
Κρυμμένο σε έναν καταπράσινο κήπο, ο "Zohos" είναι το νέο γαστρονομικό καταφύγιο στην καρδιά της Πλάκας. Σε ένα χώρο που αποπνέει οικειότητα και βαθιά αίσθηση χαλάρωσης, το προσωπικό project αγάπης του executive chef των "Electra Hotels", Σάκη Βενέτη, τιμά τη νοστιμιά της καθημερινής ελληνικής κουζίνας μέσα από ένα σύγχρονο δημιουργικό πρίσμα.

Με φιλοσοφία βασισμένη στη μοιρασιά του φαγητού "στη μέση", όπως στο κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι, όλα τα πιάτα του "Zohos" ποντάρουν στη νοστιμιά της μνήμης. Το μενού, επιμελημένο με φροντίδα, περιλαμβάνει πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική γη και θάλασσα, με σύγχρονες πινελιές, που μετατρέπουν κάθε επιλογή σε ένα ταξίδι στις γεύσεις του ελληνικού καλοκαιριού. Σταχυολογώντας αγαπημένες συνταγές από τις πιο αξέχαστες διακοπές μας, ο σεφ φέρνει στο τραπέζι πρωτότυπες προτάσεις όπως η καρπαθιώτικη κρεμμυδόπιτα με προσούτο προβατίνας ή οι κροκέτες με καπνιστό χέλι και χαβιάρι από την Άρτα, που ξεχωρίζουν για τον συνδυασμό παράδοσης και δημιουργικότητας.

Ο ταραμάς με αβγοτάραχο, η παλαμίδα με βινεγκρέτ ντομάτας και φακές beluga και το κλέφτικο αρνάκι ιχνηλατούν τη διαδρομή της γευστικής μας κληρονομιάς από τη μνήμη στο σήμερα, σε ένα εστιατόριο που, με έμφαση σε επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς, zero waste και nose to tail φιλοσοφία, επανασυστήνει την ελληνική γεύση.
Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Πλάκα, 2103370035, zohosathens.com, Zοhόs Athens, @zohos_athens