Η παλαιότερη ψησταριά της Κύθνου συστήνεται ξανά

Ένα φρέσκο project που χτίζεται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες: την ελληνική γαστρονομία, την αυθεντικότητα και –όπως αρμόζει στην ταβέρνα– το καλό κρέας.

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο

Σε ένα νησί που τιμά την παράδοση χωρίς να διστάζει να την επανερμηνεύσει, μια νέα πρόταση καταφθάνει. Η παλαιότερη ταβέρνα-ψησταριά της Κύθνου, το θρυλικό "Καντούνι” στον Μέριχα, επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι, επανασυστήνοντας τον εαυτό του με σεβασμό στην ελληνική κουζίνα και βλέμμα στραμμένο στη σύγχρονη αισθητική.

Πίσω από τη νέα αυτή εποχή βρίσκονται δύο άνθρωποι με ξεκάθαρη φιλοσοφία και βαθιά γνώση: ο Στέφανος Σαράντος (Pasta Bar, Νέα Φιλαδέλφεια) και ο Νικόλας Λαμπρογεώργος (Mirra Kythnos), οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το Kantouni Taverna. 

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 5

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 3

Ένα project που χτίζεται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες: την ελληνική γαστρονομία, την αυθεντικότητα και –όπως αρμόζει στην ταβέρνα– το καλό κρέας.

Η σάλα του χώρου ισορροπεί ανάμεσα στο παλιό και το νέο με μαρμάρινα τραπέζια, μια ανοιχτή κουζίνα και μια εντυπωσιακή δισκοθήκη με σχεδόν 1000 βινύλια να διαμορφώνουν έναν φιλόξενο και ζεστό χώρο, όπου το φαγητό σερβίρεται με τον τρόπο που του αξίζει.

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 2

Στην κουζίνα δεν υπάρχουν περιττές φιοριτούρες. Οι παρασκευές είναι απλές, καθαρές και γνώριμες. Ζυμωτό ψωμί, πικάντικη τυροκαυτερή, χειροποίητο τυροπιτάκι με πρόβειο τυρί, καλοφτιαγμένο λουκάνικο, χωριάτικη σαλάτα με φέτα του Τάτση, παντζάρια με κατσικίσια γραβιέρα. Τα κρεατικά της ώρας –κοντοσούβλια, μπιφτέκια, μπριζόλες και φυσικά παϊδάκια από αρνί, πρόβατο και κοτόπουλο– κρατούν την ταυτότητα της ψησταριάς αναλλοίωτη.

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 2

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 6

Το Kantouni Taverna στην Κύθνο 1

Από το μεσημέρι η γευστική διεργασία ξεκινά με μαγειρευτά που μυρίζουν σπιτική θαλπωρή όπως το αρνάκι με χυλοπίτες, το γιουβέτσι, τα τζόλια, τα γεμιστά, ο μουσακάς, τα σουτζουκάκια, και μπόλικα πιάτα ημέρας.

Το κρασί και τα αποστάγματα πλαισιώνουν την εμπειρία, με μια περιεκτική αλλά μελετημένη λίστα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει δείπνο με θέα στο "Zale Rooftop Restaurant Bar"

To HERITAGE HILL HOTEL, στη λεωφόρο Συγγρού 61, βυθισμένο στην ατμόσφαιρα της αστικής γοητείας, αποκαλύπτει στην καρδιά της Αθήνας ένα από τα πιο ξεχωριστά μυστικά της πόλης: το ZALE, το ατμοσφαιρικό rooftop restaurant του.

27/10/2025

Το διαφορετικό ιταλικό του αθηναϊκού κέντρου

Εσάνς ιταλικής πλατείας, νόστιμα aperitivo cocktails και ακόμη νοστιμότερη κουζίνα από έναν βραβευμένο σεφ.

Τα κοσμικά εστιατόρια της Αθήνας. Πώς, πού, γιατί;

Τί έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

Λένε πως αυτό είναι το πιο σέξι ιταλικό εστιατόριο του ιστορικού κέντρου

Πανέμορφος χώρος, φίνα ιταλιάνικη κουζίνα, ωραία ποτά και μουσικές βραδιές στην πλατεία Καρύτση.

Στην Κυψέλη, για το πρώτο Athens Asian Food Festival

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.