Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Pasta fresca στο "Da Bruno"

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του ιταλικό στο Π. Φάληρο, για φρέσκα ζυμαρικά και premium Ιταλική κουζίνα.

Da Bruno © Λεωνίδας Τούμπανος

Σημείο αναφοράς στο χάρτη των ιταλικών γεύσεων της Αθήνας, με 40 ολόκληρα χρόνια ιστορίας να απλώνονται στον καταπράσινο κήπο με τα στιλάτα φερ φορζέ τραπεζοκαθίσματα, το"Da Bruno" εξακολουθεί να συναρπάζει τους λάτρες των Ιταλικών γεύσεων, με τη σεφ Κυριακή Φωτοπούλου να μαζεύει στη μαγειρική φαρέτρα της μερικές από τις πιο φίνες πρώτες ύλες της Ιταλίας. 

Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Pasta fresca στο "Da Bruno" - εικόνα 1

Αφράτες burrate, μοσχομυριστές τρούφες, εξαιρετικά ελαιόλαδα, παλαιωμένες parmiggiane γεμάτες umami νοστιμιά, αλλά και φρέσκα ζυμαρικά γίνονται τα βασικά όπλα μιας Ιταλικής κουζίνας, δημιουργώντας πιάτα σαν τα paccheri con Guancia, όπου η παραδοσιακή ναπολιτάνικη pasta συναντά σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με κρέμα παρμεζάνας ή το risotto funghi με ραγού μανιταριών και πάστα μαύρης τρούφας. 

Τα paccheri con Guancia στο Da Bruno

Για τα τεσσαρακοστά γενέθλια του "Da Bruno", η εορταστική διάθεση περισσεύει, αφού στον κατάλογο επανεμφανίζονται ορισμένα από τα διαχρονικά του σουξέ. Επιστρέφουν και διαπρέπουν η σαλάτα Leonardo με κοτόπουλο και καλαμπόκι, όπως και οι θρυλικές Penne Da Bruno με ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια πορτσίνι και μια ελαφριά ροζέ σάλτσα. Φυσικά, η αυθεντική συνταγή της Tiramisu Da Bruno, που έρχεται για μεγαλοπρεπές φινάλε, είναι ένα επιδόρπιο που έχει γράψει τη δική του ιστορία και συνεχίζει…

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. 

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia με τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
08/05/2025

Ο αιθέριος κήπος της Πέτρου Ράλλη

Το Ethereal Garden του Botoxe Athens ανοίγει τις πόρτες του στις 08/05.

Τι έφαγαν οι celebrities στο φετινό Met Gala

Ποιος είναι ο σεφ Kwame Onwuachi και τι μαγείρεψε για τους λαμπερούς καλεσμένους.

Το Gallina ξεκαλοκαιριάζει -και πάλι- στο Domes Zeen Chania

Για 2ο σερί καλοκαίρι, το κουκακιώτικο σποτ... κάνει διακοπές στα Χανιά.

Δυο κορυφαία κρεατάδικα συναντιούνται στη σκιά του Χίλτον

Ένα εξόχως ενδιαφέρον καρνιβορικό βράδυ, την Τετάρτη 7 Μαΐου.

Τα καλύτερα εστιατόρια της Κρήτης

Τα σημαντικά γευστικά σημεία της μεγαλονήσου, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

S.Pellegrino: Μας υποδέχεται στην "Αυλή" στη Ροδόπολη

Το μοντέρνο κρεατοφαγικό στέκι στη Ροδόπολη είναι μια όαση δροσιάς μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.