Γιορτές με μοντέρνα καρπαθιώτικη αύρα στον "Κρίθαμο"

Τα αφοπλιστικά νόστιμα πιάτα με τις στιβαρές παραδοσιακές βάσεις και τον σύγχρονο αέρα και η αλέγκρα του ατμόσφαιρα είναι σοβαροί λόγοι για να κλείσεις τραπέζι τις γιορτές στο ξεχωριστό στέκι όπου η πληθωρική φιλοσοφία της αμερικανικής εστίασης συναντά την καρπαθιώτικη γευστική απλότητα.

κρίθαμος

Το εστιατόριο "Κρίθαμος" στο Ψυχικό, γνωστό για τον γοητευτικό τρόπο που προβάλλει την ανακουφιστική ποιότητα του γνώριμου συνδυάζοντάς την αρμονικά με τη φινέτσα της μοντέρνας γευστικής πραγματικότητας, είναι ιδανικό για να σας φιλοξενήσει στη ζεστή σάλα του και τις γιορτές. Φωλιασμένο σε μια ήσυχη πλευρά του Ψυχικού, το αγαπημένο εστιατόριο, του οποίου το όνομα προέκυψε από τον κρίταμο που σέρβιρε ο πατέρας του ιδιοκτήτη, προσφέρει πιάτα γεμάτα γευστικές μνήμες πασπαλισμένα διακριτικά με την ντελικάτη αψάδα της σύγχρονης γευστικής πραγματικότητας. Όλα τους αρτύζονται με τη ζεστασιά του κλασικού και τη φρεσκάδα των νέων ιδεών μοιράζοντας στο τραπέζι γιορτινά χαμόγελα. 

ΚΡΙΘΑΜΟΣ

ΚΡΙΘΑΜΟΣ

Το μενού είναι εμπνευσμένο από τις γεύσεις της Καρπάθου και όλης της Μεσογείου δίνοντας προβάδισμα στη λογική της μοιρασιάς. Το τραπέζι της γιορτής θα προλογίσουν τα παραδοσιακά χειροποίητα ντολμαδάκια με τρυφερά αμπελόφυλλα, φρέσκα μυρωδικά και γιαούρτι με άρωμα λεμονιού, οι λουκουμάδες με ξινοτύρι, θυμαρίσιο μέλι λευκής τρούφας και πούδρα μπέικον, το σαγανάκι τυρί σφέλα (Μάνης) με κρούστα από φυστίκι Αιγίνης και τσάτνεϊ από φρούτα του δάσους και οι "Κοπέλες Καρπάθου”, τα περίφημα χορτοπιτάκια τους που φτιάχνουν με χειροποίητο φύλλο και χόρτα εποχής.

ΚΡΙΘΑΜΟΣ

Τη σκυτάλη θα πάρει μια γαριδομακαρονάδα Κριθάμου, με φρέσκια ντομάτα, μπισκ γαρίδας, ούζο Μυτιλήνης και φρέσκα μυριστικά όμως, για τους καρνιβόρους της παρέας, δεν λείπει και μια πληθώρα κρεατοφαγικών προτάσεων, που φτάνουν στα τραπέζια ψημένες στην εντέλεια. Kόντρα Μπριζόλα 450gr striploin από νεαρό ελληνικό μοσχάρι (αργής ωρίμανσης 40 ημερών), με πατάτες βραχάκια, σάλτσα πιπεριού και σάλτσα παλαιωμένου ξυδιού, το φημισμένο σιγομαγειρεμένο κότσι από νεαρό μοσχαράκι με σάλτσα ψητού και ριζότο από κρόκο Κοζάνης αλλά και premium κοπές όπως η dry aged picanha John Stone, 100 και πλέον ημερών ωρίμασης, είναι μερικές προτάσεις για σοβαρούς παίχτες. Θα γλυκαθείτε με cheesecake, σοκολατόπιτα, προφιτερόλ και κρεμ μπρουλέ. 

Μπουμπουλίνας 25, Νέο Ψυχικό, 2106728790, krithamos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Villa Grigio 46": Brunch αλά ιταλικά

To aperitivo bar στο Παλαιό Φάληρο τιμά την κουλτούρα των aperitif αλλά και του brunch.

16/12/2025

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.