Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Στις 2 Οκτωβρίου, το "One&Only Aesthesis" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα φιλοξενεί στο εστιατόριο "Ora" του Έκτορα Μποτρίνι το ιστορικό "Όλυμπος Νάουσα" της Θεσσαλονίκης, μαζί με τρεις σημαντικούς οινοποιούς της Βόρειας Ελλάδας, με ένα μενού που ενώνει γεύσεις και αρώματα με βαθιές ρίζες στην ελληνική παράδοση.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα 1

Με ιστορία άνω των εξήντα ετών, το "Όλυμπος Νάουσα" υπήρξε σημείο αναφοράς για την αστική κουζίνα της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, με επικεφαλής τον σεφ Δημήτρη Τασιούλα, επανέρχεται δυναμικά, αναδεικνύοντας τη σύνδεση ανάμεσα στην κληρονομιά της πόλης και τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Έχει, μάλιστα, αποσπάσει Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, από τον σημαντικότερο θεσμό της χώρας, τους Χρυσούς Σκούφους του Αθηνοράματος.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα 3

Για την αθηναϊκή του παρουσία, το εστιατόριο συνεργάζεται με τρεις κορυφαίους παραγωγούς κρασιού: τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου (Κτήμα Γεροβασιλείου), τον Άγγελο Ιατρίδη (Κτήμα Άλφα) και τον Στέλιο Μπουτάρη (Κτήμα Κυρ-Γιάννη). Οι ίδιοι επιλέγουν ετικέτες από τα κτήματά τους, συνοδεύοντας ένα μενού 7 πιάτων που σχεδίασε ο Δημήτρης Τασιούλας ειδικά για τη βραδιά.

Το αποτέλεσμα θα είναι μια εμπειρία που φέρνει στο προσκήνιο τη γαστρονομική ιστορία της Θεσσαλονίκης και τον πλούτο των ελληνικών κρασιών, μέσα από τον καμβά της υψηλής κουζίνας. 

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα 2


Info

Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο 216 686 1310  ή επισκεφθείτε το link.

Περισσότερες πληροφορίες

Ora by Ettore Botrini

Λ. Ποσειδώνος Αστέρια Γλυφάδας (Ξεν. One & Only Aesthesis)
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.