Ανάσταση και Πάσχα στο "Athenaeum Intercontinental Athens"

Το πολυτελές ξενοδοχείο έχει ετοιμάσει για το βράδυ της Ανάστασης και το Πάσχα μια σειρά από ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις.

Cafezoe

'Όσοι τη Μεγάλη Εβδομάδα παραμείνετε στο κλεινόν άστυ, υποδεχθείτε το Άγιο Φως στην Αθήνα σε κάποια από τις γραφικές εκκλησίες της Πλάκας και του κέντρου ή τον μεγαλοπρεπή Άγιο Σώστη στη Λεωφόρο Συγγρού και αποφασίσετε να κάνετε Πάσχα εντός, το "Athenaeum Intercontinental Athens" και φέτος υπογράφει μια σειρά από ειδικά διαμορφωμένες γευστικές προτάσεις. 

Artbistrot

Στο cafezoe, τη Μεγάλη Εβδομάδα, προσφέρουν νηστίσιμο μενού, που θα είναι καθημερινά διαθέσιμο από τις 12 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα με προτάσεις όπως vegan σούπα ημέρας, δροσερή πράσινη ανάμεικτη σαλάτα με superfood mix, γαρίδες σωτέ με σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με ούζο, ζυμαρικά Casarecce με γαρίδες και μαραθόριζα και ριζότο με γαρίδες, κολοκύθι και σπαράγγια ενώ στο φινάλε, ο σιμιγδαλ ένιος χαλβάς με κανέλα και αμύγδαλα θα σας γλυκάνει. Στο τέλος της Σαρακοστής, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (12 π.μ-2 π.μ), θα σας υποδεχτούν στον σοφιστικέ χώρο του Artbistrot για να τσουγκρίσετε με τους δικούς σας απολαμβάνοντας παραδοσιακές γεύσεις που απογειώνονται με την υπογραφή του executive chef του "Athenaeum Intercontinental Athens" Ανδρέα Φίλη και της ομάδας του. Παραδοσιακή μοσχοβολιστή μαγειρίτσα, αλοιφές όπως τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα και φάβα για να βυθίσετε τα τραγανά πιτάκια και ανοιξιάτικη σαλάτα ανοίγουν το αναστάσιμο δείπνο δίνοντας τη γευστική σκυτάλη στο τυλιγμένο με αμπελόφυλλα αρνί αμπελουργού με τυρί Μετσοβόνε, λιαστές τομάτες και μυρωδικά και το "εξοχικό” χοιρινό με πιπεριές, ντομάτα, μουστάρδα, γραβιέρα, αρωματισμένο με φρέσκια ρίγανη. Από το τραπέζι δεν θα λείψουν γλυκά όπως γαλακτομπούρεκο και πορτοκαλόπιτα. 

Artbistrot

Το μεσημέρι του Πάσχα πάλι, στον χώρο του ατμοσφαιρικού cafezoe θα  έχει στηθεί ένας πλούσιος λαχταριστός μπουφές (12.30 μ.μ-4 μ.μ, € 65 το άτομο, 50% έκπτωση σε παιδιά 7-12 ετών, παιδιά κάτω των 6 ετών δωρεάν) με μεγάλη ποικιλία σε κρύα και ζεστά πιάτα και, βέβαια, ψητό αρνί και ολόκληρο μικρό γουρουνάκι. Παραδοσιακή μαγειρίτσα, ποικιλία από δροσερές σαλάτες, επιλογές από τα πλατό με τυριά, αλλαντικά και καπνιστό σολομό, κοτόπουλο κοντοσούβλι με πιπεριές, κρεμμύδι και φρέσκια ντομάτα, τρυφερά φιλετάκια Black angus με σάλτσα μανιταριών, τυρόπιτα, σπανακόπιτα, κρητικά στριφτούδια με απάκι και φυσικά κοκορέτσι είναι μερικά από όσα μπορείτε να επιλέξετε. 'Όσο για τα επιδόρπια, εκμέκ κανταΐφι, γαλακτομπούρεκο, ρεβανί, σοκολατόπιτα, πίτα με κρέμα λεμονιού, τάρτα φράουλας, cheesecake και προφιτερόλ γράφουν το γλυκό φινάλε της Λαμπρής. 

Λεωφ. Συγγρού 89-93, 2109206000, intercontinental.com/athens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.

Somm’s Table | La Cave: Ένα νέο, νόστιμο project στο Jerár

Το off-Broadway εστιατόριο της Δάφνης και ο Χάρης Νικολούζος φιλοξενούν εκλεκτά κελάρια και φιάλες που έχουν "κάτι να πουν".