Zaatar: Όταν το comfort συναντά τη φινέτσα

zaatar ©Λεωνίδας Τούμπανος

Λίγα μαγαζιά έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσουν τον αντίκτυπο του "Zaatar" στα θερινά δρώμενα των βορείων προαστίων. Κι αυτό επειδή αμέσως μόλις προσπεράσεις τον καταπράσινο κήπο του, θα βρεθείς σε ένα εντελώς διαφορετικό σύμπαν, εκεί όπου η feelgood ατμόσφαιρα σμίγει με τις γεύσεις του κόσμου. Το δημοφιλές στέκι της Νέας Ερυθραίας, με τη φροντισμένη pop αισθητική και μια σάλα που ακτινοβολεί κοσμοπολιτισμό, σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι που ξεκινά με comfort οικείες γεύσεις και φτάνει μέχρι τις πιο τολμηρές δημιουργίες.

zaatar
©Λεωνίδας Τούμπανος

Ο executive chef Βασίλης Τζίμας, με δημιουργική ματιά και πίστη στα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα, φέρνει στο τραπέζι πιάτα που γεφυρώνουν την παράδοση με τη σύγχρονη αισθητική. Από κροκέτες μουσακά και λιγκουίνι με φέτα, ελιά, ντοματίνια και αβγολέμονο μέχρι αργοψημένο αρνίσιο κότσι με τραχανά, μανιτάρια, γραβιέρα και κρέμα τρούφας, εδώ κάθε μπουκιά είναι και μια ιστορία. Οι διεθνείς πινελιές, όπως το δυνατό iberico γαλλικής κοπής με κρέμα από δαμάσκηνο και πουρέ σελινόριζας, προσθέτουν τον απαραίτητο αέρα μιας μητροπολιτικής κουζίνας. Εκλεκτά κρασιά ολοκληρώνουν την εμπειρία, ενώ στο κομμάτι του μπαρ θα δυσκολευτείτε να επιλέξετε από μια εμπνευσμένη λίστα κοκτέιλ με signature προτάσεις, καθεμία από τις οποίες έχει κάτι να πει.

zaatar
©Λεωνίδας Τούμπανος

Χειμάρρας 7, Νέα Ερυθραία, 2108070969, zaatar.gr, Zaatar, @zaatar.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.