Το Oliviera ταξιδεύει στη Ζυρίχη: Γεύσεις Μεσσηνίας στο Savoy Brasserie & Bar

Mandarin Oriental Savoy

Το πρώτο pop-up event του Mandarin Oriental Savoy στη Ζυρίχη εστιάζει στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα και τις γεύσεις της Μεσσηνίας στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2025, οι επισκέπτες του Savoy Brasserie & Bar θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το μενού του Oliviera, του εστιατορίου του Mandarin Oriental, Costa Navarino. Το μενού επιμελούνται οι Bertrand Valegeas (Executive Chef) και Σπύρος Γεωργάκης (Executive Sous Chef), που ταξιδεύουν ειδικά για την περίσταση στη Ζυρίχη.

Mandarin Oriental, Costa Navarino_ Oliviera

Η εμπειρία ξεκινά με γευσιγνωσία ελληνικού ελαιόλαδου Κορωνέικης ποικιλίας, σερβιρισμένο με προζυμένιο ψωμί και ρίγανη. Ακολουθούν ορεκτικά και κυρίως πιάτα με σύγχρονες προσεγγίσεις σε ελληνικές γεύσεις. Μεταξύ των εκλεκτών ορεκτικών ξεχωρίζει το μεσογειακό carpaccio από λαβράκι.

Τα κυρίως πιάτα προσεγγίζουν δημιουργικά κλασικές ελληνικές συνταγές, όπως το κριθαρότο με αστακό. Για επιδόρπιο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το "μέλι” μια σύνθεση με μέλι από τα μελίσσια του Oliviera, γύρη και παγωτό χαμομήλι ή το δροσερό "βερίκοκο”, με ψητό βερίκοκο, αφρό και σορμπέ βασιλικού.

Mandarin Oriental, Costa Navarino_ Oliviera

Το μενού περιλαμβάνει επίσης τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκο δυόσμο, λεμόνι και γιαούρτι, γαρίδες "Μικρολίμανο” με σκόρδο, ντομάτα και φέτα, σαγανάκι με γραβιέρα, μαρμελάδα μούρων και ούζο, φαγκρί α λα Πολίτα με αγκινάρες, καρότα και αρακά, καθώς και μουσακά Oliviera με σιγομαγειρεμένα μάγουλα μοσχαριού, μελιτζάνα και μπεσαμέλ.

"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τους Chefs Bertrand Valegeas και Σπύρο Γεωργάκη στο Savoy Brasserie & Bar”, δηλώνει ο Executive Chef Benjamin Halat του Mandarin Oriental Savoy, Zurich. "Από τις εμβληματικές ελληνικές πρώτες ύλες που μεταφέρουν με ζωντάνια τις γεύσεις της Μεσογείου, μέχρι την καλλιτεχνική προσέγγιση στην παρουσίαση κάθε πιάτο, το μενού υπόσχεται να μαγέψει τον ουρανίσκο των επισκεπτών μας στη Ζυρίχη”.

Ο Chef Bertrand Valegeas διαθέτει περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρίας σε μερικά από τα πιο φημισμένα ξενοδοχεία και εστιατόρια παγκοσμίως, όπως το Four Seasons Astir Palace Athens και το Waldorf Astoria Palm Jumeirah στο Ντουμπάι. Ως Executive Chef του Mandarin Oriental, Costa Navarino, έχει ως στόχο τη δημιουργία εξαιρετικών γαστρονομικών εμπειριών στα πέντε εστιατόρια του resort.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/10/2025

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;