Το S.Pellegrino και το Acqua Panna μάς περιμένουν στο "Θυμάρι"

Προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, αλλά και σπουδαία συλλογή από οινικά διαμάντια, πρωταγωνιστούν στον ατμοσφαιρικό κήπο ενός παραδοσιακού οικήματος του 1940 στην παλιά πόλη της Λευκάδας.

Θυμάρι Λευκάδα

Με πυρήνα του ένα παραδοσιακό οίκημα του 1940, το οποίο ανακαινίστηκε ριζικά προκειμένου να μετατραπεί σε ένα σύγχρονης αντίληψης εστιατόριο, αλλά και με δύο αντικριστούς κήπους ως την ατμοσφαιρική σκηνή της κύριας γαστρονομικής του δράσης, το εστιατόριο "Θυμάρι" γράφει τη δική του ιστορία στην Παλιά Πόλη της Λευκάδας από το 2008.

Θυμάρι Λευκάδα

Κάτω από τη ροδιά στον κεντρικό κήπο, και σε ένα σκηνικό από λουλούδια και μυρωδικά, προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες όπως τα φρέσκα λαχανικά, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, οι premium κοπές κρέατος, και το νωπό ψάρι, γίνονται οι πρωταγωνιστές ενός πλούσιου γευστικού ρεπερτορίου, που ενσωματώνει ελληνικά και μεσογειακά στοιχεία σε μια μοντέρνα ανάγνωση της παράδοσης. Ανάμεσα στις σπεσιαλιτέ του καταλόγου ξεχωρίζει δικαιωματικά το μοσχαρίσιο φιλέτο με σος θυμαριού, πουρέ πατάτας και σπαράγγια, ενώ αξίζει ακόμα να δοκιμάσετε τις προτάσεις με φρέσκα ζυμαρικά που παρασκευάζονται καθημερινά στο "Θυμάρι".

Θυμάρι Λευκάδα

Η ιδιαίτερα ενημερωμένη λίστα κρασιών, με περισσότερες από 150 ελληνικές και ξένες ετικέτες, παίρνει τον πρώτο λόγο στο tapas, wine & cocktail bar του απέναντι κήπου, όπου παλαιωμένοι δυσεύρετοι οίνοι σερβίρονται σε ποτήρι με την μέθοδο Coravin, ενώ ποικιλίες κορυφαίων τυριών και αλλαντικών από την Ελλάδα και τον κόσμο, ευφάνταστες μπρουσκέτες, καρπάτσιο και ταρτάρ έρχονται να συμπληρώσουν την φινετσάτη εμπειρία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.