4 ανοιξιάτικα γλυκά και πού τα βρίσκεις στην Αθήνα

Κέικ, πάβλοβα, τάρτες και πού παραμονεύουν.

παβλοβα

Παρόλο που ο καιρός κάνει ακόμα κάτι περίεργα κόλπα, η άνοιξη έχει επισήμως φτάσει στις ζωές μας με τον ερχομό του Απρίλη και η αλλαγή της ώρας σίγουρα μας δίνει επιπλέον χρόνο να αναλογιστούμε τις λιγούρες μας. Τα εποχιακά φρούτα έχουν την τιμητική τους, με πρωταγωνίστριες τις ζουμερές φράουλες και η γλυκιά ατμόσφαιρα που επικρατεί μας ανοίγει την όρεξη για λιχουδιές με αντίστοιχες γεύσεις. Παρακάτω θα βρεις τέσσερα από τα πιο δημοφιλή γλυκά της εποχής και ποιους γευστικούς σταθμούς της Αθήνας χρειάζεται να επισκεφτείς για να τα δοκιμάσεις στην καλύτερη εκδοχή τους.

Πάβλοβα

Παβλοβα
Ελαφριά, τραγανή και απαλή ταυτόχρονα, όμορφη και στα μάτια και στα χείλη, η πάβλοβα είναι το ιδανικό ανοιξιάτικο γλυκό, αν και ίσως δυσεύρετη σε όποιον την έχει όρεξη. Κι όμως, στην Αθήνα μπορείς να την βρεις σε διάφορες εκδοχές και μεγέθη, αλλά θα είναι εξίσου νόστιμη κάθε φορά.

Μαρέγκα από Σπίτι: Πρώτη και πιο must στάση από όλες, το Μαρέγκα από Σπίτι είναι ο "ναός” της πάβλοβας. Θα την βρεις σε μία μεγάλη ποικιλία γεύσεων, από φράουλα και λεμόνι μέχρι σοκολάτα και mocha με καραμελωμένα αμύγδαλα, ενώ μπορείς να την απολαύσεις σε οικογενειακό ή ατομικό μέγεθος. Αν έχεις να πας επίσκεψη σε κάποια βεράντα σπιτιού, τίποτα δεν θα εντυπωσιάσει περισσότερο από τον κορμό πάβλοβα.

Σκουφά 56,
210 3388827

Epik Gelato: Ένα πραγματικό κοκτέιλ γεύσεων στην δημιουργία του Epik: σορμπέ φράουλα, βανίλια, ψημένη μαρέγκα, σος φράουλας και σαντιγί σε ένα μεγάλο ποτήρι σε περιμένουν να τα ανακατέψεις για τις πιο δροσερές, γλυκές και ικανοποιητικές κουταλιές.
Δορυλαίου 2,
210 6464105

Pavlov Patisserie:  Πρώτα η κάτασπρη μαρέγκα, μετά η κρέμα πατισερί, από πάνω οι φρέσκες φράουλες και τα μούρα, μπόλικη γλυκιά σος από κόκκινα φρούτα και στο τέλος τα καραμελωμένα καρύδια. Στήνεται την ώρα της παραγγελίας, γεγονός που της προσθέτει πόντους φρεσκάδας και γεύσης.

Φιλελλήνων 4, Σύνταγμα
2103226087    
                               

Carrot Cake

karot
Το πιο παρεξηγημένο των cakes, μπορεί να μην είναι τόσο λαμπερό και popular όσο το red velvet και πολλοί να υποστηρίζουν πως το μόνο που αξίζει είναι το λευκό frosting πάνω-πάνω, αλλά σε όλους τους αρνητές έχουμε να πούμε το εξής: μάλλον δεν το έχετε δοκιμάσει στα σωστά μέρη.

Santo Belto: Ένα από τα καλύτερα carrot cakes σε περιμένει στην Κυψέλη, με frosting από mascarpone και μπαχάρια που του δίνουν ένα εξαιρετικό ουμφ.

Αγίας Ζώνης 21, Κυψέλη
211 7151755

Pastry Lab Fine Products: Εδώ υπάρχει η vegan αλλά εξίσου λαχταριστή βερσιόν του carrot cake σε ατομικό βαζάκι. Συναρμολογείται με biscuit καρότο, cremeux βερίκοκο και passion fruit, mousse καρύδα, coulis βερύκοκο και  μπισκότο επικαλυμμένο με λευκή σοκολάτα.

