Yphes: Eclectic eatery

Στο κέντρο της Αθήνας ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Yphes ©Λεωνίδας Τούμπανος

Στη φετινή προσθήκη του γαστρονομικού χάρτη στη speakeasy γωνιά της οδού Κτενά, πρωταγωνιστής είναι η υψηλών στροφών πρόταση του σεφ Νίκου Ζερβού για μια κουζίνα που αντλεί επιρροές από τη Μεσόγειο και την Ασία. Το μενού εδώ ακολουθεί το πρόσταγμα της δημιουργικότητας, η οποία προλογίζεται από σαλάτες και ορεκτικά comfort λογικής, όπως τα ψητά σπαράγγια με άγρια χόρτα, σκόρδο και dressing με κίτρο και τρούφα και οι κροκέτες πατάτας με τσορίθο, τόνο, rocoto mayo και γραβιέρα Κρήτης.

Yphes
©Bouzoukas

Δυνατό χαρτί είναι και τα ωμά, με must εκπροσώπους τους το δαντελένιο λαβράκι σεβίτσε, το μαγιάτικο tiradito και το μοσχαρίσιο ταρτάρ με αφρό παλαιωμένης παρμεζάνας. Από ζυμαρικά, θα δοκιμάσετε τα ραβιόλι με μοσχαρίσια μάγουλα και αφρό μετσοβόνε και τα ταλιολίνι με καραβίδες ταρτάρ, αβγοτάραχο και λέμονγκρας. Στο γήπεδο της κρεοφαγίας, η καραμελωμένη πανσέτα με τραχανά και πίκλα αγγούρι, η σιγομαγειρεμένη στηθοπλευρά με αφρό πατάτας και το χεράκι αρνιού με ριγανάτο πουρέ πατάτας, αρωματικό γιαούρτι και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης δίνουν τον τόνο, λίγο πριν στο τραπέζι φτάσει το must try tiramisu pistachio, για το οποίο αξίζει να κρατήσετε λίγο χώρο.

Yphes
©Bouzoukas

Κτενά 3, κέντρο, 2113335433, yphesrestaurant.com, Yphes Athens, @yphes.athens

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.