
Το πρώτο pop-up event του Mandarin Oriental Savoy στη Ζυρίχη εστιάζει στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα και τις γεύσεις της Μεσσηνίας στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
Από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2025, οι επισκέπτες του Savoy Brasserie & Bar θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το μενού του Oliviera, του εστιατορίου του Mandarin Oriental, Costa Navarino. Το μενού επιμελούνται οι Bertrand Valegeas (Executive Chef) και Σπύρος Γεωργάκης (Executive Sous Chef), που ταξιδεύουν ειδικά για την περίσταση στη Ζυρίχη.

Η εμπειρία ξεκινά με γευσιγνωσία ελληνικού ελαιόλαδου Κορωνέικης ποικιλίας, σερβιρισμένο με προζυμένιο ψωμί και ρίγανη. Ακολουθούν ορεκτικά και κυρίως πιάτα με σύγχρονες προσεγγίσεις σε ελληνικές γεύσεις. Μεταξύ των εκλεκτών ορεκτικών ξεχωρίζει το μεσογειακό carpaccio από λαβράκι.
Τα κυρίως πιάτα προσεγγίζουν δημιουργικά κλασικές ελληνικές συνταγές, όπως το κριθαρότο με αστακό. Για επιδόρπιο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το "μέλι” μια σύνθεση με μέλι από τα μελίσσια του Oliviera, γύρη και παγωτό χαμομήλι ή το δροσερό "βερίκοκο”, με ψητό βερίκοκο, αφρό και σορμπέ βασιλικού.

Το μενού περιλαμβάνει επίσης τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκο δυόσμο, λεμόνι και γιαούρτι, γαρίδες "Μικρολίμανο” με σκόρδο, ντομάτα και φέτα, σαγανάκι με γραβιέρα, μαρμελάδα μούρων και ούζο, φαγκρί α λα Πολίτα με αγκινάρες, καρότα και αρακά, καθώς και μουσακά Oliviera με σιγομαγειρεμένα μάγουλα μοσχαριού, μελιτζάνα και μπεσαμέλ.
"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τους Chefs Bertrand Valegeas και Σπύρο Γεωργάκη στο Savoy Brasserie & Bar”, δηλώνει ο Executive Chef Benjamin Halat του Mandarin Oriental Savoy, Zurich. "Από τις εμβληματικές ελληνικές πρώτες ύλες που μεταφέρουν με ζωντάνια τις γεύσεις της Μεσογείου, μέχρι την καλλιτεχνική προσέγγιση στην παρουσίαση κάθε πιάτο, το μενού υπόσχεται να μαγέψει τον ουρανίσκο των επισκεπτών μας στη Ζυρίχη”.
Ο Chef Bertrand Valegeas διαθέτει περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρίας σε μερικά από τα πιο φημισμένα ξενοδοχεία και εστιατόρια παγκοσμίως, όπως το Four Seasons Astir Palace Athens και το Waldorf Astoria Palm Jumeirah στο Ντουμπάι. Ως Executive Chef του Mandarin Oriental, Costa Navarino, έχει ως στόχο τη δημιουργία εξαιρετικών γαστρονομικών εμπειριών στα πέντε εστιατόρια του resort.