Brunch υψηλής γαστρονομίας στην Αγία Ειρήνη: Ο Στέφανος Κραους στο Brera

Το Michelin Brunch Affair επιστρέφει στο Brera με τον Στέφανο Κραους στο τιμόνι

brera

Πραγματικά ενδιαφέρουσα περίπτωση στην πιο ζωντανή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το Brera συνεχίζει να εξελίσσει τις γαστρονομικές του Κυριακές μέσα από το Michelin Brunch Affair, αυτή τη φορά με τον Στέφανο Κραους στο τιμόνι. Μετά την επιτυχημένη πρώτη συνεργασία με τον Λευτέρη Τσούγκα του Delta, το concept επιστρέφει δυναμικά, επιβεβαιώνοντας πως το brunch μπορεί να είναι δημιουργικό, υψηλής γαστρονομίας και ταυτόχρονα απόλυτα απολαυστικό.

brera

Δανειζόμενο το όνομα και τη φιλοσοφία του από την καλλιτεχνική Brera του Μιλάνου, το στιλάτο all-day της πλατείας Αγίας Ειρήνης υπηρετεί μια ιταλική θεματική με αναπάντεχες fusion πινελιές. Βέβαια, από τις 8/2 και κάθε Κυριακή του Φεβρουαρίου, ο σεφ Στέφανος Κραους υπογράφει ένα brunch menu με σύγχρονη, refined ματιά, που ακροβατεί ανάμεσα στη comfort φιλοσοφία και τη τεχνική ακρίβεια. "Το brunch είναι η πιο ειλικρινής στιγμή της κουζίνας· θέλω τα πιάτα να έχουν τεχνική, αλλά και μνήμη", σημειώνει ο ίδιος.

Η νεανική διάθεση περισσεύει στο Brera, εκεί όπου το street brunch αποκτά χαρακτήρα. Στα μεγάλα ατού, το sando με smash μπιφτέκι Black Angus, τσένταρ, πίκλα αγγουριού και τραγανά τσιπς κρεμμυδιού, ενώ οι φίλοι της νοσταλγίας θα σταθούν στα χωριάτικα αυγά με μπέικον και τσιπς πατάτας, που μυρίζουν παιδικά Κυριακάτικα πρωινά.

brera

Πιστό στη milanese αισθητική του, το Brera κρατά τις σταθερές του – αυγά, ποιοτικές πρώτες ύλες και αυθεντικό ιταλικό καφέ – και τις εξελίσσει, μετατρέποντας το brunch σε σταθερό γαστρονομικό ραντεβού. Γιατί το brunch, όταν γίνεται σωστά, μπορεί να είναι ο καλύτερος λόγος να σηκωθείς από το κρεβάτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Brera

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένας Γάλλος μαέστρος στο Ψυχικό: Το υπέροχο εστιατόριο που βραβεύτηκε για πρώτη φορά με Χρυσό Σκούφο

Ανάμεσα στα 45 βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο εστιατόρια από κάθε γωνιά της Ελλάδας και μια υπέροχη πρόταση α λα φρανσέζ στο Ψυχικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/03/2026

Epicurean Tables: Νέο γαστρονομικό concept στο Ora by Ettore Botrini

Πρεμιέρα την Παρασκευή 27 Μαρτίου, με πρώτο καλεσμένο τον εξαίρετο σεφ Δημήτρη Παμπόρη.

H Σταυριανή Ζερβακάκου έφερε την Άνοιξη στο πιάτο μας

Μ΄ ένα τραπέζι γεμάτο φρεσκάδα και αρώματα της εποχής από το χέρι της χαρισματικής Μανιάτισσας σεφ, γιόρτασαμε την εαρινή ισημερία τη βραδιά της 20ης Μαρτίου στο Ark της Γλυφάδας…

Chef’s Table στο Zappa: Στο τραπέζι του Χρύσανθου Καραμολέγκου

Μία νέα εμπειρία, με δύο degustation μενού από τον σημαντικό σεφ, εγκαινιάζει το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου.

Με πρόβατο, με κατίκι, με σιρόπι σφενδάμου, με λεμόνι: Οι πιο αναπάντεχες πίτσες της Αθήνας

Η αθηναϊκή πίτσα βγαίνει πέρα από τα γνώριμα, στήνοντας ένα γευστικό πεδίο όπου η παραξενιά αποτελεί σοβαρή νοστιμιά.

Γνώριζες πως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας βρίσκεται πάνω σε ένα δεντρόσπιτο;

Ανάμεσα στα 45 βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο εστιατόρια από κάθε γωνιά της Ελλάδας και μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση high end γαστρονομίας.

50 χρόνια Αθηνόραμα: Όταν δίναμε συμβουλές για το σωστό κινέζικο

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.