Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.

vergiotiko2

Ένα απροσδόκητα γλυκό βράδυ με βρίσκει να διαβαίνω το κατώφλι αυτού του πάλαι ποτέ "κρυμμένου μυστικού" για τους λάτρεις του κρέατος που είναι το "Βεργιώτικο" στη μακρινή Βέροια. Η ακόμα ξεσκέπαστη βεράντα με δελεάζει να απαρνηθώ τον ατμοσφαιρικό εσωτερικό χώρο που είναι λαξευμένος σαν σπηλιά στα παλιά τείχη της πόλης και προσπερνώντας τον ειδικό θάλαμο ωρίμανσης με τις εκλεκτές κοπές του μαγαζιού, κατευθύνομαι έξω όπου μικρές και μεγάλες παρέες έχουν ήδη ξεκινήσει το φαγητό τους. Απαλές μουσικές ακούγονται σε σωστή ένταση από τα ηχεία και παίρνω θέση στο τραπέζι μου, που είναι στρωμένο επιμελώς με διπλά ολόλευκα τραπεζομάντιλα, φρέσκα πορφυρά τριαντάφυλλα, κομψά μαχαιροπίρουνα και προσεγμένα σερβίτσια. 

vergiotiko3

Όλα έχουν τη σημασία τους κάτι που φαίνεται πως ο Βεργιώτης πίσω από το "Βεργιώτικο", Νίκος Μαλλιάρας, γνωρίζει καλά. Δεινός και σπουδαγμένος γνώστης του κρέατος, ταξιδεύει διαρκώς με άξονα το φαγητό και το κρασί, μαζεύει εικόνες και εμπειρίες, ξεσηκώνει ιδέες, εμπνέεται, ανανεώνεται. Μας καλωσορίζει με λουκάνικο ενισχυμένο με μεδούλι και βαθιά κρεατένια γεύση που είναι ζημιά πραγματική. Ο τυπικός της περιοχής φασουλοταβάς έρχεται με κάψα υπαινικτική, δεμένη σάλτσα και μικρόσπερμα φασόλια που κρατάνε ευχάριστα στο δόντι. Το πολύ εκφραστικό μες την απλότητα του μπουγιουρντί έχει φέτα εξαιρετική και ωραία καψίματα που σβήνουν στη γλυκοφάγωτη δροσιά ψημένης ντομάτας, ενώ τα γιαπράκια του είναι πολύ καλοφτιαγμένα και νόστιμα, με μια λεμονάτη επίγευση από το κρεμώδες αυγολέμονο να τα συντροφεύει σε βάθος. 

Διαβάστε τι άλλο δοκιμάσαμε και πώς μας φάνηκε, στην αναλυτική μας κριτική.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
09/10/2025

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.

Οινικά ταξίδια και μουσικές βραδιές στα ViBo τον Οκτώβριο

Το πρόγραμμα των ViBo Bistrot υπόσχεται έναν μήνα γεμάτο με οινικές γευσιγνωσίες και ζωντανή μουσική.

Το κυριακάτικο brunch με θέα επιστρέφει στο New Hotel

Πιάτα που φέρνουν στο προσκήνιο την ελληνική παράδοση αλλά και τον διεθνή χαρακτήρα του New Hotel επιστρέφουν για να τα απολαύσεις.