Ο Μιχάλης Μάρθας πιάνει λιμάνι στη Λευκάδα

Και ειδικότερα στο λαοφιλές Νυδρί, όπου θα επιμεληθεί τη νέα γευστική πρόταση του «Minas», δίνοντας δημιουργικές στροφές στο ψαροφαγικό προφίλ του εστιατορίου στην προμενάδα, με τη θέα προς το Σκορπιό.

Ο Μιχάλης Μάρθας επιμένει κομψά και νόστιμα

Από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη θα πηγαινοέρχεται φέτος ο Μιχάλης Μάρθας, που παράλληλα με το ολόδικό του εστιατόριο, το Καπάδικο στην Κάλυμνο, θα έχει υπό την επίβλεψή του και ένα από τα ενδιαφέροντα καλοφαγικά σημεία της Λευκάδας. Ο λόγος για το "Minas" στο λαοφιλές Νυδρί, με πόστο πάνω στην προμενάδα και θέα σε δύο από τα πιο διάσημα ιδιωτικά νησάκια του Ιονίου: τη Μαδουρή του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη απέναντι και τον εμβληματικό Σκορπιό στο βάθος.

Εστιατόριο Minas στο Νυδρί

Πιστό στην παράδοση της ανατολικής Λευκάδας ως ψαρότοπου, το "Minas" είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια ψαριού που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στο νησί, με νότες ναυτοσύνης στη μοντέρνα, ντιζαϊνάτη σάλα και την όμορφη βεράντα του και πολύ καλή πρώτη ύλη σταθερά στις προμήθειές του. Η φετινή αλλαγή στην κουζίνα του όμως, που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται στα μέσα Μαΐου, αναμένεται να φέρει και δημιουργική φρεσκάδα στις γεύσεις, βάζοντάς το ακόμη πιο έντονα στα καλοκαιρινά μας ραντάρ.

Εστιατόριο Minas στο Νυδρί

Ελληνική, δημιουργική, comfort και θαλασσινή θα είναι η κουζίνα που θα σχεδιάσει εδώ ο Μιχάλης Μάρθας, με τον Νίκο Τραχανά να την αποδίδει ως resident chef, και πιάτα όπως το ψητό χταπόδι με κρέμα ρεβιθάδας, τραγανά ρεβίθια και σαλάμι Λευκάδας, το γιουβαρλάκι ντάσκας με προζυμένιο ψωμί, αυγολέμονο αγκινάρα και λάδι αμπελόφυλλου, αλλά και το ψάρι ημέρας με κριθαράκι, Κρόκο Κοζάνης, ημίλιαστα τοματίνια και σχοινόπρασο, να δίνουν τον τόνο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
30/10/2025

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.

Ovio: Η μικρή Ιταλία του Πάνου Ιωαννίδη είναι νοστιμότερη από ποτέ

Όλα όσα καθιστούν το ιταλικό εστιατόριο του κέντρου, μια σταθερή επιλογή για τους φίλους της κουζίνας της Μπότας.

Τι γεύση αφήνει ένα δείπνο στο υψηλότερο κτίριο της Αθήνας

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα σε comfort ρυθμό και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη νοστιμιά.

Στο Κουκάκι υπάρχει ένα ιδανικό μέρος για dolce vita

Ολοήμερες ιταλιάνικες απολαύσεις σε μια από τις πιο κουλ γειτονιές της Αθήνας; Γιατί όχι.