Pork Dog Γουρνοπούλας, Τάκος Προβατίνας, Street Κοκορέτσι: Πού θα τα φας στην Αθήνα

Pork Dog Γουρνοπούλας, Τάκος Προβατίνας, Street Κοκορέτσι: Πού θα τα φας στην Αθήνα

Το viral ιαπωνικό cotton Cheesecake που φτιάχνουν στην Οζάκα και το επίσης viral Strawberry Bar με φράουλες-σοκολάτα-λάβα όπως στο Borough Market του Λονδίνου. Ταϊλανδέζικος "γύρος" από το εξαίρετο Tuk Tuk αλλά και κοντοσούβλι σε τάκος από ροδίτικη λαδόπιτα υπό τη δημιουργική ματιά της ταλαντούχας γευσιπλάστριας Μαρίνας Χρονά. Πίτσα καρμπονάρα με κρόκο Κοζάνης και μοτσαρέλα στικ-ρόπαλο και καμινάδα Dubai Chocolate.

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα κομψοτεχνήματα που θα σερβιριστούν στο Athens Street Food Festival, που όπως κάθε Μάιο, επιστρέφει στο Γκάζι (2-3-4, 9-10-11, 16-17-18 Μαϊου) για να αποθεώσει το χεράτο φαγητό του δρόμου. Φέτος δε, αναμένεται να είναι νοστιμότερο από ποτέ. 

Δεκάδες pop-up μαγαζιά με καταξιωμένους αλλά και νέους chefs, θα προτείνουν τη δική τους μοναδική ιδέα για το ποιο είναι το καλύτερο street food με ιδέες από Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Αργεντινή, Μεξικό, Μαλδίβες, Αιθιοπία, Βιετνάμ, Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένες Πολιτείες, φυσικά Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες του παγκόσμιου χάρτη που ακόμα και αν δεν μπορείς να επισκεφτείς, θα μπορέσεις να γευτείς! Φυσικά, θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία και σε vegan/vegetarian επιλογές που αξίζει να δοκιμάσεις ακόμα και αν είσαι κρεατοφάγος.

Από 2016, όταν το ζουμερό φεστιβάλ ξεκίνησε τη διαδρομή του, η σκηνή του φαγητού του δρόμου δε βρισκόταν σε καμία περίπτωση στο επίπεδο που τη συναντάμε σήμερα. Πλέον όμως τα δεδομένα έχουν τελείως αλλάξει, το Street Food Festival αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης και σίγουρα καθιερώνει τα street food trends για την υπόλοιπη χρονιά, μέχρι να έρθει η επόμενη διοργάνωση στο Παλαιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ. 


Info

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17:00 – 00:00, Σάββατο 12:00 – 00:00, Κυριακή 12:00 – 00:00 / Φέτος τα Σάββατα και τις Κυριακές θα πωλούνται εισιτήρια για 2 ξεχωριστά slots: 12.00-18.00 και 18.00 –00.00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Προπώληση: 3,5 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων online στo more.com, τα καταστήματα Public και το δίκτυο του more. Οι πωλητές εισιτηρίων χρεώνουν προμήθειες ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Περισσότερες πληροφορίες: www.athensstreetfoodfestival.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.