Λίγα πράγματα μπορούν να μας ξεδιψάσουν από τον καλοκαιρινό καύσωνα με την εικόνα τους και μόνο, κι ακόμη λιγότερα απ’ αυτά μπορούν να το κάνουν το ίδιο αποτελεσματικά, όσο μια λαχταριστή μπίρα σε ένα ποτήρι αγκαλιασμένο από τη δροσερή θαμπάδα της κατάψυξης. Μήπως όμως το εντελώς παγωμένο ποτήρι απειλεί να παγώσει και τη γεύση της αγαπημένης μας μπίρας, "μουδιάζοντας" τα χαρακτηριστικά της; Τι γίνεται όμως όταν, απ' την άλλη, το ποτήρι σε θερμοκρασία δωματίου κάνει τη μπίρα μας να χάνει πιο γρήγορα της θερμοκρασία της, μειώνοντας τη διάρκεια της απόλαυσης;
Η αλήθεια είναι πως το μυστικό της απόλαυσης βρίσκεται κάπου στη μέση: ούτε κατεψυγμένο, αλλά ούτε και ζεστό, το ποτήρι που θα υποδεχτεί την ξανθιά αγάπη μας θα πρέπει να είναι αρκετά δροσερό ώστε να αγκαλιάσει τη φρεσκάδα της μπίρας μας στη θαμπή αχλή του, χωρίς όμως να είναι παγωμένο τόσο, ώστε να στομώνει τη γεύση της και να κινδυνεύει να τη νερώσει από την απότομη απανθράκωση που θα προκαλέσει η επαφή με την υπερβολικά κρύα επιφάνεια.
Έτσι, είτε κρύο (έχοντας περάσει μία ωρίτσα στη συντήρηση του ψυγείο), είτε κρύσταλλο (μαζεύοντας παγωμένη δροσιά για όχι περισσότερο από 30 με 60 λεπτά στην κατάψυξη, ή με τη μέθοδο μαρτίνι, όπου αναδεύουμε πάγο και νερό στο ποτήρι για express παγωμένα αποτελέσματα), το ποτήρι μας θα ένα ιδανικό όχημα απόλαυσης. Αποδεικνύοντας ότι, όπως και με τη Heineken, έτσι και με το ποτήρι όπου θα την απολαύσουμε, δεν υπάρχει στ’ αλήθεια κανένα δίλλημα: υπάρχει μόνο η ιδανική απόλαυση.
Η απόλαυση που προσφέρει η αγαπημέη μας μπίρα εδώ και 150 χρόνια, χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές, με κάθε τρόπο.