Στον αριθμό 98 της Ερμού 98 και το κέντρο της Αθήνας, η Ergon ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αθηναϊκή γαστρονομία με την Ταβέρνα της Ερμού. Σε έναν χώρο που συνδυάζει την ατμόσφαιρα της κλασικής ταβέρνας με μια σύγχρονη ματιά, προτείνει μια εμπειρία που σέβεται την παράδοση και την ανανεώνει με λεπτομέρεια.
Η πλακόστρωτη αυλή, η ζωντανή μουσική και το λιτό αλλά φιλόξενο περιβάλλον παραπέμπουν σε γνώριμες εικόνες της πόλης. Στην κουζίνα, υπό την καθοδήγηση του culinary director της Ergon, Παναγιώτη Ξάνθη, οι γεύσεις αντλούν έμπνευση από παλιές συνταγές και υλικά που χαρακτηρίζουν την αθηναϊκή κουζίνα.
Το μενού δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ψάρι και τα θαλασσινά: Μπακαλιαράκια με σκορδαλιά, αθηναϊκή σαλάτα με αυγοτάραχο, σαρδέλα ψητή, χταπόδι στον ξυλόφουρνο με φάβα, λαβράκι πετάλι. Πιάτα που θυμίζουν την πιο θαλασσινή πλευρά της Αθήνας. Παράλληλα, οι κρεατομεζέδες και τα λαδερά έχουν την τιμητική τους με προτάσεις όπως οι κεφτέδες, οι χειροποίητες πατάτες, τα ντολμαδάκια στα κάρβουνα, τα μακαρόνια με κρεμμύδια - όλα μαγειρεμένα με απλότητα και ακρίβεια.
Η εμπειρία ολοκληρώνεται με κρασιά από επιλεγμένα ελληνικά οινοποιεία, ρετσίνα που αναδεικνύει την αθηναϊκή ταυτότητα και τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο. Για το τέλος, κλασικά γλυκίσματα όπως γιαούρτι με μέλι και καρύδια, γλυκά του κουταλιού ή πορτοκαλόπιτα με παγωτό επισφραγίζουν την ταυτότητα του μέρους.
Η Ταβέρνα της Ερμού δεν επιχειρεί να αναπαραστήσει απλώς το παρελθόν αλλά επιχειρρεί να το εντάξει στο παρόν, προσφέροντας μια γεύση της Αθήνας που συνδυάζει μνήμη και συνέχεια. Κάνει πρεμιέρα στις 22 Σεπτεμβρίου.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.