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 108
21 1010 8882

Πορτατίφ: Ένα άκρως γενναιόδωρο κομμάτι, το οποίο επιτρέπει σε όλες τις διαφορετικές γεύσεις του carrot cake να ανακατευτούν με τον τρόπο που τους αξίζει. Υπέροχο frosting που δεν σε λιγώνει και παντεσπάνι που έχει το κατάλληλο επίπεδο υγρότητας.

Σίνα 21, 
210362 1866

Lemon Pie

lemon
Ισορροπεί με τρομακτική ακρίβεια μεταξύ του ξινού και του γλυκού και έτσι έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές ακόμα και ανάμεσα στους μη γλυκατζήδες. Ιδανική επιλογή για επιδόρπιο μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα, είναι ελαφριά και βουτυράτη ταυτόχρονα, δροσερή και διακριτική. Πού να την αναζητήσεις:

All About Lemon: Ένα ζαχαροπλαστείο με βασικό υλικό το λεμόνι ακούγεται σαν ψέματα όμως είναι πραγματικότητα. Η κλασσική lemon pie είναι φυσικά μια φίνα επιλογή, σου προτείνουμε όμως να δοκιμάσεις και την τάρτα με κρέμα μοσχολέμονου, η οποία είναι άκρως αρωματική και αφήνει ενδιαφέρουσα υπόπικρη επίγευση.

Στρ. Αλ. Παπάγου 4, Χαλάνδρι
210 6250 237

Antonis Selekos Conceptual Desserts: Μία πεντανόστιμη εκδοχή του lemon pie με φρέσκο δυόσμο, ελληνικό γιαούρτι και lime. Στο ίδιο πακέτο όμως σε συμβουλεύουμε να πάρεις και την lemon tart με βάση sable breton, κρέμα λεμόνι, μαρέγκα και χειροποίητο confit λεμονιού.

Εριφύλης 2, Παγκράτι
21 0724 8888

Κοσμίδης: Το best seller του Κοσμίδη εδώ και πολλά χρόνια και σίγουρα όχι άδικα.        Χρυσοψημένη ζύμη βουτύρου, κρέμα στην ιδανική μορφή της και γενναιόδωρη στρώση μαρέγκας, εδώ η lemon pie είναι best seller με λόγο.

Βεΐκου 49, Κουκάκι,
210 9218 252  
       

The Zillers Pastry Lab: Εκρηκτική tarte citron με κρέμα λεμονιού , μαρμελάδα λεμόνι και αμυγδαλόκρεμα αρωματισμένη με λεμόνι. Δροσερή, αρωματική και τόσο όμορφη που σχεδόν (σχεδόν!) δεν θες να την φας για να μην την χαλάσεις.

Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6
21 0324 1651

Cheesecake

cheesecale
Δεν χρειάζεται να υποδυθούμε ότι δεν τρώμε cheesecake όλον τον χρόνο, αρκεί να συμφωνήσουμε πως έχουμε έναν λόγο παραπάνω να το τιμάμε την άνοιξη. Παρακάτω θα βρεις μερικά αγαπημένα μέρη της πόλης που το προσφέρουν στην New York εκδοχή του και όχι στην βάσκικη, καθώς ενώ την αγαπάμε το ίδιο, την θεωρούμε λίγο πιο χειμωνιάτικη.

Flour of Youth: Ίσως το γνωρίζεις ήδη από τα μπισκότα και τις ινσταγκραμικές του τούρτες, το ροζ μαγαζάκι του Κουκακίου όμως σερβίρει ένα από τα καλύτερα cheesecakes της Αθήνας και μάλιστα σε διάφορες γεύσεις. Δοκίμασε την λεμονένια ή την κλασική βερσιόν και σίγουρα επέστρεψε τα Χριστούγεννα για cheesecake μελομακάρονο.

Βεΐκου 91, Κουκάκι
21 0923 7017    
     

        

Choc O Rock: Βρίσκεις το κλασικό με φρέσκα βανίλια και τυρί κρέμα και μία πιο λεμονάτη εκδοχή του που είναι ακόμα πιο νόστιμη. Αξίζει την προσοχή σου και το raw cheesecake με μπισκότο, φυσική πραλίνα, cream cheese και φουντούκια.

