Ανάσταση και Πάσχα στο "Athenaeum Intercontinental Athens"

Το πολυτελές ξενοδοχείο έχει ετοιμάσει για το βράδυ της Ανάστασης και το Πάσχα μια σειρά από ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις.

Cafezoe

'Όσοι τη Μεγάλη Εβδομάδα παραμείνετε στο κλεινόν άστυ, υποδεχθείτε το Άγιο Φως στην Αθήνα σε κάποια από τις γραφικές εκκλησίες της Πλάκας και του κέντρου ή τον μεγαλοπρεπή Άγιο Σώστη στη Λεωφόρο Συγγρού και αποφασίσετε να κάνετε Πάσχα εντός, το "Athenaeum Intercontinental Athens" και φέτος υπογράφει μια σειρά από ειδικά διαμορφωμένες γευστικές προτάσεις. 

Artbistrot

Στο cafezoe, τη Μεγάλη Εβδομάδα, προσφέρουν νηστίσιμο μενού, που θα είναι καθημερινά διαθέσιμο από τις 12 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα με προτάσεις όπως vegan σούπα ημέρας, δροσερή πράσινη ανάμεικτη σαλάτα με superfood mix, γαρίδες σωτέ με σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με ούζο, ζυμαρικά Casarecce με γαρίδες και μαραθόριζα και ριζότο με γαρίδες, κολοκύθι και σπαράγγια ενώ στο φινάλε, ο σιμιγδαλ ένιος χαλβάς με κανέλα και αμύγδαλα θα σας γλυκάνει. Στο τέλος της Σαρακοστής, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (12 π.μ-2 π.μ), θα σας υποδεχτούν στον σοφιστικέ χώρο του Artbistrot για να τσουγκρίσετε με τους δικούς σας απολαμβάνοντας παραδοσιακές γεύσεις που απογειώνονται με την υπογραφή του executive chef του "Athenaeum Intercontinental Athens" Ανδρέα Φίλη και της ομάδας του. Παραδοσιακή μοσχοβολιστή μαγειρίτσα, αλοιφές όπως τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα και φάβα για να βυθίσετε τα τραγανά πιτάκια και ανοιξιάτικη σαλάτα ανοίγουν το αναστάσιμο δείπνο δίνοντας τη γευστική σκυτάλη στο τυλιγμένο με αμπελόφυλλα αρνί αμπελουργού με τυρί Μετσοβόνε, λιαστές τομάτες και μυρωδικά και το "εξοχικό” χοιρινό με πιπεριές, ντομάτα, μουστάρδα, γραβιέρα, αρωματισμένο με φρέσκια ρίγανη. Από το τραπέζι δεν θα λείψουν γλυκά όπως γαλακτομπούρεκο και πορτοκαλόπιτα. 

Artbistrot

Το μεσημέρι του Πάσχα πάλι, στον χώρο του ατμοσφαιρικού cafezoe θα  έχει στηθεί ένας πλούσιος λαχταριστός μπουφές (12.30 μ.μ-4 μ.μ, € 65 το άτομο, 50% έκπτωση σε παιδιά 7-12 ετών, παιδιά κάτω των 6 ετών δωρεάν) με μεγάλη ποικιλία σε κρύα και ζεστά πιάτα και, βέβαια, ψητό αρνί και ολόκληρο μικρό γουρουνάκι. Παραδοσιακή μαγειρίτσα, ποικιλία από δροσερές σαλάτες, επιλογές από τα πλατό με τυριά, αλλαντικά και καπνιστό σολομό, κοτόπουλο κοντοσούβλι με πιπεριές, κρεμμύδι και φρέσκια ντομάτα, τρυφερά φιλετάκια Black angus με σάλτσα μανιταριών, τυρόπιτα, σπανακόπιτα, κρητικά στριφτούδια με απάκι και φυσικά κοκορέτσι είναι μερικά από όσα μπορείτε να επιλέξετε. 'Όσο για τα επιδόρπια, εκμέκ κανταΐφι, γαλακτομπούρεκο, ρεβανί, σοκολατόπιτα, πίτα με κρέμα λεμονιού, τάρτα φράουλας, cheesecake και προφιτερόλ γράφουν το γλυκό φινάλε της Λαμπρής. 

Λεωφ. Συγγρού 89-93, 2109206000, intercontinental.com/athens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/04/2025

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.