηρεσία δωρεάν μεταφοράς των πελατών του προς και από το εστιατόριο.

Απραός Περίθειας, Κέρκυρα, 2663098633, lasmari.gr, FB: Lasmari Apraos, IG: @lasmari_corfu

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.