Βουτσινά 105, Χολαργός
21 1012 2512

Koukouvaya Desserts: Εδώ το cheesecake σερβίρεται σε έξι (6) διαφορετικούς συνδυασμούς επομένως καλή τύχη αν είσαι αναποφάσιστος. Υπάρχει με μαρμελάδα φράουλα, μαρμελάδα μύρτιλο, αλμυρή καραμέλα με καραμελωμένο φιστίκι, φρούτα του δάσους, nutellα με oreo και κρέμα Bueno με καραμελωμένο φουντούκι.

Σκουζέ 1, Αθήνα
21 0331 8700

Zuccherino: Η γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων μας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους, και φυσικά κάτι τέτοιο ισχύει και με το κλασικό τους cheesecake που μπορείς να παραγγείλεις σε ατομικές μερίδες. Αφράτη κρέμα, τραγανό μπισκότο και πεντανόστιμη μαρμελάδα αγριοκέρασο που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Ζαχαροπλαστεία Zuccherino:
Σειρήνων 48, Π.Φάληρο Τ. 210 98 30 869
Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων, Π.Φάληρο Τ. 210 98 30 049
2ας Μαΐου 12, Πλατεία Ν.Σμύρνης Τ. 210 93 57 590
Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι Τ. 210 32 13 015

Μπόνους πασχαλινή πίστα: Το αβγό-έργο τέχνης του GB Corner Gift & Flavor

EGG
Ξεχωριστή θέση στις φετινές πασχαλινές προτάσεις του GB Corner έχει το
εντυπωσιακό σοκολατένιο αυγό του ταλαντούχου Pastry Chef Αλέξανδρου
Κούφα. Φτιαγμένο από bitter σοκολάτα Valrhona 66%, με καρδιά από τραγανή
πραλίνα δημητριακών και αλατισμένη καραμέλα γάλακτος, το αυγό αυτό αποτελεί
πραγματικό κομψοτέχνημα υψηλής ζαχαροπλαστικής.
Θα το παραλάβεις μέσα στο πολυτελές Easter Egg Box του Ξενοδοχείου
Μεγάλη Βρεταννία.

Βασιλέως Γεωργίου Α' 1, Πλατεία Συντάγματος
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο, 11:00 – 20:00
Πληροφορίες:  210 3330750

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Gallina ξεκαλοκαιριάζει -και πάλι- στο Domes Zeen Chania

Για 2ο σερί καλοκαίρι, το κουκακιώτικο σποτ... κάνει διακοπές στα Χανιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/05/2025

Δυο κορυφαία κρεατάδικα συναντιούνται στη σκιά του Χίλτον

Ένα εξόχως ενδιαφέρον καρνιβορικό βράδυ, την Τετάρτη 7 Μαΐου.

Τα καλύτερα εστιατόρια της Κρήτης

Τα σημαντικά γευστικά σημεία της μεγαλονήσου, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

S.Pellegrino: Μας υποδέχεται στην "Αυλή" στη Ροδόπολη

Το μοντέρνο κρεατοφαγικό στέκι στη Ροδόπολη είναι μια όαση δροσιάς μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε "Dolce Far Niente" φάση στο "Ma Que Vuoi"

Το ιταλικό spot της Καλαμιώτου συστήνει τη δική του εκδοχή του χαλαρού ιταλικού τρωγοπίνειν με στιβαρά φαβορί του early drinking και πιάτα καμωμένα από άριστες πρώτες ύλες.

Ο Μιχάλης Μάρθας πιάνει λιμάνι στη Λευκάδα

Και ειδικότερα στο λαοφιλές Νυδρί, όπου θα επιμεληθεί τη νέα γευστική πρόταση του "Minas", δίνοντας δημιουργικές στροφές στο ψαροφαγικό προφίλ του εστιατορίου στην προμενάδα, με τη θέα προς το Σκορπιό.

Ήξερες ότι ο Έκτορας Μποτρίνι φτιάχνει καταπληκτικό τζατζίκι;

Και το σερβίρει στο "Ora by Botrini", ως το πιο λεβέντικο δείγμα της δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας που υπογράφει εκεί, δικαιώνοντας τη θέση του κεντρικού εστιατορίου του "One & Only Aesthesis" στην πρώτη γραμμή της καλοφαγίας του παραλιακού μετώπου. Διαβάστε την κριτική μας!