
Στην ανοιχτόκαρδη ψηλοτάβανη και ευρύχωρη σάλα της ταβέρνας "Μαγγίνας" στα Μελίσσια, τα πιάτα της παρέας και οι κρεατοφαγικές σπεσιαλιτέ έχουν τον πρώτο λόγο δίπλα σε γνώριμα αλείμματα και ορεκτικά. Σπεσιαλιτέ αφτιασίδωτες και κρεατικά που περνούν μαστόρικα πάνω από τις φλόγες φτάνουν στο τραπέζι, αχνιστά και λιμπιστικά, μόνο με την απαραίτητη συνοδεία – για όσους εκτιμούν τη γεύση της απλότητας.

Για του λόγου το αληθές, εδώ θα νιώσετε πλήρεις με μεζέδες και στεριανές νοστιμιές, απλώνοντας στο τραγανό τηγανόψωμο τζατζίκι, τυροκαυτερή και μελιτζανοσαλάτα, θα τσιμπολογήσετε κολοκυθοκεφτέδες, τυρί σαγανάκι, φέτα ψητή και μερικές τηγανιές πατάτες δίπλα σε πλούσια πολίτικη ή χωριάτικη σαλάτα λίγο πριν πάρει τη σκυτάλη η παραδοσιακή κρεοφαγία.

Θα βρείτε όλα τα καλά, από ζουμερά λουκάνικα, συκώτι ωραία τηγανισμένο, μαυλιστικό κοκορέτσι και κοντοσούβλι-έπος, χοιρινές μπριζόλες, μπριζολάκια και μοσχαρίσιες γάλακτος, αρνίσια παϊδάκια και προβατίνα μέχρι rib eye, ψαρονέφρι και, φυσικά, γουρουνόπουλο για το οποίο φημίζονται.
Tip: Θα τσουγκρίσετε ποτήρια φουλαρισμένα με τσίπουρο, κρασί και ούζο ενώ γιαούρτι με κυδώνι ή μέλι, πανακότα και φρούτα θα σας γλυκάνουν στο τέλος μιας απόλυτα χορταστικής εξόδου.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.