Ο Μιχάλης Μάρθας πιάνει λιμάνι στη Λευκάδα

Και ειδικότερα στο λαοφιλές Νυδρί, όπου θα επιμεληθεί τη νέα γευστική πρόταση του «Minas», δίνοντας δημιουργικές στροφές στο ψαροφαγικό προφίλ του εστιατορίου στην προμενάδα, με τη θέα προς το Σκορπιό.

Ο Μιχάλης Μάρθας επιμένει κομψά και νόστιμα

Από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη θα πηγαινοέρχεται φέτος ο Μιχάλης Μάρθας, που παράλληλα με το ολόδικό του εστιατόριο, το Καπάδικο στην Κάλυμνο, θα έχει υπό την επίβλεψή του και ένα από τα ενδιαφέροντα καλοφαγικά σημεία της Λευκάδας. Ο λόγος για το "Minas" στο λαοφιλές Νυδρί, με πόστο πάνω στην προμενάδα και θέα σε δύο από τα πιο διάσημα ιδιωτικά νησάκια του Ιονίου: τη Μαδουρή του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη απέναντι και τον εμβληματικό Σκορπιό στο βάθος.

Εστιατόριο Minas στο Νυδρί

Πιστό στην παράδοση της ανατολικής Λευκάδας ως ψαρότοπου, το "Minas" είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια ψαριού που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στο νησί, με νότες ναυτοσύνης στη μοντέρνα, ντιζαϊνάτη σάλα και την όμορφη βεράντα του και πολύ καλή πρώτη ύλη σταθερά στις προμήθειές του. Η φετινή αλλαγή στην κουζίνα του όμως, που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται στα μέσα Μαΐου, αναμένεται να φέρει και δημιουργική φρεσκάδα στις γεύσεις, βάζοντάς το ακόμη πιο έντονα στα καλοκαιρινά μας ραντάρ.

Εστιατόριο Minas στο Νυδρί

Ελληνική, δημιουργική, comfort και θαλασσινή θα είναι η κουζίνα που θα σχεδιάσει εδώ ο Μιχάλης Μάρθας, με τον Νίκο Τραχανά να την αποδίδει ως resident chef, και πιάτα όπως το ψητό χταπόδι με κρέμα ρεβιθάδας, τραγανά ρεβίθια και σαλάμι Λευκάδας, το γιουβαρλάκι ντάσκας με προζυμένιο ψωμί, αυγολέμονο αγκινάρα και λάδι αμπελόφυλλου, αλλά και το ψάρι ημέρας με κριθαράκι, Κρόκο Κοζάνης, ημίλιαστα τοματίνια και σχοινόπρασο, να δίνουν τον τόνο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/09/2025

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.