Γαστρονομικό ρεβεγιόν στο "Makedonia Palace"

Το εμβληματικό ξενοδοχείο της νύμφης του Θερμαϊκού μας προσκαλεί να ζήσουμε τον γιορτινό παλμό της Θεσσαλονίκης σε μια σειρά από λαμπερές εκδηλώσεις συνοδεία γαστρονομικών εκπλήξεων.

SALONIKA

Το ξενοδοχείο στην συμπρωτεύουσα, το οποίο επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια χάρη στην προνομιακή τοποθεσία του και την ευρεία γκάμα των παροχών υψηλών προδιαγραφών που προσφέρει, αγαπά την καλή γαστρονομία και την έχει καθιερώσει ως αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής εμπειρίας που αγκαλιάζει τους επισκέπτες του. 

Παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων συνοδευόμενων από τα γαστρονομικά μενού του Executive Chef Σωτήρη Ευαγγέλου που φροντίζει οι γιορτές μας να έχουν την πρέπουσα γαστρονομική χροιά. Για του λόγου το αληθές, από τις 8 μ.μ, στο εστιατόριο "Salonika", ξεκινούν οι γευστικές αφίξεις του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων με ένα φινετσάτο a la carte μενού, ενώ ο Θανάσης Πασχαλιάς στο πιάνο συνοδευόμενος από τη φωνή του Γιώργου Πρανδέκου αναλαμβάνουν τη μουσική επένδυση. Την ίδια μέρα, στο Christmas Ballroom, από τις 9 μ.μ, θα απολαύσετε το εορταστικό πνεύμα σε όλο του το μεγαλείο με τον χριστουγεννιάτικο μπουφέ του "Makedonia Palace” σε έναν γευστικό χορό εποχιακών γεύσεων με παραδοσιακά αγαπημένα εδέσματα σε απαρτία και τραγούδια από την Εύη Σιαμαντά. 

Makedonia Palace

Το εξίσου λαμπερό ρεβεγιόν της παραμονής Πρωτοχρονιάς, ξεκινά στους ίδιους ρυθμούς με τους ίδιους συντελεστές από τις 8 μ.μ, στο "Salonika" με a la carte μενού ενώ από τις 9 μ.μ, στο "New Year’s Ballroom” σάς περιμένει ο πλούσιος πρωτοχρονιάτικος μπουφές, ζωντανή μουσική με τη Ζωή Παπαδοπούλου και την ορχήστρα της και σκηνή στημένη για να υποδεχτείτε τη νέα χρονιά με πολύ χορό!

Christmas Makedonia Palace

SALONIKA RESTAURANT

Ανήμερα των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, από τη 1 μ.μ έως τις 4.30 μ.μ. στο "Salonika" σας περιμένει μια ποικιλία από καλοφτιαγμένα εδέσματα που θα παρελάσουν σε έναν πλούσιο χριστουγεννιάτικο μπουφέ αλλά και ένα επίσης φροντισμένο a la carte μενού με όλα τα καλά. Για να πάρετε όμως μια γεύση, στα μενού θα βρείτε πιάτα όπως φρέσκος αστακός Thermidor, γεμιστή γαλοπούλα της Αμερικανής Γεωργικής Σχολής με κάστανα, γλυκοπατάτες και λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον, ελάφι με φουά γκρα, αχλάδι και σοκολάτα, μπούτι από μοσχαράκι γάλακτος, σάλτσες σορόν και μπεαρνέζ, ζαρκάδι με βατόμουρα και πράσινο πιπέρι και ψητό μπούτι από γουρουνάκι με γκρέιβι μανιταριών και λάχανο sauerkraut. 

Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, 231 089 7197, makedoniapalace.com,  24/12 Μενού μπουφέ: 150 €/ άτομο, 25/12 Μενού μπουφέ: 135 €/ άτομο | 31/12 Μενού μπουφέ: 210 €/ άτομο, 1/1 Μενού μπουφέ: 135 €/άτομο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
15/09/2025

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.