
Νέα εστιατόρια στην Αθήνα λοιπόν, επεισόδιο... έχω ξεχάσει κι εγώ ποιο. Βλέπεις, είναι τέτοιοι οι ρυθμοί που εμπλουτίζεται η ευ τρώγειν σκηνή της πόλης, που δεν προλαβαίνουν να μετράμε new entries. Έκείνο που μπορούμε με σιγουριά να κάνουμε όμως, είναι να ξεχωρίζουμε κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα. Σαν τα παρακάτω:
Hafu, Κοντιζάς reloaded
Ο Σωτήρης Κοντιζάς κάνει comeback με ένα director's cut που θα έλεγαν κι ο Χρήστος Μήτσης με τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο. Το Hafu είναι η φυσική μαγειρική συνέχεια μιας πορείας, το νέο σπίτι μιας κουζίνας, μιας ομάδας και ενός μενού που όσο να πεις, άφησε ιστορία στα αθηναϊκά της εστίασης πεπραγμένα.


Burger μπακαλιάρου και τηγανητό κοτόπουλο, πατατόψωμο, soba noodles με ταχίνι και πέστροφα - κάποιοι από τους διάσημους πρωταγωνιστές. Πιάτα που αγαπήθηκαν σε remastered εκδοχές.
Info: Δραγατσανίου 8, Αθήνα, τηλ. 215 2155550
Mirlo για κεμπάπ μερακλίδικο
Οι Αντρέας Κιλτσικσής, Βασίλης Χαμάμ και Αντρέας Νικολόπουλος παρουσιάζουν αυτό το φρέσκο street food σημείο στο Γκάζι, τοποθετώντας στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας το κεμπάπ. Επενδύουν δε, σε μια από τις πιο αυθεντικές εκδοχές του, με στεγνό ψήσιμο και απευθείας στη φωτιά, φτιαγμένο από ποιοτικό κρέας.


Highlights στο Mirlo το γιαουρτλού κεμπάπ με 100% πρόβειο κρέας, χειροποίητη πίτα και γιαούρτι με κεφίρ (συνταγή της Νοτιοανατολικής Τουρκίας), η μοσχαρίσια γλώσσα με καμένο κρεμμύδι, πικάντικο τουρσί και ροδόξυνο από τα κτήματα της οικογένειας Κιλτσικσή στην Αντιόχεια και το γραβιερλί (αντί του κλασικού καϊσερλί) με κιμά από μπούτι κοτόπουλου, γεμισμένου με γραβιέρα και σερβιρισμένου με μόλε από καμένα κρεμμύδια και λαχανικά.
Info: Ελασιδών 5, Κεραμεικός, τηλ. 216 1004220
Dopios, ο Πέσκιας πάει ΝΠ
Ο Dopios γεννήθηκε για στιγμές με φίλους, γύρω από ένα τραπέζι. Ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο που χωρά όμορφες αναμνήσεις. Κι όντως, στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του ο Dopios φιλοξένησε αμέτρητες αναμνήσεις στο αθηναϊκό του σπίτι, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Αλλά το φετινό καλοκαίρι σκέφτηκε να "μαγειρέψει" ακόμη μία νόστιμη έκπληξη, αυτή τη φορά στη νότια πλευρά της πόλης.


Και εγένετο Dopios, volume 2: Tο καινούργιο μεζεδοπωλείο της Γλυφάδας έχει την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια. Στην οδό Λαοδίκης, το νέο κατάστημα έχει την ίδια φιλοσοφία και -φυσικά- τον ίδιο σεφ. Ο Χριστόφορος Πέσκιας ανακαλύπτει τοπικά προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα και με αυτά φτιάχνει τους μεζέδες του, πάντα με τον δικό του μοναδικά δημιουργικό τρόπο.
Info: Λαοδίκης 31, Γλυφάδα, τηλ. 210 8981747
¡Topa!, όπως λέμε κρητικό καφενείο από τη Χώρα των Βάσκων
Ο κορυφαίος σομελιέ 'Άρης Σκλαβενίτης μαζί με τον χαρισματικό γευσιπλάστη Γιάννη Τσικουδάκη φέρνουν κοντά το κρητικό καφενείο με τη Χώρα των Βάσκων, εδώ και μερικές ημέρες.


Οι δυο τους, μετά την πολύ επιτυχημένη συνεργασία στο Oinoscent, παρουσιάζουν το ¡Topa!, ένα υβρίδιο των δυο προαναφερθέντων περιοχών, που πιάνει πόστο στη Φωκίωνος Νέγρη και την Κυψέλη. Ένα σύγχρονο καφενείο που παντρεύει υλικά, συνταγές και γευστικές φιλοσοφίες από δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Γηραιάς Ηπείρου. Στα ποτήρια παίζουν βερμούτ και κρασί, στα πιάτα φαγητό που κινείται σε γη, θάλασσα και κρέας, σε στυλ μεζέ.
Info: Φωκίωνος Νέγρη 43, Κυψέλη, τηλ. 210 8660889
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.