Γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων και εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης, το premium ιταλικό νερό Lurisia φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, δεμένη με έναν συναρπαστικό θρύλο. Λέγεται ότι, το 1900, το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών 'Άλπεων, έκανε να κυλήσει από τον βράχο νερό που αποδείχτηκε εξαιρετικό για κατανάλωση, αλλά και πολύτιμο για την επούλωση πληγών. Το νερό αυτό ήταν η πηγή του Lurisia (Santa Barbara Di Lurisia) και η φήμη του έφτασε πέρα από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να φτάνει στην περιοχή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia και τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές του καλοκαιριού. Ακολουθήστε μας!
Hono & Lulu, Σπέτσες

Καθαρόαιμο Tiki Bar σε ένα από τα ομορφότερα σημεία των Σπετσών, πάνω στη θάλασσα και δίπλα απ’ τα κατάρτια των αραγμένων ιστιοπλοϊκών. Το "Hono & Lulu" έχει τον εξωτισμό για βασικό συστατικό στις γεύσεις του, είτε πρόκειται για τα θεαματικά cocktails του, είτε για τις exotic – Mediterranean γεύσεις του μενού του. Μπορείτε να βρείτε προτάσεις, όπως, το σεβίτσε με ψάρι ημέρας, τα buns ατμού με βιολογικό κοτόπουλο και homemade πίκλες, οι premium κοπές από διαλεχτές φάρμες διεθνούς κύρους, και comfort πιάτα όπως το κριθαρότο με μοσχαρίσια ουρά. 'Όλα έχουν την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Παναγιώτη Ζώκου και εναλλάσσονται με δυνατές μίξεις της μπάρας. Το καλοκαιρινό vibe ανεβαίνει με την κατανάλωση του Lulu's Colada με Rum blend, φρέσκο ανανά και lime cordial ή του Dry Daquiri με ρούμι, aperol, κανέλα και passion fruit, που σερβίρονται σε παιχνιδιάρικα ποτήρια από μεγάλες κολοκύθες, πήλινες καρύδες, ανανάδες, μέχρι και mini καρπούζια.
Παλιό Λιμάνι, Σπέτσες, 2298 075139
Crystal Waters, Λευκάδα

Φωλιασμένο στις καταπράσινες πλαγιές της ανατολικής ακτής της Λευκάδας και εμπλουτισμένο με ατμόσφαιρα αεράτης πολυτέλειας, το ξενοδοχείο "Crystal Waters" έχει εδραιωθεί ως σημείο αναφοράς στο χάρτη φιλοξενίας του νησιού. Το εστιατόριο "Duende", που αποτελεί το γευστικό στολίδι απόλαυσης του ξενοδοχείου, βρίσκεται στο ιδανικό σημείο για ατμοσφαιρικά dinners. Η open air σάλα του έχει θέα τη μεγάλη πισίνα με τα εντυπωσιακά gazebo και τα τραπέζια που υποδέχονται ευρηματικές εκδοχές τοπικών γαστρονομικών φαβορί, αλλά και comfort μεσογειακά πιάτα. 'Ολα έχουν την υπογραφή του σεφ Παναγιώτη Μουτσόπουλου που ενώνει εξαιρετικά την πρώτη ύλη με μοντέρνα τεχνική. Παράδειγμα μοναδικών δημιουργιών του, αποτελούν το Greek Style Ceviche με φιλέτο από μαγιάτικο, μαριναρισμένο σε χυμούς εσπεριδοειδών, Κερκυραικό κουμκουάτ, τσίλι και κόλιανδρο, ή το ψητό χταπόδι με φάβα και σαλάμι Λευκάδας, κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης και αγιολί ελιάς.
Νικιάνα, Λευκάδα, 2645 072383
Venetian Well, Κέρκυρα

Το πιο ρομαντικό σκηνικό της Κέρκυρας έχει για σκηνικό του το "Venetian Well", ένα από τα ιστορικά εστιατόρια της Κέρκυρας. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Γιάννης Βλάχος σερβίρει φινετσάτη σύγχρονη κουζίνα είτε στη γραφική πλατεία της Κρεμαστής, δίπλα στο βενετσιάνικο πηγάδι και την εκκλησία της Παναγίας, είτε στην ατμοσφαιρική πολυτελή σάλα με τους αυθεντικούς βενετσιάνικους καθρέφτες και πολυελαίους. Εδώ, πιάτα όπως το μπαρμπούνι ταρτάρ με χώμα χαρουπιού και αυγοτάραχο, ή η κακαβιά από πετρόψαρα με αχινό και σαμπούκο, δίνουν μοντέρνο αέρα σε κορυφαία υλικά. Αντίστοιχα, προτάσεις σαν την κερκυραϊκή παστιτσάδα, που σερβίρεται σε ραβιόλι με κοκοράκι και κρέμα γραβιέρας, κι ο μπακαλιάρος σαβόρο με κρέμα άγριας αγκινάρας και σταφίδες, πιάνουν το νήμα της γευστικής κληρονομιάς του νησιού και το περνούν σε νέα εποχή, με όχημα την υψηλή τεχνική και την ευρηματικότητα.
Πλατεία Κρεμαστής, Κέρκυρα, 2661 550955
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Lurisia θα βρείτε εδώ.
