Mozzart pizza: Συνθέτοντας την τέλεια ζυμαρένια νοστιμιά

Η τέχνη της πίτσας συναντά τη δημιουργία στο "Mozzart", μια μοντέρνα πιτσαρία που ενώνει Ιταλία και Ελλάδα σε κάθε μπουκιά.

mozzart pizza ©Λεωνίδας Τούμπανος

"Mozz", από το mozzarella, και "art", από την τέχνη που βάζουν σε κάθε παρασκευή: αυτά είναι τα δύο συνθετικά του ονόματος της πιτσαρίας "Mozzart", η οποία προσέθεσε ένα z στο όνομα του κλασικού συνθέτη και δύο στέκια για καλή πίτσα, ένα στο κέντρο της Αθήνας κι ένα ακόμα στον Χολαργό. Το ζυμάρι του "Mozzart" ισορροπεί στην εντέλεια ανάμεσα στην ντελικάτη απαλότητα της ναπολιτάνικης εκδοχής και στη στιβαρή τραγανότητα της pinsa romana. Ο συνδυασμός αυτός μαζί με την 48ωρη ωρίμανση δημιουργούν ένα αποτέλεσμα στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς.

Mozzart pizza
©Λεωνίδας Τούμπανος

Και όσο για τα toppings, αυτά έχουν προέλευση κατευθείαν από την Ιταλία ή μικρούς Έλληνες παραγωγούς και συνδυάζονται με τρόπους που απογειώνουν τη γεύση. Αξιοσημείωτες είναι οι πίτσες που διαθέτουν ιταλικά ντελικατέσεν αλλαντικά, όπως η Σπεκ, η Κόπα, η Ντούγια με παντζάρι, αλλά και η Προσούτο με ρόκα ή μανιτάρια. Παραδεισένια και πλούσια είναι η γεύση 5 τυριά, με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, πεκορίνο, προβολόνε και φέτα, ενώ ο συνδυασμός πατάτας καραμελωμένου κρεμμυδιού της Πατατίνα είναι άφταστος. Φυσικά, δεν λείπουν οι βίγκαν και βετζετέριαν επιλογές, αλλά και οι σαλάτες – άχαστη είναι αυτή με τη φακή. Σημειώστε, τέλος, ότι στο "Mozzart" θα βρείτε και πίτσα με το κομμάτι, ενώ φυσικά μπορείτε και να παραγγείλετε για το σπίτι.

mozzart pizza
©Λεωνίδας Τούμπανος

Χρυσοσπηλιωτίσσης 1, κέντρο, 2103214183 / 25ης Μαρτίου 9, Χολαργός, 210 6547190, Mozzart Pizza, @mozzart.athens

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Mozzart Pizza

Χρυσοσπηλιωτίσσης 1, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.