Γιορτές με μοντέρνα καρπαθιώτικη αύρα στον "Κρίθαμο"

Τα αφοπλιστικά νόστιμα πιάτα με τις στιβαρές παραδοσιακές βάσεις και τον σύγχρονο αέρα και η αλέγκρα του ατμόσφαιρα είναι σοβαροί λόγοι για να κλείσεις τραπέζι τις γιορτές στο ξεχωριστό στέκι όπου η πληθωρική φιλοσοφία της αμερικανικής εστίασης συναντά την καρπαθιώτικη γευστική απλότητα.

κρίθαμος

Το εστιατόριο "Κρίθαμος" στο Ψυχικό, γνωστό για τον γοητευτικό τρόπο που προβάλλει την ανακουφιστική ποιότητα του γνώριμου συνδυάζοντάς την αρμονικά με τη φινέτσα της μοντέρνας γευστικής πραγματικότητας, είναι ιδανικό για να σας φιλοξενήσει στη ζεστή σάλα του και τις γιορτές. Φωλιασμένο σε μια ήσυχη πλευρά του Ψυχικού, το αγαπημένο εστιατόριο, του οποίου το όνομα προέκυψε από τον κρίταμο που σέρβιρε ο πατέρας του ιδιοκτήτη, προσφέρει πιάτα γεμάτα γευστικές μνήμες πασπαλισμένα διακριτικά με την ντελικάτη αψάδα της σύγχρονης γευστικής πραγματικότητας. Όλα τους αρτύζονται με τη ζεστασιά του κλασικού και τη φρεσκάδα των νέων ιδεών μοιράζοντας στο τραπέζι γιορτινά χαμόγελα. 

ΚΡΙΘΑΜΟΣ

ΚΡΙΘΑΜΟΣ

Το μενού είναι εμπνευσμένο από τις γεύσεις της Καρπάθου και όλης της Μεσογείου δίνοντας προβάδισμα στη λογική της μοιρασιάς. Το τραπέζι της γιορτής θα προλογίσουν τα παραδοσιακά χειροποίητα ντολμαδάκια με τρυφερά αμπελόφυλλα, φρέσκα μυρωδικά και γιαούρτι με άρωμα λεμονιού, οι λουκουμάδες με ξινοτύρι, θυμαρίσιο μέλι λευκής τρούφας και πούδρα μπέικον, το σαγανάκι τυρί σφέλα (Μάνης) με κρούστα από φυστίκι Αιγίνης και τσάτνεϊ από φρούτα του δάσους και οι "Κοπέλες Καρπάθου”, τα περίφημα χορτοπιτάκια τους που φτιάχνουν με χειροποίητο φύλλο και χόρτα εποχής.

ΚΡΙΘΑΜΟΣ

Τη σκυτάλη θα πάρει μια γαριδομακαρονάδα Κριθάμου, με φρέσκια ντομάτα, μπισκ γαρίδας, ούζο Μυτιλήνης και φρέσκα μυριστικά όμως, για τους καρνιβόρους της παρέας, δεν λείπει και μια πληθώρα κρεατοφαγικών προτάσεων, που φτάνουν στα τραπέζια ψημένες στην εντέλεια. Kόντρα Μπριζόλα 450gr striploin από νεαρό ελληνικό μοσχάρι (αργής ωρίμανσης 40 ημερών), με πατάτες βραχάκια, σάλτσα πιπεριού και σάλτσα παλαιωμένου ξυδιού, το φημισμένο σιγομαγειρεμένο κότσι από νεαρό μοσχαράκι με σάλτσα ψητού και ριζότο από κρόκο Κοζάνης αλλά και premium κοπές όπως η dry aged picanha John Stone, 100 και πλέον ημερών ωρίμασης, είναι μερικές προτάσεις για σοβαρούς παίχτες. Θα γλυκαθείτε με cheesecake, σοκολατόπιτα, προφιτερόλ και κρεμ μπρουλέ. 

Μπουμπουλίνας 25, Νέο Ψυχικό, 2106728790, krithamos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
31/10/2025

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.