"Contessina Collection Restaurants": Υποκλινόμαστε στην αυτού εξοχότητα της γεύσης

Αφοπλιστική χάρη και φυσική αβρότητα είναι μόνο δύο από τα πολλά χαρακτηριστικά που διατρέχουν όλους τους χώρους των ξενοδοχείων "Contessina Suites & Spa" και "Contessina Hotel" στη Ζάκυνθο σε μια απόλυτη ταύτιση του ευγενούς ονόματός τους.

Contessina Collection Restaurants

Αφοπλιστική χάρη και φυσική αβρότητα είναι μόνο δύο από τα πολλά χαρακτηριστικά που διατρέχουν όλους τους χώρους των ξενοδοχείων "Contessina Suites & Spa" και "Contessina Hotel" στη Ζάκυνθο σε μια απόλυτη ταύτιση του ευγενούς ονόματός τους. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, καθώς η αριστοκρατική αύρα των ευγενών δεσποινίδων ("κοντεσίνες") που κάποτε αποτελούσαν τις signature φιγούρες του νησιού κυριαρχεί εξίσου και στα εστιατόρια "Nobile" και "Vedema", όπου φέτος πρωτοστατούν, αντίστοιχα, οι σεφ Λάζαρος Διαμαντής και Χριστόφορος Πέσκιας.

Contessina Collection Restaurants

Σε έναν δημιουργικό διάλογο με τη σύγχρονη προσέγγιση της πλούσιας ιστορίας του νησιού όσο και με την αστική κομψότητα, οι γεύσεις εδώ έχουν ευγενικές προθέσεις, αλλά κυρίως καταβολές! Τα φετινά μενού που υπογράφουν οι σεφ Λάζαρος Διαμαντής και Χριστόφορος Πέσκιας είναι μια ωδή στην ευγένεια και τις καλές αξίες των υλικών όπως τις μετέφερε με τις παρακάτω λέξεις ο Μισέλ Ντε Μοντέν: "Η ευγένεια είναι μια επιστήμη μεγάλης σπουδαιότητας. Μοιάζει με την ανθρώπινη ομορφιά και χάρη. Που θέλγει στην πρώτη θέα  και οδηγεί σε βαθύτερα συναισθήματα απόλαυσης".  

Contessina Collection Restaurants

Εμπνευσμένο από αλλοτινές εποχές το μενού στο "Contessina Suites", ταιριάζει απόλυτα στο γοητευτικό χώρο της πισίνας στα νερά της οποίας καθρεφτίζεται η μικρογραφία μιας επιβλητικής πλωτής πόλης με στοές, καμάρες και μπαλκόνια. Ο σεφ Λάζαρος Διαμαντής  ισορροπεί παράδοση και ευρηματικότητα σε κοσμοπολίτικες εκδοχές κλασικών πιάτων που  αναδεικνύουν τη διαχρονική νοστιμιά της γευστικής μας κληρονομιάς, αλλά και το  ανεξάντλητο δυναμικό των εξαιρετικών πρώτων υλών με το βλέμμα πάντοτε στην βιωσιμότητα. Εδώ, το σέσκουλο συνδυάζεται με το μαρούλι για να καταλήξουν μαζί σε έναέξοχο ramen, το στιφάδο αρωματίζεται με βανίλια και bourbon και τα φασολάκια γλασάρονται με κορεατική σάλτσα μπάρμπεκιου και λεμονόχορτο.  

Contessina Collection Restaurants

Παράλληλα, ο ίδιος σεφ υπογράφει τα fine dining μενού του εστιατορίου "Nobile", στο roof garden του "Contessina Suites & Spa". Πρόκειται επί της ουσίας για δύο μενού  γευσιγνωσίας  8 σταδίων - ένα με κρέας και ψάρι, και ένα vegan-, με την πολύ δυναμική τη ζώνη του  dinner να είναι αυτή που συνθέτει το πλήρες γαστρονομικό προφίλ του κομψού  εστιατορίου.  

Contessina Collection Restaurants

Το ξεχωριστό γαστρονομικό του ταμπεραμέντο, η ειδυλλιακή τοποθεσία και οι σύγχρονουπροφίλ γευστικές προτάσεις του διακεκριμένου σεφ Χριστόφορου Πέσκια   συνθέτουν το  τρίπτυχο που πλαισιώνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στο πολυτελές θέρετρο. Στο πλαισιωμένο από τον κατάφυτο κήπο "Vedema" του "Contessina Hotel", ο σεφ  ξεδιπλώνει έναξεχωριστό comfort μενού με επιρροές από την ελληνική και μεσογειακή   κουζίνα. Χρησιμοποιώντας τους τοπικούς θησαυρούς, μεταφράζει κλασικές σπεσιαλιτέ σε προτάσεις  αυστηρά εποχιακής μαγειρικής λογικής, όπως επτανησιακές συνταγές, με εξέχουσα την παστιτσάδα που γίνεται ρόλο κοτόπουλο και που συνοδεύει τα χονδρά μακαρόνια, ή τη  φρυγανιά που παντρεύεται με τη λευκή σοκολάτα και την κρέμα που αρωματίζεται με λεβάντα.

Contessina Collection Restaurants

Contessina Suites & SpaContessina Hotel

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/11/2025

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Κι όμως, υπάρχουν ακόμη τίμιες ταβέρνες στου Ψυρρή

Όσες εκπτώσεις κι αν κάνει ο Δήμος στην ίσως πιο παρατημένη στην υπερτουριστική της μοίρα γειτονιά της Αθήνας, η "Ταβέρνα της Ερμού" δεν κάνει καμία, κι αυτό φαίνεται σε κάθε ένα από τα πιάτα του μενού.

"Casa Nicola": Για dolce vita στο Μαρούσι

Φέρνει τη γεύση και την αισθητική της Ιταλίας στο Μαρούσι μέσα από το μενού του σεφ Πρόδρομου Κωσταρά.

'Ydoron': Για μπριζόλες τόνου και θαλασσινές κοπές στην Ερμού

Το εστιατόριο 'Ydoron' φέρνει ένα πολύ ιδιαίτερο κόνσεπτ με focus τις κοπές ψαριού και την ξηρά ωρίμανση στην καρδιά της Αθήνας.

Το Sunday Table του The Dolli's Rooftop Restaurant επιστρέφει

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Αυτό το καλτσόνε είναι λόγος για να ανηφορίσεις ως τα Βριλήσσια

Ένα στιλάτο στέκι σε περιμένει στο outsider των ΒΠ, για ποιοτικές παρασκευές με ζύμη και ιταλική νοστιμιά.