Pork Dog Γουρνοπούλας, Τάκος Προβατίνας, Street Κοκορέτσι: Πού θα τα φας στην Αθήνα

Pork Dog Γουρνοπούλας, Τάκος Προβατίνας, Street Κοκορέτσι: Πού θα τα φας στην Αθήνα

Το viral ιαπωνικό cotton Cheesecake που φτιάχνουν στην Οζάκα και το επίσης viral Strawberry Bar με φράουλες-σοκολάτα-λάβα όπως στο Borough Market του Λονδίνου. Ταϊλανδέζικος "γύρος" από το εξαίρετο Tuk Tuk αλλά και κοντοσούβλι σε τάκος από ροδίτικη λαδόπιτα υπό τη δημιουργική ματιά της ταλαντούχας γευσιπλάστριας Μαρίνας Χρονά. Πίτσα καρμπονάρα με κρόκο Κοζάνης και μοτσαρέλα στικ-ρόπαλο και καμινάδα Dubai Chocolate.

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα κομψοτεχνήματα που θα σερβιριστούν στο Athens Street Food Festival, που όπως κάθε Μάιο, επιστρέφει στο Γκάζι (2-3-4, 9-10-11, 16-17-18 Μαϊου) για να αποθεώσει το χεράτο φαγητό του δρόμου. Φέτος δε, αναμένεται να είναι νοστιμότερο από ποτέ. 

Δεκάδες pop-up μαγαζιά με καταξιωμένους αλλά και νέους chefs, θα προτείνουν τη δική τους μοναδική ιδέα για το ποιο είναι το καλύτερο street food με ιδέες από Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Αργεντινή, Μεξικό, Μαλδίβες, Αιθιοπία, Βιετνάμ, Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένες Πολιτείες, φυσικά Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες του παγκόσμιου χάρτη που ακόμα και αν δεν μπορείς να επισκεφτείς, θα μπορέσεις να γευτείς! Φυσικά, θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία και σε vegan/vegetarian επιλογές που αξίζει να δοκιμάσεις ακόμα και αν είσαι κρεατοφάγος.

Από 2016, όταν το ζουμερό φεστιβάλ ξεκίνησε τη διαδρομή του, η σκηνή του φαγητού του δρόμου δε βρισκόταν σε καμία περίπτωση στο επίπεδο που τη συναντάμε σήμερα. Πλέον όμως τα δεδομένα έχουν τελείως αλλάξει, το Street Food Festival αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης και σίγουρα καθιερώνει τα street food trends για την υπόλοιπη χρονιά, μέχρι να έρθει η επόμενη διοργάνωση στο Παλαιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ. 


Info

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17:00 – 00:00, Σάββατο 12:00 – 00:00, Κυριακή 12:00 – 00:00 / Φέτος τα Σάββατα και τις Κυριακές θα πωλούνται εισιτήρια για 2 ξεχωριστά slots: 12.00-18.00 και 18.00 –00.00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Προπώληση: 3,5 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων online στo more.com, τα καταστήματα Public και το δίκτυο του more. Οι πωλητές εισιτηρίων χρεώνουν προμήθειες ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Περισσότερες πληροφορίες: www.athensstreetfoodfestival.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρέμα Φλόγα: ο Γιάννης Λουκάκης ανάβει φωτιές στην Πάρο!

Η ομάδα του Άκρα μεταφέρει στην Παροικιά την επιτυχημένη συνταγή μιας ζωντανής κουζίνας της φωτιάς, του τόπου και της ημέρας και ταράζει ευχάριστα τα δεδομένα της εστιατορικής σκηνής του νησιού…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ__
23/06/2025

Πού να φας και να πιείς μετά το Cine Φλοίσβος

Μετά την απαραίτητη δόση κινηματογράφου αλλά και λίγο πριν από αυτή, κάνουμε καλοκαιρινή βόλτα σε αυτά τα μέρη.

Σ’ αυτό το rooftop εστιατόριο βλέπεις την Αθήνα αλλιώς

Και δοκιμάζεις ελληνική κουζίνα πειραγμένη, με τοπικά υλικά σε πιάτα που προσεγγίζουν την παράδοση με διάθεση ανατρεπτική.

Τι τρέχει με τον Nusret: H άνοδος και η πτώση του Salt Bae

Πώς ο celebrity σεφ έχασε το momentum του και τι σημαίνει αυτό για τα εστιατόριά του.

Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton: δοκιμάσαμε το νέο gourmet hot spot στο Μιλάνο

Tο Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton υπόσχεται μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια της μόδας και του φαγητού

H Chef Pam είναι η καλύτερη σεφ στον κόσμο (και το πλήρες όνομά της είναι Pichaya Soontornyanakij)

Επικεφαλής ενός γαστρονομικού τοπόσημου που οδηγεί την κουζίνα της Ταϊλάνδης συνεχώς σε νέα ύψη, κρατά ψηλά τη σημαία της πρωτοπορίας, αντλώντας έμπνευση από –πού αλλού;– την οικογενειακή της κληρονομιά, την οποία μεταφράζει σε ένα πολύ προσωπικό δημιουργικό μονοπάτι, με πιο πρόσφατο σταθμό τον τίτλο της "Καλύτερης γυναίκας σεφ" στην Ασία και στον κόσμο για το 2025.

Τι γεύση μας αφήνει ένα από τα νοστιμότερα beach restaurants της Ελλάδας

Πλεύση θαλασσινή με μοντέρνο ελληνικό ταμπεραμέντο σε ένα παρά θίν' αλός high end σκηνικό.