Μπίρα κρύα ή κρύσταλλο; Δύο τρόποι, μία απόλαυση.

Σίγουρα ένα ποτήρι αγκαλιασμένο απ' τη δροσερή θαμπάδα της κατάψυξης, δίνει στη μπίρα μας την εικόνα του ποτού που θα σβήσει διαπαντός όλη την κούραση του καλοκαιρινού καύσωνα απ' το σώμα και το μυαλό μας. Μήπως, όμως, το ποτήρι σε θερμοκρασία δωματίου, αφήνει την αγαπημένη μας ξανθιά να ξεδιπλώσει περισσότερη από τη σαγήνη της; Ιδού το δίλημμα…

Heineken Campaign 2023

Λίγα πράγματα μπορούν να μας ξεδιψάσουν από τον καλοκαιρινό καύσωνα με την εικόνα τους και μόνο, κι ακόμη λιγότερα απ’ αυτά μπορούν να το κάνουν το ίδιο αποτελεσματικά, όσο μια λαχταριστή μπίρα σε ένα ποτήρι αγκαλιασμένο από τη δροσερή θαμπάδα της κατάψυξης. Μήπως όμως το εντελώς παγωμένο ποτήρι απειλεί να παγώσει και τη γεύση της αγαπημένης μας μπίρας, "μουδιάζοντας" τα χαρακτηριστικά της; Τι γίνεται όμως όταν, απ' την άλλη, το ποτήρι σε θερμοκρασία δωματίου κάνει τη μπίρα μας να χάνει πιο γρήγορα της θερμοκρασία της, μειώνοντας τη διάρκεια της απόλαυσης;

Μπίρα Heineken 1

Η αλήθεια είναι πως το μυστικό της απόλαυσης βρίσκεται κάπου στη μέση: ούτε κατεψυγμένο, αλλά ούτε και ζεστό, το ποτήρι που θα υποδεχτεί την ξανθιά αγάπη μας θα πρέπει να είναι αρκετά δροσερό ώστε να αγκαλιάσει τη φρεσκάδα της μπίρας μας στη θαμπή αχλή του, χωρίς όμως να είναι παγωμένο τόσο, ώστε να στομώνει τη γεύση της και να κινδυνεύει να τη νερώσει από την απότομη απανθράκωση που θα προκαλέσει η επαφή με την υπερβολικά κρύα επιφάνεια.

Έτσι, είτε κρύο (έχοντας περάσει μία ωρίτσα στη συντήρηση του ψυγείο), είτε κρύσταλλο (μαζεύοντας παγωμένη δροσιά για όχι περισσότερο από 30 με 60 λεπτά στην κατάψυξη, ή με τη μέθοδο μαρτίνι, όπου αναδεύουμε πάγο και νερό στο ποτήρι για express παγωμένα αποτελέσματα), το ποτήρι μας θα ένα ιδανικό όχημα απόλαυσης. Αποδεικνύοντας ότι, όπως και με τη Heineken, έτσι και με το ποτήρι όπου θα την απολαύσουμε, δεν υπάρχει στ’ αλήθεια κανένα δίλλημα: υπάρχει μόνο η ιδανική απόλαυση.

Η απόλαυση που προσφέρει η αγαπημέη μας μπίρα εδώ και 150 χρόνια, χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές, με κάθε τρόπο.

Μπίρα Heineken 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/04/2024

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.