Το στέκι του Ηλία

Σκορπισμένα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, με background τις φωτισμένες καμινάδες του Γκαζιού, μωσαϊκό κόσμου και χαλαρή διάθεση σ' ένα αυθεντικό ταβερνάκι στο Θησείο.

Το στέκι του Ηλία

Σκορπισμένα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, με background τις φωτισμένες καμινάδες του Γκαζιού, μωσαϊκό κόσμου και χαλαρή διάθεση σ' ένα αυθεντικό ταβερνάκι στο Θησείο.

Το στέκι του Ηλία - εικόνα 1

Είναι πραγματικά απίστευτο ότι το ταβερνάκι με την ψάθινη καρέκλα –καθόλου μοντέρνο, καθόλου περιποιημένο– είναι πάντα γεμάτο, ακόμα και τις καθημερινές, ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ένα άλλο «φαινόμενο» είναι ότι ο κόσμος που κάθεται στα τραπέζια του δεν είναι παλιοί πελάτες, ξεχασμένοι από άλλες δεκαετίες. Βλέπεις και περίοικους, και περιποιημένες κυρίες, και νέους, και γιάπηδες. Ο Ηλίας είναι και για μένα ένα από τα στέκια που επισκέπτομαι τουλάχιστον 2-3 φορές μέσα στο καλοκαίρι, μετά τον κινηματογράφο στο Θησείο ή τη βόλτα στην Αρεοπαγίτου, απλά και μόνο γιατί εδώ περνάω καλά. Καλό location, καλοκαιρινή διάθεση, συμπαθητικό φαγητό και πολύ φιλικές τιμές. Εδώ όμως δεν βάζεις το φαγητό στο μικροσκόπιο. Το περιβόητο παϊδάκι είναι νόστιμο, αλλά απίθανα λιπαρό, τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι πλημμυρισμένα στο λάδι, το τζατζίκι είναι ήπιο. Όμως τα μπιφτεκάκια μοσχοβολούν δυόσμο, το ψαρονέφρι είναι ζουμερό, η σαλάτα φρεσκοκομμένη και οι πατάτες κομμένες στο χέρι και πεντανόστιμες. Το σέρβις είναι γρήγορο και πολύ εξυπηρετικό κι η όλη ατμόσφαιρα απόλυτα καλοκαιρινή κι ευχάριστη.

Περισσότερες πληροφορίες

Στέκι του Ηλία (το)

Θεσσαλονίκης 7, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Στέκι του Ηλία (το)

Επταχάλκου 5, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/08/2025

To "Dionysos" υποδέχεται τα φημισμένα κρασιά του Isole e Olena

Μια ξεχωριστή όσο και νόστιμη βραδιά στο βραβευμένο εστιατόριο του Elounda Beach, την Παρασκευή 29 Αυγούστου.

Πολύχρωμες γεύσεις και μεξικάνικος ρυθμός στον Κορυδαλλό

Σε έναν χώρο όπου η παράδοση συναντά το σύγχρονο, μια μεξικάνικη γευστική εμπειρία ξεδιπλώνεται στην καρδιά του Κορυδαλλού, φέρνοντας μαζί της αρώματα, χρώματα και πάθος από τη μακρινή Κεντρική Αμερική.

TwentyFive

Ο τηλεοπτικός σεφ Γιώργος Τσούλης υπογράφει το πρώτο του εστιατορικό εγχείρημα παρέα με τον μπασκετμπολίστα Άλεκ Πίτερς, σερβίροντας παιχνιδιάρικη κρεατοφαγία και premium steaks δίπλα στη θάλασσα, σε ένα steakhouse που έχει ανατρεπτική comfort διάθεση, αλλά χρειάζεται λίγη ακόμη προπόνηση για να πετύχει τα τρίποντα που επιχειρεί.

Το Ora by Ettore Botrini υποδέχεται τον Tom Aikens

Ο Έκτορας Μποτρίνι και το εστιατόριο του One&Only Aesthesis παρουσιάζουν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στις 16 Αυγούστου.

Τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης που άνοιξαν μέσα στους πρώτους 7 μήνες του 2025

Από ταβερνοειδή και fusion σημεία μέχρι πρωτότυπα concepts και ηχηρά ανοίγματα, ένα πρώτο recap για τις νέες αθηναϊκές αφίξεις του τρέχοντος έτους.

Αυτό ίσως είναι το μόνο spot που χρειάζεσαι να ξέρεις για πριν ή μετά το Ηρώδειο

Το "Point A" είναι το ιδανικό bar restaurant για να συνεχίσεις τη βραδιά σου με θέα στην Ακρόπολη. Σημείωσέ το για Αύγουστο στην πόλη και Σεπτέμβριο μετά το Ηρώδειο.