Λένε πως στα Μελίσσια παίζει μια από τις καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Σπεσιαλιτέ αφτιασίδωτες και κρεατικά που περνούν μαστόρικα πάνω από τις φλόγες φτάνουν στο τραπέζι, αχνιστά και λιμπιστικά.

Λένε πως στα Μελίσσια παίζει μια από τις καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Στην ανοιχτόκαρδη ψηλοτάβανη και ευρύχωρη σάλα της ταβέρνας "Μαγγίνας" στα Μελίσσια, τα πιάτα της παρέας και οι κρεατοφαγικές σπεσιαλιτέ έχουν τον πρώτο λόγο δίπλα σε γνώριμα αλείμματα και ορεκτικά. Σπεσιαλιτέ αφτιασίδωτες και κρεατικά που περνούν μαστόρικα πάνω από τις φλόγες φτάνουν στο τραπέζι, αχνιστά και λιμπιστικά, μόνο με την απαραίτητη συνοδεία – για όσους εκτιμούν τη γεύση της απλότητας.

Μαγγίνας 1

Για του λόγου το αληθές, εδώ θα νιώσετε πλήρεις με μεζέδες και στεριανές νοστιμιές, απλώνοντας στο τραγανό τηγανόψωμο τζατζίκι, τυροκαυτερή και μελιτζανοσαλάτα, θα τσιμπολογήσετε κολοκυθοκεφτέδες, τυρί σαγανάκι, φέτα ψητή και μερικές τηγανιές πατάτες δίπλα σε πλούσια πολίτικη ή χωριάτικη σαλάτα λίγο πριν πάρει τη σκυτάλη η παραδοσιακή κρεοφαγία.

Μαγγίνας 2

Θα βρείτε όλα τα καλά, από ζουμερά λουκάνικα, συκώτι ωραία τηγανισμένο, μαυλιστικό κοκορέτσι και κοντοσούβλι-έπος, χοιρινές μπριζόλες, μπριζολάκια και μοσχαρίσιες γάλακτος, αρνίσια παϊδάκια και προβατίνα μέχρι rib eye, ψαρονέφρι και, φυσικά, γουρουνόπουλο για το οποίο φημίζονται.

Tip: Θα τσουγκρίσετε ποτήρια φουλαρισμένα με τσίπουρο, κρασί και ούζο ενώ γιαούρτι με κυδώνι ή μέλι, πανακότα και φρούτα θα σας γλυκάνουν στο τέλος μιας απόλυτα χορταστικής εξόδου.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαγγίνας

Πλ. Εθνικής Αντίστασης 1, Μελίσσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.