Ανάσταση και Πάσχα στο "Athenaeum Intercontinental Athens"

Το πολυτελές ξενοδοχείο έχει ετοιμάσει για το βράδυ της Ανάστασης και το Πάσχα μια σειρά από ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις.

Cafezoe

'Όσοι τη Μεγάλη Εβδομάδα παραμείνετε στο κλεινόν άστυ, υποδεχθείτε το Άγιο Φως στην Αθήνα σε κάποια από τις γραφικές εκκλησίες της Πλάκας και του κέντρου ή τον μεγαλοπρεπή Άγιο Σώστη στη Λεωφόρο Συγγρού και αποφασίσετε να κάνετε Πάσχα εντός, το "Athenaeum Intercontinental Athens" και φέτος υπογράφει μια σειρά από ειδικά διαμορφωμένες γευστικές προτάσεις. 

Artbistrot

Στο cafezoe, τη Μεγάλη Εβδομάδα, προσφέρουν νηστίσιμο μενού, που θα είναι καθημερινά διαθέσιμο από τις 12 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα με προτάσεις όπως vegan σούπα ημέρας, δροσερή πράσινη ανάμεικτη σαλάτα με superfood mix, γαρίδες σωτέ με σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με ούζο, ζυμαρικά Casarecce με γαρίδες και μαραθόριζα και ριζότο με γαρίδες, κολοκύθι και σπαράγγια ενώ στο φινάλε, ο σιμιγδαλ ένιος χαλβάς με κανέλα και αμύγδαλα θα σας γλυκάνει. Στο τέλος της Σαρακοστής, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (12 π.μ-2 π.μ), θα σας υποδεχτούν στον σοφιστικέ χώρο του Artbistrot για να τσουγκρίσετε με τους δικούς σας απολαμβάνοντας παραδοσιακές γεύσεις που απογειώνονται με την υπογραφή του executive chef του "Athenaeum Intercontinental Athens" Ανδρέα Φίλη και της ομάδας του. Παραδοσιακή μοσχοβολιστή μαγειρίτσα, αλοιφές όπως τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα και φάβα για να βυθίσετε τα τραγανά πιτάκια και ανοιξιάτικη σαλάτα ανοίγουν το αναστάσιμο δείπνο δίνοντας τη γευστική σκυτάλη στο τυλιγμένο με αμπελόφυλλα αρνί αμπελουργού με τυρί Μετσοβόνε, λιαστές τομάτες και μυρωδικά και το "εξοχικό” χοιρινό με πιπεριές, ντομάτα, μουστάρδα, γραβιέρα, αρωματισμένο με φρέσκια ρίγανη. Από το τραπέζι δεν θα λείψουν γλυκά όπως γαλακτομπούρεκο και πορτοκαλόπιτα. 

Artbistrot

Το μεσημέρι του Πάσχα πάλι, στον χώρο του ατμοσφαιρικού cafezoe θα  έχει στηθεί ένας πλούσιος λαχταριστός μπουφές (12.30 μ.μ-4 μ.μ, € 65 το άτομο, 50% έκπτωση σε παιδιά 7-12 ετών, παιδιά κάτω των 6 ετών δωρεάν) με μεγάλη ποικιλία σε κρύα και ζεστά πιάτα και, βέβαια, ψητό αρνί και ολόκληρο μικρό γουρουνάκι. Παραδοσιακή μαγειρίτσα, ποικιλία από δροσερές σαλάτες, επιλογές από τα πλατό με τυριά, αλλαντικά και καπνιστό σολομό, κοτόπουλο κοντοσούβλι με πιπεριές, κρεμμύδι και φρέσκια ντομάτα, τρυφερά φιλετάκια Black angus με σάλτσα μανιταριών, τυρόπιτα, σπανακόπιτα, κρητικά στριφτούδια με απάκι και φυσικά κοκορέτσι είναι μερικά από όσα μπορείτε να επιλέξετε. 'Όσο για τα επιδόρπια, εκμέκ κανταΐφι, γαλακτομπούρεκο, ρεβανί, σοκολατόπιτα, πίτα με κρέμα λεμονιού, τάρτα φράουλας, cheesecake και προφιτερόλ γράφουν το γλυκό φινάλε της Λαμπρής. 

Λεωφ. Συγγρού 89-93, 2109206000, intercontinental.com/athens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.