S. Pellegrino: Μας καλωσορίζει στο "Lasmari Apraos" στην Κέρκυρα

Όταν η κορφιάτικη γευστική κληρονομιά συναντά τη μοντέρνα μαγειρική αισθητική.

Lasmari

'Ένα από τα διαμάντια της βορειανατολικής Κέρκυρας μάς προσκαλεί σε ένα καλοκαιρινό ταξίδι στη σύγχρονη κερκυραϊκή κουζίνα από Μάιο έως Οκτώβριο, αποκλειστικά για δείπνο, σε μια γευστική σύνθεση όπου δημιουργικά πιάτα συναντούν ανατολίτικα στοιχεία στο μουσικό χαλί, εμπνευσμένα από την ενετική εποχή κοκτέιλ και μια λίστα με επιλεγμένα ελληνικά κρασιά. 

Lasmari

Lasmari

Σε αυτόν τον αρμονικό χορό της παράδοσης με την εξέλιξη αγκαλιάζεται η ουσία της Κέρκυρας με τις διαχρονικές γεύσεις, τις ιστορίες που υφαίνονται σε κάθε πιάτο, την καρδιά και την ψυχή της.  Εδώ, η ακατέργαστη ομορφιά της φύσης συναντά τη γοητευτική υπερβολή της θάλασσας σε ένα περιβάλλον με απαλό ατμοσφαιρικό φωτισμό ενώ το μενού συνδυάζει την κερκυραϊκή κληρονομιά με τη σύγχρονη τέχνη δίνοντας έμφαση στα φρέσκα, τοπικά υλικά σε προτάσεις ιδωμένες με μοντέρνα ματιά.

Lasmari

Όσο για το τι περιλαμβάνει; Από gyozas παστιτσάδα, surf ‘n turf γαρίδες τυλιγμένες με μπέικον, αρωματική σούπα σαβόρο, ψαροκεφτέδες και παραδοσιακή σάλτσα μπουρδέτο, χρυσοτηγανισμένο καλαμάρι με σάλτσα ταρτάρ και νούμπουλο καρπάτσο, έως πικάνια σοφρίτο και λαβράκι μπιάνκο, ενδεικτικά πιάτα που εκφράζουν την παραπάνω γευστική λογική. Τέλος, σημειώστε πως το "Lasmari" προσφέρει υπηρεσία δωρεάν μεταφοράς των πελατών του προς και από το εστιατόριο.

Απραός Περίθειας, Κέρκυρα, 2663098633, lasmari.gr, FB: Lasmari Apraos, IG: @lasmari_corfu

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/09/2025

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.