Το χέλι που γοήτευσε τους Χρυσούς Σκούφους 2022

Καπνιστό και ντελικάτο, το αρτινό χέλι του Βαγγέλη Γείτονα ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των πιάτων του dinner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022. Καταξιωμένοι σεφ το αξιοποίησαν με πρωτοτυπία, γοητεύοντας γαστρονομικά και εκπλήσσοντας ευχάριστα τους καλεσμένους της λαμπερής βραδιάς.

Χέλι Γείτονας Χρυσοί Σκούφοι 2022

Ταξιδεύει από τα καθαρά νερά της Άρτας όπου εκτρέφεται, στα πιο λαμπρά finedining τραπέζια της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το καπνιστό χέλι του Βαγγέλη Γείτονα κάνει κάθε χρόνο στον κόσμο της γαστρονομικής δημιουργίας και απόλαυσης ένα ταξίδι τόσο θαυμαστό όσο εκείνο που οδηγεί τα άτομα του είδους του Anguilla Anguilla από την αλμυρή Θάλασσα των Σαργασσών στα γλυκά νερά γύρω από τις ακτές της Ευρώπης και της Αφρικής. Και δε χρειάζεται να φτάσει κανείς μέχρι το Τρίγωνο των Βερμούδων για να το ανακαλύψει: το ελληνικό χέλι "Γείτονας" είναι μια λιχουδιά ξεχωριστή, που στα χέρια των κορυφαίων σεφ της χώρας και όχι μόνο, αναδεικνύεται σε υλικό – θησαυρός.

Υλικό που μπορεί να γίνει βάση για αξέχαστες δημιουργίες, που εντυπωσιάζουν τις αισθήσεις της όρασης αρχικά και της γεύσης στη συνέχεια, όπως αυτή που συνέθεσαν οι σεφ του dinner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022, Αστέριος Κουστούδης (executive σεφ της "Μεγάλης Βρετάννιας" και του "King George") και Τάσος Μαντής (από το καινούργιο "Soil"). Μια τρυφερή κρέπα από αλεύρι ρεβιθιών, σκεπασμένη με έναν ανθισμένο αιγαιοπελαγίτικο κήπο από μυρώνια, άγριο σκόρδο, κάππαρη, πέταλα ξινήθρας και μαγιονέζα φυκιών, και κεντημένη με το εξαιρετικό καπνιστό χέλι "Γείτονας".

Μια πανδαισία φρεσκάδας, δροσιάς, τρυφεράδας και εκλεπτυσμένης γεύσης, που έγινε καμβάς ώστε το καπνιστό χέλι "Γείτονας" να ξεδιπλώσει τη βουτυρένια θαλασσινή νοστιμιά του, πλουτισμένη με ευγενικές νότες καπνίσματος, το πιάτο αυτό προκάλεσε ενθουσιασμό στα τραπέζια του Grand Ballroom της "Μεγάλης Βρετάννιας". Απέδειξε για άλλη μια φορά τον πλούτο της νοστιμιάς και της ποιότητας, που μπορεί να συμπυκνώσει ένα γνήσιο ελληνικό υλικό, όταν ευτυχήσει τόσο φίνας φροντίδας, από την εκτροφή ως και τη μεταποίηση,όσο αυτή με την οποία το περιβάλει η εταιρεία "Β. Γείτονας &Σια EE"και στη συνέχεια να απογειωθεί γευστικά από κορυφαίους δημιουργούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.