Η παλαιότερη ψησταριά της Κύθνου συστήνεται ξανά

Ένα φρέσκο project που χτίζεται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες: την ελληνική γαστρονομία, την αυθεντικότητα και –όπως αρμόζει στην ταβέρνα– το καλό κρέας.

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο

Σε ένα νησί που τιμά την παράδοση χωρίς να διστάζει να την επανερμηνεύσει, μια νέα πρόταση καταφθάνει. Η παλαιότερη ταβέρνα-ψησταριά της Κύθνου, το θρυλικό "Καντούνι” στον Μέριχα, επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι, επανασυστήνοντας τον εαυτό του με σεβασμό στην ελληνική κουζίνα και βλέμμα στραμμένο στη σύγχρονη αισθητική.

Πίσω από τη νέα αυτή εποχή βρίσκονται δύο άνθρωποι με ξεκάθαρη φιλοσοφία και βαθιά γνώση: ο Στέφανος Σαράντος (Pasta Bar, Νέα Φιλαδέλφεια) και ο Νικόλας Λαμπρογεώργος (Mirra Kythnos), οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το Kantouni Taverna. 

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 5

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 3

Ένα project που χτίζεται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες: την ελληνική γαστρονομία, την αυθεντικότητα και –όπως αρμόζει στην ταβέρνα– το καλό κρέας.

Η σάλα του χώρου ισορροπεί ανάμεσα στο παλιό και το νέο με μαρμάρινα τραπέζια, μια ανοιχτή κουζίνα και μια εντυπωσιακή δισκοθήκη με σχεδόν 1000 βινύλια να διαμορφώνουν έναν φιλόξενο και ζεστό χώρο, όπου το φαγητό σερβίρεται με τον τρόπο που του αξίζει.

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 2

Στην κουζίνα δεν υπάρχουν περιττές φιοριτούρες. Οι παρασκευές είναι απλές, καθαρές και γνώριμες. Ζυμωτό ψωμί, πικάντικη τυροκαυτερή, χειροποίητο τυροπιτάκι με πρόβειο τυρί, καλοφτιαγμένο λουκάνικο, χωριάτικη σαλάτα με φέτα του Τάτση, παντζάρια με κατσικίσια γραβιέρα. Τα κρεατικά της ώρας –κοντοσούβλια, μπιφτέκια, μπριζόλες και φυσικά παϊδάκια από αρνί, πρόβατο και κοτόπουλο– κρατούν την ταυτότητα της ψησταριάς αναλλοίωτη.

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 2

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 6

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 1

Από το μεσημέρι η γευστική διεργασία ξεκινά με μαγειρευτά που μυρίζουν σπιτική θαλπωρή όπως το αρνάκι με χυλοπίτες, το γιουβέτσι, τα τζόλια, τα γεμιστά, ο μουσακάς, τα σουτζουκάκια, και μπόλικα πιάτα ημέρας.

Το κρασί και τα αποστάγματα πλαισιώνουν την εμπειρία, με μια περιεκτική αλλά μελετημένη λίστα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/12/2025

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.

"Humain": Εκεί όπου η θεατρικότητα συναντά το γιορτινό dégustation

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το "Humain" παρουσιάζει ένα festive dégustation menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 23/12 έως τις 3/1, μια χειμωνιάτικη αφήγηση σε πράξεις.