Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη: Μπιστρονομία- Μεσσηνία σημειώσατε Χ

Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη

Συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη στιγμή εκείνη που ο Παναγιώτης Χρυσομάλλης έδωσε νέα ζωή στο παλιό οινοπαντοπωλείο που δημιούργησε ο πατέρας του το 1958, μετατρέποντάς το σε ένα γευστικό σημείο αναφοράς για την πόλη της Καλαμάτας.

Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη

Ο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός χώρος, στη διασταύρωση των οδών Υπαπαντής και Μητροπολίτου Μελετίου, έχει τη ζεστασιά ενός μπιστρό και ο ταλαντούχος Καλαματιανός σεφ Λεωνίδας Κυριακόπουλος βαδίζει εύστοχα και δημιουργικά στα μονοπάτια μιας μοντέρνας ελληνικής μπιστρονομίας, που έχει στην καρδιά της τις εκλεκτές πρώτες ύλες της εύφορης μεσσηνιακής γης.

Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη

Ο φίνος λαχανοντολμάς με λάδι άνηθου και κρέμα αβγολέμονου, το ψάρι ημέρας με χόρτα, μπουγιαμπέσα και ταραμά, αλλά και ο signature σιδηρόδρομος από βιολογικό μοσχάρι Μάνης με πετιμέζι και πουρέ από καρότο και σελινόριζα δίνουν τον τόνο στο μενού, που αλλάζει συχνά ακολουθώντας τις εποχές και τα προϊόντα τους.

Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη

Γεμάτη ενδιαφέρουσες επιλογές είναι και η λίστα κρασιών, την οποία επιμελείται προσωπικά ο Παναγιώτης Χρυσομάλλης, με έμφαση σε άγνωστα διαμαντάκια από τον τοπικό και όχι μόνο αμπελώνα.

Υπαπαντής 32, Καλαμάτα, 2721082759, oinopantopoleion.gr, FB: Οινοπαντοπωλείον, IG: Οινοπαντοπωλείον

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/10/2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.