Η παλαιότερη ψησταριά της Κύθνου συστήνεται ξανά

Ένα φρέσκο project που χτίζεται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες: την ελληνική γαστρονομία, την αυθεντικότητα και –όπως αρμόζει στην ταβέρνα– το καλό κρέας.

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο

Σε ένα νησί που τιμά την παράδοση χωρίς να διστάζει να την επανερμηνεύσει, μια νέα πρόταση καταφθάνει. Η παλαιότερη ταβέρνα-ψησταριά της Κύθνου, το θρυλικό "Καντούνι” στον Μέριχα, επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι, επανασυστήνοντας τον εαυτό του με σεβασμό στην ελληνική κουζίνα και βλέμμα στραμμένο στη σύγχρονη αισθητική.

Πίσω από τη νέα αυτή εποχή βρίσκονται δύο άνθρωποι με ξεκάθαρη φιλοσοφία και βαθιά γνώση: ο Στέφανος Σαράντος (Pasta Bar, Νέα Φιλαδέλφεια) και ο Νικόλας Λαμπρογεώργος (Mirra Kythnos), οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το Kantouni Taverna. 

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 5

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 3

Ένα project που χτίζεται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες: την ελληνική γαστρονομία, την αυθεντικότητα και –όπως αρμόζει στην ταβέρνα– το καλό κρέας.

Η σάλα του χώρου ισορροπεί ανάμεσα στο παλιό και το νέο με μαρμάρινα τραπέζια, μια ανοιχτή κουζίνα και μια εντυπωσιακή δισκοθήκη με σχεδόν 1000 βινύλια να διαμορφώνουν έναν φιλόξενο και ζεστό χώρο, όπου το φαγητό σερβίρεται με τον τρόπο που του αξίζει.

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 2

Στην κουζίνα δεν υπάρχουν περιττές φιοριτούρες. Οι παρασκευές είναι απλές, καθαρές και γνώριμες. Ζυμωτό ψωμί, πικάντικη τυροκαυτερή, χειροποίητο τυροπιτάκι με πρόβειο τυρί, καλοφτιαγμένο λουκάνικο, χωριάτικη σαλάτα με φέτα του Τάτση, παντζάρια με κατσικίσια γραβιέρα. Τα κρεατικά της ώρας –κοντοσούβλια, μπιφτέκια, μπριζόλες και φυσικά παϊδάκια από αρνί, πρόβατο και κοτόπουλο– κρατούν την ταυτότητα της ψησταριάς αναλλοίωτη.

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 2

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 6

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 1

Από το μεσημέρι η γευστική διεργασία ξεκινά με μαγειρευτά που μυρίζουν σπιτική θαλπωρή όπως το αρνάκι με χυλοπίτες, το γιουβέτσι, τα τζόλια, τα γεμιστά, ο μουσακάς, τα σουτζουκάκια, και μπόλικα πιάτα ημέρας.

Το κρασί και τα αποστάγματα πλαισιώνουν την εμπειρία, με μια περιεκτική αλλά μελετημένη λίστα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/09/2025

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.