
Από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη θα πηγαινοέρχεται φέτος ο Μιχάλης Μάρθας, που παράλληλα με το ολόδικό του εστιατόριο, το Καπάδικο στην Κάλυμνο, θα έχει υπό την επίβλεψή του και ένα από τα ενδιαφέροντα καλοφαγικά σημεία της Λευκάδας. Ο λόγος για το "Minas" στο λαοφιλές Νυδρί, με πόστο πάνω στην προμενάδα και θέα σε δύο από τα πιο διάσημα ιδιωτικά νησάκια του Ιονίου: τη Μαδουρή του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη απέναντι και τον εμβληματικό Σκορπιό στο βάθος.

Πιστό στην παράδοση της ανατολικής Λευκάδας ως ψαρότοπου, το "Minas" είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια ψαριού που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στο νησί, με νότες ναυτοσύνης στη μοντέρνα, ντιζαϊνάτη σάλα και την όμορφη βεράντα του και πολύ καλή πρώτη ύλη σταθερά στις προμήθειές του. Η φετινή αλλαγή στην κουζίνα του όμως, που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται στα μέσα Μαΐου, αναμένεται να φέρει και δημιουργική φρεσκάδα στις γεύσεις, βάζοντάς το ακόμη πιο έντονα στα καλοκαιρινά μας ραντάρ.

Ελληνική, δημιουργική, comfort και θαλασσινή θα είναι η κουζίνα που θα σχεδιάσει εδώ ο Μιχάλης Μάρθας, με τον Νίκο Τραχανά να την αποδίδει ως resident chef, και πιάτα όπως το ψητό χταπόδι με κρέμα ρεβιθάδας, τραγανά ρεβίθια και σαλάμι Λευκάδας, το γιουβαρλάκι ντάσκας με προζυμένιο ψωμί, αυγολέμονο αγκινάρα και λάδι αμπελόφυλλου, αλλά και το ψάρι ημέρας με κριθαράκι, Κρόκο Κοζάνης, ημίλιαστα τοματίνια και σχοινόπρασο, να δίνουν τον τόνο.