Στο "Beereus Gastropub" η Ιρλανδία μιλάει τη γλώσσα του Πειραιά

Η ζεστή ατμόσφαιρα μίας αυθεντικής παμπ συναντά τη φρεσκάδα της ελληνικής κουζίνας.

Beereus Gastropub

Ο Πειραιάς είναι μία πόλη που ξέρει να ανανεώνεται χωρίς να χάνει την ιστορική της ταυτότητα. Στο λιμάνι και στις γειτονιές του έχουν ξεπηδήσει κατά καιρούς πολλά εγχειρήματα που, όχι μόνο δίνουν ζωντάνια στην περιοχή, αλλά και συνδυάζουν το παρελθόν με τη σύγχρονη αστική κουλτούρα. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς για όσους αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες, με θαλασσινό αέρα, καλή μουσική και νέες γεύσεις. Στην καρδιά του Πειραιά και μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η Beerus Gastropub έρχεται να προστεθεί ως ένας χώρος που αποτυπώνει το πολυδιάστατο πρόσωπο της πόλης.

beereus

Σκούρες ξύλινες επιφάνειες, χαμηλός φωτισμός, άνετες θέσεις, μία βιβλιοθήκη γεμάτη παλιά βιβλία και μία εντυπωσιακή μπάρα που είναι αδύνατο να μην σου τραβήξει το βλέμμα: κι αν η αισθητική παραπέμπει σε πραγματική ιρλανδική παμπ, η ψυχή του χώρου ανήκει εξ' ολοκλήρου στον Πειραιά. Έτσι, ο Ηλίας Ρόκας και ο chef-patron Θανάσης Αθανασόπουλος συνδυάζουν στο μενού comfort πιάτα με ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, αλλά κι έναν εκτενή κατάλογο από μπύρες (ανάμεσά τους, πέντε βαρέλια), κρασιά και ουίσκι. Από τις μπύρες ξεχωρίζει, φυσικά, η Guiness, που δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσεις την ιρλανδική παράδοση του "splitting the G", να πιεις, δηλαδή, την πρώτη σου γουλιά έτσι, ώστε η στάθμη να σταματήσει ακριβώς στη μέση του γράμματος G στο λογότυπο.

Beereus Gastropub

Στο κομμάτι του φαγητού, τα στερεότυπα μίας κλασικής παμπ εξαφανίζονται, με ξεχωριστή θέση στο μενού να κρατά η ποικιλία λουκάνικων που φέρνει αρώματα απ' όλη τη χώρα, συνοδευόμενη από χειροποίητα πιτάκια, φρέσκια ντομάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια, για ένα γευστικό μεζέ. Για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, το σιγομαγειρεμένο αρνίσιο χεράκι (ιδανικό για δύο άτομα) εντυπωσιάζει με την πλούσια γεύση του, ενώ, για τους λάτρεις του μπέργκερ, το Beereus Goat Burger με μους κατσικίσιου τυριού, μανιτάρια και μαγιονέζα τρούφας αποτελεί μία εμπειρία από μόνο του.

Beereus Gastropub

beereus

Η Beereus Gastropub είναι ένα σημείο συνάντησης που τιμά την ιστορία του Πειραιά, φέρνει κοντά ανθρώπους και δημιουργεί ατμόσφαιρα γνήσιας φιλοξενίας. Ένα από τα στολίδια της πόλης που αξίζει να ανακαλύψει κανείς.

Ακτή Μιαούλη 79, 2104185260, IG: @beereus_gastropup

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.