Βαλεντίνος "αλλιώς" στη γαστροταβέρνα του "Αμπιμπάγιο"

Ποιος είπε ότι οι ταβέρνες δεν είναι ρομαντικές;

Αμπιμπάγιο

Ποιος είπε ότι οι ταβέρνες δεν είναι ρομαντικές; Το γραφικό "Αμπιμπάγιο" γιορτάζει και αυτό την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προσκαλώντας μας να δοκιμάσουμε ένα νέο μενού (30€ το άτομο) ειδικά σχεδιασμένο για τους ερωτευμένους. Λημέρι καλοφαγάδων από το 1997, η αγαπημένη γαστροταβέρνα πάντα προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία, στήνοντας ένα τραπέζι γευστικών αναμνήσεων που θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια.

Αμπιμπάγιο

Με τη φιλόξενη ατμόσφαιρα που θυμίζει τα γοητευτικά, παλιά αθηναϊκά καφενεία, αλλά και τις εξαιρετικές μουσικές επιλογές, το μεζεδοπωλείο του Θησείου γίνεται το ιδανικό σκηνικό για ένα ρομαντικό γεύμα. Το χειροποίητο, ζεστό καρβελάκι συνοδευόμενο από κερί ελαιόλαδου και ανθόγαλα δεν αργεί να μας ανοίξει την όρεξη, μέχρι να έρθουν στο τραπέζι η βελουτέ σούπα από καπνιστό παντζάρι με γαλομυζήθρα και dukkah φυστίκι Αιγίνης, αλλά και ένα από τα πιο ιδιαίτερα πιάτα του "Αμπιμπάγιο" για τον Άγιο Βαλεντίνο, το κριτσανιστό popcorn γαρίδας με κόκκινο εσκαρόλ, κρέμα wasabi-σαγκουίνι, καραμελωμένα pecan και chorizo.

Αμπιμπάγιο

Συνεχίζουμε με το baby gem μαρούλι στη σχάρα, μία ιδιότυπη σαλάτα με dressing από φρούτα του δάσους και του πάθους, κατσικίσιο τυρί, τσιπς τοπιναμπούρ και pink love apple. Για κυρίως, η κουζίνα της γαστροταβέρνας μαγειρεύει φιλέτο χοιρινό σε κρούστα μυρωδικών, το οποίο συνοδεύει με νοστιμότατο πουρέ καλαμπόκι, τραγανή κινόα και beurre blanc nduja.

Αμπιμπάγιο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γλυκό finissage υπόσχεται η σφαίρα σοκολάτας με σάλτσα καραμέλα, παγωτό lila που φτιάχνει το "Αμπιμπάγιο", καθώς και red velvet brownie και compote φράουλας.

Ηρακλειδών 3, Αθήνα, 2103426794, www.abibayio.gr | FB: Αμπιμπάγιο – Abibayio | IG: @ abibayio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/04/2025

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.